Dlaczego tłuszcze nasycone wcale nie są twoim wrogiem?

... ” kwasami nasyconymi, które znaleźć można w mięsie, serze i maśle. Jednak wyniki ostatniego badania sprawią, że na nowo przemyślisz zawartość obu tych składników w diecie. ... ” kwasami nasyconymi, które znaleźć można w mięsie, serze i maśle. ...

dawno temu

Jak wybrać najlepszą krajalnicę?

... Uwielbiasz idealnie równe kromki chleba przyozdobione cieniutkimi plastrami sera i wędliny? Aby je uzyskać, nie potrzebujesz profesjonalnych zdolności kucharskich – wystarczy dobra krajalnica ...

dawno temu

Przekąski w podróży

... kojarzy nam się z jedzeniem. A jedzenie plus urlop to podwójna dawka pozytywnych emocji i skojarzeń. Dlatego podróżne przekąski mają w sobie coś szczególnego i odświętnego, nawet jeśli to zwykła bułka z serem. ... z serem. Na stronie US Today ...

dawno temu

Mleko - za i przeciw

... , ale także sery, jogurty, maślanki i kefiry. W niniejszym artykule postaram się odpowiedzieć na pytanie, czy mleko stanowi zagrożenie dla zdrowia człowieka, czy wręcz przeciwnie – powinniśmy je pić na zdrowie. ... żywności dodatkowo ...

dawno temu

Poznaj smaki południowego Tyrolu

... sporządzanej według starodawnej receptury szynki „Speck” oraz tradycyjnych tyrolskich kiełbasek. Kolejnym słynnym specjałem włoskich farm agroturystycznych są twarde sery dojrzewające, sery pleśniowe ...

dawno temu

Tarta serowo-cebulowa z przyprawami Kamis Specialite

... składniku. Stąd tarty z cukinią, cebulą, różnymi rodzajami sera, wędlin czy przypraw. Wszystkie jednak łączy lekkość i oryginalność. ... składniku. Stąd tarty z cukinią, cebulą, różnymi rodzajami sera, wędlin czy przypraw. Wszystkie jednak łączy ...

dawno temu

Kasza gryczana z sosem serowym

... pomidorów, oliwek i czosnku nada jej niepowtarzalny smak, który przypadnie do gustu wszystkim domownikom. Przygotuj: 50 dag kaszy gryczanej20 dag sera rokpol4 pomidory4 łyżki czarnych oliwek2 szklanki ... masłem cebuli oraz czosnku. Dodaj do ...

dawno temu

Wykwintny francuski obiad dla twojej rodziny!

... , dopraw sos solą i pieprzem i podgrzej. Dopraw halibuta solą i pieprzem i smaż na dużym ogniu i głębokim tłuszczu, obracając, aż filety się zrumienią, po czym na małym ogniu gotuj około 4 minut. Do sosu ... żółtko.Składniki na kompot: ...

dawno temu

Zupa z indyka - pyszna i pożywna

... Pora na warzywa do zupy. Pokrój pekińską w paseczki, posiekaj cebulę, obraną rzodkiew zetrzyj na tarce. Krok 4 Dodaj warzywa do smażonego indyka, podlej wodą i duś 5 minut. Po tym czasie oprósz pyszne ...

dawno temu

Dziczyzna na 5 sposobów

... polać olejem, by nie traciło wilgotności. Tu także najlepiej sprawdzają się duże kawałki mięsa, lub całych ptaków. Smażenie na patelni – najlepiej w niewielkiej ilości tłuszczu na dużym ogniu. Dla smaku ... można polać np. czerwonym winem. Z ...

dawno temu

Wok - zdrowe gotowanie

... pozwala zachować wartościowe składniki warzyw, podczas gdy długotrwałe gotowanie pozbawia je wielu cenny witamin. Jeśli gotujesz mięso, dno koszyczka wyściełaj liśćmi kapusty. Smażenie w wokuDzięki ... małej średnicy dna do smażenia używa się ...

