Pierogi z kaszą gryczaną - i ruskie mają konkurencję

... . Teraz zagniatanie. Im szybciej to zrobisz, tym lepiej. Ciasto zagniatane zbyt długo staje się rzadkie. Krok 2 Farsz do pierogów będzie naprawdę pyszny. Pokrój w kostkę cebulę i boczek. Mięso stop ... na patelni i na powstałym tłuszczu zeszklij ...

dawno temu

Przepis na cukinię w cieście naleśnikowym

... będzie miało dość spójną konsystencję (gęstszą niż na naleśniki). Obtaczaj plastry cukinii w cieście i kładź je na rozgrzaną oliwę z oliwek. Smaż z obu stron do czasu, aż będą rumiane. Cukinia jest gotowa, gdy skórka daje się łatwo kroić. ...

dawno temu

Craz-E burger: Hamburger pączkowy wielkim hitem w Stanach Zjednoczonych

...   Nieprzejmujący się zbytnio kaloriami Amerykanie wynaleźli nowy megakaloryczny smakołyk, czyli burger pączkowy. Składa się on z cheeseburgera z boczkiem podgrillowanego z pączkiem. Jest on ... Nieprzejmujący się zbytnio kaloriami Amerykanie ...

dawno temu

Udka pieczone w sosie piwnym

... Udka pieczone są aromatyczne, chrypiące i rozpływają się w ustach. Oczywiście musisz skomponować je z odpowiednimi dodatkami. Co powiesz na skąpane w piwie rodzynki, pachnący boczek i smaczną cebulkę? Już ślinka leci? Zobaczysz co będzie się ...

dawno temu

Skinny fat, czyli chudy grubas

... , że ma cellulit, wiotką skórę i tzw. boczki. Problem robi się poważniejszy, kiedy otłuszczenie dotyczy tylko organów wewnętrznych. ... , że ma cellulit, wiotką skórę i tzw. boczki. Problem robi się poważniejszy, kiedy otłuszczenie dotyczy tylko ...

dawno temu

Jak zmienić dietę? List do Dietetyka

... czy boczek trzeba wyeliminować. Dominujący powinien być tłuszcz roślinny. Wskazane są olej rzepakowy, oliwa z oliwek, olej lniany, natomiast do smarowania pieczywa zdecydowanie margaryny miękkie ... gazowane, słodzone, soki i nektary owocowe, ...

dawno temu

Tatar wołowy - przepis dla twardzieli

... Befsztyk tatarski to danie, na które nie wszyscy się skuszą. Surowa wołowina wiele z nas zapewne odstraszy, a szkoda, bo potrawa jest naprawdę bardzo smaczna i co więcej, drogie panie, przyrządza się ją wyjątkowo szybko. Nie ma tu smażenia, nie ...

dawno temu

Krewetki w cieście

... się do tych cenionych owoców morza. Wystarczy, że przygotujesz krewetki smażone w cieście, podążając za poniższym przepisem. Przepis na krewetki w cieścieDo zrealizowania przepisu na krewetki w cieście będziesz ... należy zanurzyć w cieście, ...

dawno temu

Chrupiące Snacki idealne na imprezę

... Masz dość nasiąkniętych tłuszczem, pełnych sztucznych barwników chrupków? Wypróbuj nowe Snacki do smażenia „Przysmak Świętokrzyski”, które samodzielnie przygotujesz w domu na najlepszym oleju ... lub patelni, a następnie rozgrzej naczynie do ...

dawno temu

Odtłuszczone posiłki receptą na utrzymanie zgrabnej sylwetki

...   Trzeba przyznać, że nasze tradycyjne menu, bardzo często smażone, jest jedną wielką bombą kaloryczną, a zarazem naszym dietetycznym wrogiem. Aby nie zacząć przypominać „ociekających tłuszczem” Amerykanów, trzeba postawić sobie cel zmiany ...

dawno temu

Jak odtłuścić swoje posiłki?

... Wiadomo to już nie od dzisiaj – Polacy lubią jadać dużo i tłusto. Nasze tradycyjne menu, bardzo często smażone, jest jedną wielką bombą kaloryczną, a zarazem naszym dietetycznym wrogiem. I choć ... . Choć to czasem pokusa jest nie do odparcia, ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Rodzaje kiełbasy na grilla – jak grillować białą kiełbasę, kaszankę i inne

... Szykujesz jedzenie na grilla? Możesz postawić na tradycyjną kiełbasę grillową albo wyjść nieco poza utarty schemat i przyrządzić dodatkowo białą kiełbasę, aromatyczną kaszankę pod cebulową pierzynką czy smakowite parówki z boczkiem i serem. ...

dawno temu

Jak smacznie przyrządzić naleśniki?

