Proszę masło, ale takie bez oleju

... (nie obostrzona żadnymi dodatkowymi przepisami zabraniającymi pod postacią masła sprzedaży roślinnych miksów), graniczy z cudem. Niestety, zamiast masła otrzymałam jedynie nieco lepszą „przemysłówkę ...

dawno temu

Sos śliwkowy

... i soczyste jabłka i gruszki, a także cieszyć się niezwykłym smakiem śliwek. Wszystkie z wymienionych owoców od dawna goszczą już w tradycji kuchni polskiej, dzięki czemu z łatwością znajdziemy sposoby na ich wykorzystanie. Jednym z nich jest ...

dawno temu

Stwórz kolorowy sernik na Wielkanoc!

... na zimno. W wielu domach podawany jest on podczas Wielkanocy. Przygotowanie sernika Dzięki poniższemu przepisowi stworzysz kolorowy sernik, który z pewnością umili niejedno spotkanie rodzinne ...

dawno temu

Owocowe przekąski poniżej 200 kalorii

... , przyrządzisz przepis w kilka sekund. Do ćwiartki owocu dodaj 20 gram jogurtu greckiego, całość posyp granolą i odrobiną pokruszonych orzechów włoskich. Ten pyszny deser dostarczy ci jedynie 160 ...

dawno temu

Kurczak w galarecie

... i nadal mieszając. 5. Jeszcze raz przecedź wywar i odmierz litr. 6. Przepis na galaretę nie jest trudny. Namocz żelatynę, a kiedy napęcznieje, rozpuść ją w gorącym bulionie i odstaw. 7. Do miseczek ...

dawno temu

Sałatka śledziowa - idealna na weekendowe party

... . Zmieszaj więc szklankę majonezu ze szklanką śmietany i chrzanem i polej sałatkę. Krok 8 Sałatka śledziowa z ziemniakami potrzebuje już tylko dekoracji ze startych jajek. Krok 9 Twoje zadanie zakończone. Resztę musi zrobić lodówka. Przepisy ...

dawno temu

Zobacz, jak stworzyć świąteczne babeczki w kształcie bałwanka, choinki i renifera Rudolfa!

... (przepis powyżej). Następnie przygotuj następujące składniki: 125 g masła; 450-500 g cukru pudru; 2 łyżeczki cukru z wanilią lub odrobiną ekstraktu; 4-5 łyżek mleka; zielony barwnik. To nie tylko pyszny ...

dawno temu

Sałatka ze słonecznikiem

... jest niepowtarzalny, a ich cena nie nadweręża naszego domowego budżetu. Często jednak nasza znajomość przepisów na sałatki ogranicza się do zaledwie kilku, co powoduje, że z czasem nie mamy już pomysłu ... ze słonecznikiem prażonym. Nie trać ...

dawno temu

Indyk w pysznej sałatce

... Lubisz sałatkowe połączenia mięsa, przypraw, owoców i innych dodatków? Jak bardzo niekonwencjonalne przepisy masz w głowie? Wiele kobiet uwielbia zabawę w kuchni – eksperymentowanie z ziołami ...

dawno temu

Kotlety rybne w płatkach kukurydzianych

... do smażeniaKrok 1 To danie rybne zacznij od przygotowania pangi. Musisz ja rozmrozić i pokroić na kawałki. Krok 2 A teraz dodatki do kotletów rybnych. Przepis mówi, że należy posiekać pietruszkę ...

dawno temu

Co wiesz o brukselce?

... wzdymająco. Brukselka w kuchni Oto kilka przepisów na różne dania z brukselką: Brukselka z serem –przystawka Składniki: 1 sos pomidorowy,  600 g brukselki, 3 łyżki masła, 1 łyżeczka soli, 5 łyżek ... ) i odcedzić. Przygotować sos pomidorowy ...

dawno temu

Sposób na smażonego łososia

... na różyczki i ugotuj na parze. Krok 5 Łosoś smażony musi być odpowiednio podany. Ułóż go na talerzu, skrop oliwą z oliwek i sokiem z cytryny i ozdób pięknie zielonymi różyczkami brokuła. Krok 6 Przepis ...

dawno temu

Usidliłam Don Juana

... się nam o tym opowiedzieć. Czy istnieje jakiś specjalny przepis na zaobrączkowanie kobieciarza i czy stały związek z podrywaczem nie obarczony jest zbyt dużym ryzykiem zdrady? ...

dawno temu

Sos funghi

dawno temu

Kabaczek faszerowany

... . Możemy także połączyć te pomysły, tworząc kabaczka nadziewanego jednym i drugim typem produktów. Przepis na kabaczka faszerowanego Do przygotowania kabaczka faszerowanego mięsem i warzywami będziesz ...

dawno temu

Kanapka z wołowiną nie tylko jako fast food!

... również w innych typach dań. Sandwich wołowy Może i nietypowo, ale z pewnością smacznie – oto przepis na kanapkę z mięsem wołowym. Oczywiście nie mówimy tutaj o klasycznym fast foodzie. Składniki: 4 łyżki ...

dawno temu

Zimowe weki – czy już je masz?

... , czyż nie? Oto kilka przepisów:  Owocowe przetwory – to im najtrudniej się oprzeć, tym bardziej, że przyrządzane według własnych receptur smakują nam nawet bardziej. Mogą to być smaczne powidła ...

+ Pokaż więcej