dawno temu

Surówka z marchewki - królowa wśród dodatków

... Surówka z marchewki to uniwersalny dodatek do obiadu. Można ją podać z każdym rodzajem mięsa, w dowolnej postaci: pieczonym, smażonym lub gotowanym. Jest lekka, łatwa w przygotowaniu i bardzo zdrowa. Jak ją przygotować? Czym przyprawić, aby ...

dawno temu

Sercowa patelnia vol.2

... na niej smażyła, będą "sercowate". Może czas zacząć przyrządzać rodzince różnorakie kotlety w kształcie serca? Na pewno byliby mile zaskoczeni. Patelnia do kupienia w sklepie internetowym za 49 zł. ...

dawno temu

Brzoskwinie w cieście - gorący deser na zimny dzień

... przygotowywania pysznego deseru. Wyjmuj brzoskwinie łyżką cedzakową i osącz olej kładąc je na pergaminie lub sicie. 6. Posyp smażone owoce cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Smacznego!   ...

dawno temu

W ruinach meczetów

... soko (rynku) mieszkańcy, odświętnie ubrani, wspólnie celebrują ten dzień. Dzieciaki biegają od jednego sklepiku do drugiego, kupują kolorowe okulary, ciasteczka imbirowe i smażony maniok. ... soko (rynku) mieszkańcy, odświętnie ubrani, wspólnie ...

dawno temu

Food in Real Life – zobacz, co naprawdę jesz

... Wypieczona i ociekająca serem pizza, napakowane dodatkami hamburgery czy jogurty z wielkimi kawałkami owoców – producenci jedzenia wtłaczają nam przez reklamy idealny obraz ich produktów. Po otwarciu ...

dawno temu

Sałatka z wędzonym łososiem

... oprzeć się wędzonej szynce, piersi z kurczaka albo serowi. Co ciekawe, kupując wspomniane produkty w sklepie, musimy liczyć się z tym, że ich producenci nie przeprowadzają w zdecydowanej większości ... przypadków tradycyjnego wędzenia, tylko ...

dawno temu

Łosoś na dwa sposoby

... . Można go smażyć, grillować, dusić, piec... możliwości są niemal nieskończone. Dlatego właśnie serwujemy Wam dwa przepisy „na zachętę”, abyście poznali zalety tej wspaniałej rybki i odkryli mnogość sposobów, na jakie możemy ją przyrządzić. ... ...

dawno temu

Dietetyczne spaghetti

... kultową pozycją także w Polsce. Któż z nas nie lubi nawijanego na widelec długiego makaronu zamoczonego w specyficznym sosie i posypanego serem – najlepiej parmezanem. Nie każdy jednak może oddawać ... w doniczce na kuchennym parapecie);sól i ...

dawno temu

Zbilansowana dieta – co powinno znajdować się w naszym jadłospisie?

... , w tym mleko i sery – są uważane przez specjalistów za istotne źródło białka i wapnia. Naturalne produkty wytwarzane z mleka, jak na przykład żółty ser, przeciwdziałają powstawaniu takich chorób, jak krzywica ... u dzieci, czy osteoporoza u ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Serum witaminowe – jakie powinno być serum z witaminą C

... Wśród witamin, nie ma chyba bardziej popularnej niż witamina C, która została przebadana pod względem bezpieczeństwa i skuteczności działania. Wykorzystuje się ją w tworzeniu składu, takich kosmetyków jak – kremy, maseczki czy toniki, a także ...

dawno temu

Przystawki ekspresowe cz. III – z życia wzięte

... . W lodówce, oczywiście, nie było nic. No, tak po prawdzie to nic poza serem camembert, dopiero co otwartym mlekiem, śmietaną 18%, słoikiem czarnych oliwek, paroma marchewkami i kilkoma plasterkami szynki. Nie pozostało mi nic innego, jak wziąć ...

dawno temu

Krewetki

... i chcielibyście odtworzyć ich smak we własnej kuchni? Krewetki to rarytas, który pasuje do zup, sałatek, makaronów, ryżu. Można je smażyć, grillować, gotować. Albo jeść bez dodatków. No, nie zaszkodzi kieliszek ...

+ Pokaż więcej