Ocet jabłkowy – właściwości, przyjmowanie

... Ocet jabłkowy słynie ze swoich właściwości zdrowotnych. O jego własnościach wiedziały już nasze mamy i babcie. Ponadto produkt ten podkreśla smak wielu potraw. Ocet jabłkowy możemy kupić w sklepie lub przyrządzić w zaciszu domowej kuchni. ... 1. ...

dawno temu

Plamki na pomarańczach? Pod żadnym pozorem nie kupuj tych owoców

... Nie kupuj pomarańczy z przeceny z charakterystycznie odstającą skórką. Do kosza powinna też trafić każda nadpsuta pomarańcza. Nawet mała plamka na skórce dyskwalifikuje owoc, bo może być źródłem ... rakotwórczej pleśni. To kilka podstawowych ...

dawno temu

Olejek arganowy - właściwości

...   Składniki pochodzenia naturalnego to czysta przyjemność dla skóry. Olejki zwane często „płynnym złotem” przynoszą skórze nawilżenie i intensywną regenerację, jednym z nich jest olejek arganowy. Poznaj jego właściwości! ... . Poznaj jego ...

dawno temu

Właściwości kiszonej kapusty

... żołądkach. Lecznicze właściwości kapustyKiszona kapusta znana jest ze swych właściwości termoregulacyjnych – obniża zbyt wysoką temperaturę ciała, a zbyt niską podwyższa. W kapuście stwierdzono ...

dawno temu

Ogórki kiszone - właściwości

... Kiszone warzywa świetnie pasują jako przystawka do dań z grilla. Zielone ogórki nadają się do tego idealnie. Ponoć znane są one ze swoich właściwości odchudzających. Aby jednak dowiedzieć ... głównie za sprawą ich właściwości, wspomagających ...

dawno temu

Olejki eteryczne - właściwości i zastosowanie

... Olejki eteryczne to moc natury zamknięta w małym flakoniku. Mają różne właściwości i zastosowanie. Możemy wlewać cenne krople do kominka, dodawać je do kąpieli lub naturalnych, domowych kosmetyków. Oczywiście wcześniej warto się dowiedzieć, jaki ...

dawno temu

Olejek z awokado

... Awokado z impetem wkroczyło na nasze stoły wraz z rosnącą popularnością obcych kuchni i smaków z dalekich krajów. Wraz z naszym podniebieniem owoc o ciemnozielonej skórce i maślanym, żółtawym miąższu podbił również sklepowe półki z kosmetykami. ...

dawno temu

Aronia. Cud natury. Skarb zapomniany

... . Aby uniknąć niedoborów witamin i minerałów, należy zacząć je uzupełniać. Najlepszym sposobem jest wykorzystanie warzyw i owoców. Każdy owoc ma swój czas, od nas zależy czy ten czas wykorzystamy dla naszego zdrowia. ... . Aby uniknąć niedoborów ...

dawno temu

Owoce i warzywa dla diabetyków

... Cukrzycy to osoby, które muszą szczególnie uważać na to, co kładą na talerz. Nie tylko nie mogą jeść większości słodyczy, ale również muszą kontrolować gatunki spożywanych owoców i warzyw. Poniżej znajdziecie listę produktów, które mogą znaleźć ...

dawno temu

Antyoksydanty w płatkach zbożowych, popcornie i krakersach

... do owoców i warzyw – mówi Vinson. Polifenole występują w sposób naturalny w roślinach i są najbogatszym antyoksydantem, który ma właściwości przeciwzapalne, a sami naukowcy wierzą, że mogą one zmniejszać ryzyko chorób serca, raka czy innych ...

dawno temu

Jak jeść awokado? Proste przepisy z zielonym owocem w roli głównej

... Popularność awokado od dłuższego czasu wzrasta, co jak najbardziej cieszy, ponieważ owoc ten zawiera w sobie bardzo dużo zdrowych tłuszczy i witamin. Doskonale pasuje do past, koktajli oraz sałatek ... , dlatego warto włączyć awokado do ...

dawno temu

Wielowiekowa podróż pomarańczy

... Pomarańcza to najbardziej popularny owoc cytrusowy. Popularnością w świecie ustępuje tylko jabłkom. Owoc ten ceniony jest ze względu na swe właściwości. Stymuluje trawienie i łagodzi wzdęcia. Ponoć ... Pomarańcza to najbardziej popularny owoc ...

dawno temu

Najlepsze przepisy z mango w roli głównej!

... Owoce to bardzo ciekawe produkty – są bardzo zdrowe i świetnie smakują. Można je jeść same, ale także w sałatkach czy jako dodatki do mięs. Jedne kojarzą się nam z jesienią, inne z latem. A z czym ... kojarzy ci się mango? Jakie znasz dobre ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Czy jagody goji są zdrowe?

... Czym są jagody goji? Poznaj właściwości jagód goji i dowiedz się, czy warto je włączyć do swojego codziennego jadłospisu. ... , jagody goi dostarczają aż 11-krotnie więcej białka. Na co pomagają jagody goji? Jak wspomnieliśmy wcześniej, jagody ...

dawno temu

5 owoców, które powinny na stałe zagościć w naszej diecie

... Nie ma wątpliwości, że owoce to samo zdrowie. Zawierają ważne dla naszego zdrowia witaminy i minerały. Powinno się jeść ich jak najwięcej. Są jednak takie, które są bardziej odżywcze, niż inne. Dowiedźmy się więc, które z owoców najlepiej ...

dawno temu

Gruszki w syropie

... Jedzenie owoców jest jednym ze sposobów na to, by przez długi czas cieszyć się zdrowiem i szczupłą sylwetką. Niestety wraz z nadejściem jesieni coraz rzadziej mamy okazję sięgać po świeże owoce ... krajowe. W takim przypadku możemy zdecydować ...

dawno temu

Właściwości oleju lnianego

... się nienasycone kwasy tłuszczowe, zwłaszcza kwasy omega-3. Dzięki tłoczeniu oleju metodą na zimno, zachowuje on swoje właściwości lecznicze i zdrowotne. Najwięcej kwasu omega-3 znajduje się w oleju lnianym zimno tłoczonym nieoczyszczonym ...

dawno temu

Zjadłaś owoc cytrusowy? Nie myj zębów! To uszkadza szkliwo

... Latem częściej spożywamy produkty o dużej zawartości cukru: lody, sezonowe owoce i słodzone napoje. Ich nadmiar może być przyczyną powstawania próchnicy. Dodatkowo w tym czasie chętniej sięgamy ... po zimne płyny, które spożywane po ciepłym ...

dawno temu

Właściwości gorzkiej czekolady

... insuliny. Właściwości gorzkiej czekolady mają znaczenie także w przypadku chorób serca. Zawarte w niej substancje, np. antyoksydanty i magnez zapobiegają zakrzepom krwi, przez co zmniejszają ryzyko zawału serca. Gorzka czekolada pozytywnie ...

dawno temu
+ Pokaż więcej