... Naleśniki są jednym z ulubionych dań dzieci. Szczególnie na śniadanie. Zapachy smażonego ciasta naleśnikowego pobudzają apetyt zaspanych dzieciaków. Jak urozmaicić zwykłe naleśniki? Przełożyć ... . Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor. Kiedy ...

dawno temu

Sposób na grzyby w cieście

... będzie przekonywać. Danie nie jest zbyt zdrowe, bo grzyby smaży się na głębokim tłuszczu, ale czym byłoby życie bez takich małych grzeszków. ... będzie przekonywać. Danie nie jest zbyt zdrowe, bo grzyby smaży się na głębokim tłuszczu, ale czym ...

dawno temu

Składniki na naleśniki

... Chyba każdy z nas ma swój sprawdzony przepis na naleśniki. Przygotowanie ciasta, proces smażenia, a przede wszystkim farsz przyrządzony według własnych receptur. A jakby tak na etapie wyrabiania ciasta dodać do niego jakieś dodatki? Na początek ...

dawno temu

Placki brokułowe

... Twój maluch nie przepada za pysznymi i zdrowymi brokułami? Przemyć je w z smażonych placuszkach, które wyglądają tak apetycznie, że z pewnością zainteresuje się nimi cała rodzina! Sprawdź, jak przyrządzić placki brokułowe. ... Twój maluch nie ...

dawno temu

Zupa minestrone - przepis na słoneczne Włochy w twoim domu

... ugotować i osączyć. Krok 2 Pokrój boczek, cebulę oraz pora i przysmaż je na oliwie. Dodaj też przeciśnięty przez praskę czosnek. Krok 3 Sparz pomidory i zdejmij z nich skórkę. Pokrój je i wrzuć ... na patelnię z boczkiem. Duś około 10 minut. ...

dawno temu

Ryba w cieście

... których mogą być chociażby paluszki rybne i sushi. Na szczęście każdy z nas może z tej masy różnorodności wybrać coś odpowiedniego dla siebie. I tak, osobom uwielbiającym smażoną rybę najlepiej będzie ona smakowała ... w chrupiącej panierce. Jak ...

dawno temu

Banany w czekoladzie

... na banany w czekoladzie. Jeżeli masz ochotę na tę wyśmienitą przekąskę, przeczytaj dalszą część artykułu, by dowiedzieć się, jak zrobić smażone banany w czekoladzie. Przepis na banany w czekoladzieDo ... cieście zanurzamy banany i smażymy na ...

dawno temu

Otyłość typu jabłko

... Otyłość brzuszna, czyli tytułowa otyłość typu jabłko, choć jest charakterystyczna dla mężczyzn, pojawia się i u kobiet. Gruby brzuch i wylewające się boczki, a przy tym chude nogi i niewielkie piersi - tak wygląda kobieta z nadwagą typu jabłko. ...

dawno temu

Gotowanie na parze – dlaczego warto?

... Gotowanie na parze jest coraz bardziej popularne. I nic dziwnego – potrawy przyrządzane w parowacze nie tylko są zdrowsze, ale i smakują o niebo lepiej niż smażone czy duszone. Dlaczego warto gotować ... na parze? Jakie korzyści z takiej kuchni ...

dawno temu

Czy potrafisz gotować zdrowo?

... . Pragniesz przejść na dietę lekkostrawną i niskokaloryczną? Musisz zapomnieć o smażeniu. Podczas smażenia prawie 80% tłuszczu przenika do jedzenia. W ten sposób kaloryczność potraw zwiększa się kilkukrotnie ... . Poza tym, podczas smażenia ...

dawno temu

Takiej jajecznicy jeszcze nie jadłaś!

... Jajecznica z pomidorami, jajecznica po angielsku, jajecznica z kiełbasą… Jak jeszcze przyrządzasz kolację z jajek? Czy każde danie jajeczne musi być smażone? Niekoniecznie! Zobacz, jak zaserwować waszą ulubioną jajecznicę na parze. I co ...

+ Pokaż więcej