Właściwości dyni

dawno temu

Sok z marchwi

dawno temu

Nietolerancja pokarmowa

... w... skórzanych butach. Chyba wstydziła się przyznać do znajomości ze mną... Poza żywnością pełną barwników i konserwantów, ortorektyków może również drażnić jedzenie wytworzone w nieuczciwy sposób, np ...

dawno temu

Paleodieta – co to takiego?

... nie uprawiali zbóż, nie tuczyli zwierząt domowych, a już na pewno nie dodawali do żywności sztucznych konserwantów. I byli zdrowi. Wprawdzie ich długość życia znacznie różniła się od naszej, ale głównym powodem ...

dawno temu

Wygraj walkę ze zbędnymi kilogramami

... otyłości. Wątroba często zamiast trawić tłuszcz, zajmuje się metabolizowaniem toksyn pochodzących z konserwantów czy przetworzonej żywności. Suplement diety zawiera też błonnik - poprawia perystaltykę ...

dawno temu

Nowa dieta, nowe serce

... nawyków żywieniowych nie musi wcale oznaczać rezygnacji ze smacznych posiłków, trzeba tylko wiedzieć, które produkty skutecznie ochronią serce. Naturalne składniki znajdujące się w żywności mają cenne właściwości lecznicze. Pamiętaj o ...

dawno temu

Zobacz, co je polski uczeń!

... . Jak tłumaczą specjaliści, śmieciowe jedzenie obniża wydajność umysłową dzieci. Z badań wynika, że polski uczeń ma najłatwiejszy w Europie dostęp do niezdrowej żywności, a tempo przyrostu liczby dzieci ...

dawno temu

Jedz i żyj bez nowotworów

... użyteczności przemysłowej. Unikajmy konserwantów, toksycznej żywności. Substancje toksyczne reagują z DNA i wywołują mutacje genetyczne. Unikajmy cukru, bo cukrem żywi się rak. Kiedy spożywamy pokarmy ... tym, co jemy - więc wybór należy do nas. ...

dawno temu

Zdrowe odżywianie, czyli jakie?

... drugiego mogą być barwniki niektórych roślinnych produktów spożywczych. Istotne jest także to, co zawiera spożywana przez nas żywność. Mowa tu o szkodliwych substancjach ... , do których przede wszystkim zalicza się: arsen, antymon, kadm, ołów, ...

dawno temu

Dlaczego właściwe jedzenie pomaga walczyć ze stresem?

... wielu różnych czynników:  metabolizmu, promieniowania jonizującego, stresu, przemęczenia, zanieczyszczenia środowiska, nikotyny, alkoholu, niewłaściwej diety, pestycydów i konserwantów z żywności, chorób ... żywność przetworzoną. Idealnym ...

dawno temu

Nie wyrzucaj!

... 40 milionów ludzi. 7 milionów z nich to dzieci. Parlament Europejski oznajmia: w krajach UE marnuje się połowa żywności. Ziemia to zdumiewająca planeta. Jedna połowa jej mieszkańców pęka ... Europejskiego gospodarstwa domowe odpowiadają za ...

dawno temu

Jaką wodę pić?

dawno temu

Truskawki a zdrowie

dawno temu

Rodzaje ryżu

+ Pokaż więcej