Sałatka z krewetkami

... Ten rodzaj skorupiaków, w odróżnieniu od innych owoców morza potrafi przekonać smakiem nawet zagorzałych sceptyków tego rodzaju potraw. Być może sekret tkwi w tym, że można je dodawać do wielu potraw ... - potrawa będzie świetnie smakować, jeśli ...

dawno temu

Jak zrobić lasagne?

... Ta włoska potrawa na bazie makaronu to pozycja obowiązkowa na liście dań każdego konesera tamtejszej kuchni. Zaspokaja głód na bardzo długo, jest prosta w przygotowaniu a do tego smakuje wyśmienicie ... żaroodpornego ułóż po kolei warstwy ...

dawno temu

Kurczak w sosie - jak go zrobić?

... Kurczak w sosie to nie tylko pyszna potrawa, ale przede wszystkim zdrowa. Nie ma tu smażenia na tłuszczu, ani nawet pieczenia. Tylko wspaniałe, delikatne gotowane mięso ze znakomitym sosem i pełną ...

dawno temu

Wielkanocne smakołyki i ich kaloryczność, czyli jak odchudzić święta?

... również, aby celebrować czas spędzany z bliskimi, rozmawiać i śmiać się przy świątecznym stole, a potrawy degustować, delektować się ich smakiem, nakładając niewielkie porcje każdej z ich. Zwróćmy również uwagę ... go jako dodatek do sosu na ...

dawno temu

Masz takie garnki w domu? Wyrzuć je

... To, w czym gotujemy ma ogromne znaczenie nie tylko dla smaku potrawy, ale również dla naszego zdrowia. Dlatego warto zrobić przegląd garnków, które posiadamy. ... 1886111 To, w czym gotujemy, ma ogromne znaczenie nie tylko dla smaku potrawy, ale ...

dawno temu

Sernik z wiśniami

... W kuchni znaleźć możemy oczywiste połączenia produktów, które idealnie ze sobą współgrają. Ich pojawienie się w jednej potrawie w większości sytuacji nie jest przypadkowe. To dzięki wielu latom ... herbatników, 1 kg twarogu, 25 dag ziemniaków ...

dawno temu

Gotowanie szpinaku

... Nie od dziś wiadomo, że szpinak to jedna z tych potraw, której dzieci wręcz nie znoszą. Być może dlatego stworzono kreskówkową postać Popeye'a, który zajadał się tym warzywem, aby nieco przekonać ... najmłodszych do jedzenia. Tego nie wiemy. ...

dawno temu

Sól jest zdrowa!

... Poprawia smak potraw, trudno bez niej wyobrazić sobie gotowanie, choć w ostatnich latach bardzo dużo się mówi o tym, że jest niezdrowa. Miłośników słonych potraw lekarze straszą chorobami krążenia. Tymczasem badania pokazują, że niedobór soli ...

dawno temu

Makaron a zdrowie

... Na temat makaronu i jego wpływu na zdrowie krąży wiele plotek. Aby rozwiać wasze wątpliwości, co do konsekwencji spożywania potraw z makaronem, kilka faktów na jego temat. ... Na temat makaronu i jego wpływu na zdrowie krąży wiele plotek. Aby ...

dawno temu

Dieta dla mężczyzn

... codziennej diety. Mężczyźni jedzą nie tylko inne potrawy, lecz także mają odmienne zapotrzebowanie energetyczne organizmu. ... codziennej diety. Mężczyźni jedzą nie tylko inne potrawy, lecz także mają odmienne zapotrzebowanie energetyczne ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak uratować przypalone danie? Kulinarne triki

... . Takie działanie zatrzymuje dalsze przypalanie i zapobiega wchłonięciu aromatu spalenizny przez jeszcze niezniszczoną część potrawy. Ważne jest, aby nie mieszać jedzenia, które znajduje się na dnie garnka ... . To proste działanie pozwala ...

miesiąc temu

Oryginalny sos sambal belacan

... Sambal to indonezyjski sos chilli podawany do wielu potraw jako danie uzupełniające. Jest bardziej gęsty niż meksykańska salsa. W potrawie wykorzystywane są wszystkie rodzaje chilli na świecie ... do aż tak mocnych potraw? Jakby nie było, ...

dawno temu

Kartoflanka - przepis na gęstą zupę z boczkiem

... Co może smakować w taki zimny, ponury dzień? Coś ciepłego, gęstego, pożywnego i pachnącego – kartoflanka z boczkiem. Ta potrawa nasyci i rozgrzeje każdego. Zupa z kartofli może nie brzmi zbyt wykwintnie, ale najlepsze są najprostsze potrawy, ...

dawno temu

Migdały nie tylko od święta

... Wszyscy wiemy, że migdały są nieodzownym atrybutem Świąt. Szarlotka z migdałami, karp w galarecie z migdałami to potrawy, które często goszczą na świątecznym stole. ... Wszyscy wiemy, że migdały są nieodzownym atrybutem Świąt. Szarlotka z ...

dawno temu

Ponadczasowe gołąbki – jakie Ty wybierasz?

... Tradycyjne gołąbki – kto ich nie lubi? To proste w wykonaniu danie złożone z ryżu i mięsa owiniętych w liście kapusty, to potrawa, która smakuje wyśmienicie, a sztuka jej przyrządzenia wcale ... wersja tej potrawy jest bardzo podobna w ...

dawno temu

Co i kiedy najchętniej jedzą Polacy?

... Coraz więcej Polaków zamawia gotowe potrawy przez Internet. Z badania przeprowadzonego w październiku bieżącego roku przez Foodpanda.pl (jeden z serwisów oferujących dania z dowozem do klienta ... ) wynika, że najwięcej zamówień on-line składamy ...

dawno temu

Wszechstronny ocet

... W kuchni nigdy nie powinno zabraknąć dobrego octu. Możemy go wykorzystać do przyrządzania potraw, pielęgnacji zdrowia i urody oraz... podczas sprzątania. ... W kuchni nigdy nie powinno zabraknąć dobrego octu. Możemy go wykorzystać do ...

dawno temu

Sos holenderski

... Lubisz doświadczać nowych smaków albo szukać u źródła historii powstania twoich ulubionych potraw? Zarówno w jednym, jak i drugim przypadku na pewno interesujesz się kuchniami świata i możliwościami ... tego, co tak bardzo wychwalane jest przez ...

dawno temu

Szczupak faszerowany

... . Jego wyjątkowe mięso nadaje się nie tylko jako danie główne, lecz również dodatek do potraw. Można go przyrządzać w różny sposób. Jednym z ciekawszych przepisów jest ten na szczupaka faszerowanego ...

dawno temu

Warzywne chili

... Artykuł sponsorowany W zimie, kiedy temperatura nas nie rozpieszcza, dobrze jest zjeść pikantną potrawę. Rozgrzeje nas od środka, a przy okazji wytworzy endorfiny, czyli tzw. hormony szczęścia. O innych smacznych potrawach przeczytacie na ...

dawno temu

Przepisy na ślimaki

... winniczków. Poza tym należy zaznaczyć, że potrawy z nich przyrządzane są już od tysiącleci, bowiem to właśnie ślimaki stanowiły jedno z głównych źródeł pożywienia naszych przodków. Urozmaicenie zasobu ... , że nie wszystkie gatunki nadają się do ...

dawno temu

Co włożyć w pieroga?

... podczas przygotowywania posiłku, ani podczas konsumpcji. Melon, łosoś, ogórek, szynka, a nawet szczaw może stać się "pierogową inspiracją". Poniżej znajdziecie kilka propozycji na mniej standardowe farsze do tej tradycyjnej potrawy.   ... do tej ...

dawno temu

Danie z tuńczykiem

... Jeśli nie często zdarza się Wam wybrać rybę, jako danie obiadowe w zestawieniu z pożywną surówką, to być może dacie się przekonać na jej sprytne wkomponowanie w inne potrawy? Oto kilka propozycji. ... Jeśli nie często zdarza się Wam wybrać rybę, ...

dawno temu

Nie łącz składników, bo inaczej…

... więc potrawy wykonane przez DDB Sydney’a. Przyrządził je, aby uświadomić i przypomnieć nam, że jedzenie poszczególnych składników osobno jest lepsze, niż spożywanie ich razem. Spójrzcie na zdjęcia i powiedźcie ... , czy potrawy te nie wyglądają ...

+ Pokaż więcej