Oryginalne omlety

... sporządzane było na innej patelni lub w rondlu, w tym samym czasie, co smażenie omleta. A oto moje pomysły na oryginalny farsz do omletów. Ciekawą propozycją jest zaserwowanie nadzienia z pieczarek ... w sosie truflowym. Wystarczy, że usmażymy ...

dawno temu

Świąteczny kryzys

... , czy możesz ulepić pierogi? Farsz stoi na kuchence." Ja odpowiadam: "Oczywiście, mamo!" I niech mi ktoś wyjaśni, dlaczego to jest moja wina, że mamie się pomyliło; farsz stał na stole, a na kuchence bigos ...

dawno temu

Sajgonki - chiński przysmak na każdą okazję

... . Smażone sajgonki zwykle mają mniejsze rozmiary od pozostałych. Do zawijania farszu używa się papieru ryżowego lub specjalnego ciasta na sajgonki. Anglicy nazywają je "spring rolls", co jest dosłownym ... tłumaczeniem nazwy chińskiej. W Polsce ...

dawno temu

Placki ziemniaczane

... placka po węgiersku, różniącą się najczęściej rodzajem farszu – baza jest zazwyczaj bardzo podobna. Składniki potrzebne na placki to: 1 kg ziemniaków, jajko, duża cebula, 1-2 łyżki mąki, sól, pieprz ... i olej do smażenia. Farsz, który dzisiaj ...

dawno temu

Tajskie specjały dla wegetarian i nie tylko

... imbirem. Jeśli chodzi o wybór mięsa można przyrządzić je np. wraz z posiekanymi filetami z kurczaka. Wybór formy zależy od nas. Możemy także je przygotować z warzywno-mięsnym farszem.   Zupa tajska ...

dawno temu

Jak to robią górale- czyli potrawy z samiuśkich Tatr

... grubości plasterki. Gotujemy je aż do miękkości. Serwujemy z masłem i skwarkami. Pierogi z mięsem, bryndzą i skwarkami – sekret ich wyśmienitego smaku leży w unikalnym połączeniu farszu. Dzięki ...

dawno temu

Pizza serce na walentynki

... muszkatołowejszczyptę soliA na farsz do pizzy: 20 dag mozzarellipół szklanki przecieru pomidorowegomałe opakowanie czarnych oliwek bez pestekkilka sztuk anchois1 paprykę konserwową1 małą cebulępół ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Świąteczny obiad – co przygotować na świąteczny stół?

... czerwony Tuż obok zupy grzybowej na świątecznym stole musi znaleźć się klarowny barszcz czerwony. Najczęściej podaje się go z uszkami z farszem z kapusty i grzybów lub z samych grzybów, ale świetnie ...

dawno temu

Sushi California Maki

... do wystygnięcia. Przygotuj składniki farszu: ogórek lub awokado obierz i pokrój w długie słupki grubości około 4 mm. Łososia pokrój w paski trochę grubsze niż słupki ogórka. Na macie bambusowej do zwijania ...

dawno temu

Dziczyzna na 5 sposobów

... masłem lub dodajemy plasterki słoniny, po czym układamy mięso (może być z farszem) i posypujemy przyprawami, a następnie zawijamy, jednak niezbyt ciasno. Całość pieczemy w piekarniku o temperaturze ok ...

dawno temu

Zamrażarka Liebherr GP 1476 - niezwodny przyjaciel w kuchni każdego rodzica

... pod ręką kruche ciasto na ciasteczka, rosół jako podstawę do zup, farsz do pierogów i naleśników lub przecier pomidorowy na sos do pizzy czy spaghetti. Dzięki funkcji Smart Frost, w którą wyposażono model ...

dawno temu

Polubić szpinak – z czym to jeść?

... od nas. Przyrządzona masę warto jednak wzbogacić odrobiną jogurtu naturalnego, by lekko zagęścić konsystencję. Przygotowanym farszem nadziewamy naleśniki i lekko podsmażamy, by się ładnie zarumieniły, a ciasto stało ...

dawno temu

Potrawy z dyni

... smakować wzbogacone odrobiną wina białego dodanego podczas smażenia do ryżu. Opcjonalnie zamiast sera żółtego można także dodać fetę. Pierogi z dynią – aby przygotować farsz, wystarczy kawałki dyni ...

dawno temu

Truskawkowe szaleństwo

... . W międzyczasie na środek naleśników nakładamy łyżkę masy serowo-truskawkowej, składamy naleśnik na pół i ponownie na pół, po czym układamy na naczyniu żaroodpornym widocznym farszem do góry ...

dawno temu

Jak dobrze znasz wyśmienitą kuchnię włoską? Oto 8 doskonałych potraw, które musisz spróbować!

... makaronu można do niego dodać warzywa, np. groszek zielony. Tortellini 57790 To maleńkie pierożki włoskie nadziewane pysznym farszem mięsnym, grzybowym, a niekiedy nawet serowym. We Włoszech są one ...

dawno temu

Pomysły na karnawałowe minikanapki

... kabanosa. Mięsny farsz – możemy tu wykorzystać mięso mielone, który usmażymy na patelni, a także pasty mięsne np. rozdrobnić gotowane mięso a następnie połączyć z majonezem i doprawić solą i pieprzem ...

dawno temu

Szybkie dania na przystawkę – jeśli Nowy Rok świętujemy w domu

... . Muffinki – tutaj różnorodność ozdobienia, czy farszu jest dowolna, a takie puszyste ciasteczka rozchodzą cis na imprezie jak przysłowiowe ciepłe bułeczki” Quesadillas – to meksykańskie danie ...

dawno temu

Karp faszerowany grzybami - karp na wigilię

... , musisz najpierw utrzeć 3 dag masła z żółtkami, dodaj schłodzone grzyby, pianę ubitą z białek, bułkę tartą, sól i pieprz. 5. Farszem napełnij rybę i zaszyj ją. 6. Wysmaruj żaroodporne naczynie masłem ...

dawno temu

3 niezwykłe dania, do których możesz wykorzystać placki tortilla!

... , ugotowany filet z kurczaka w ilości 500 g, 300 g cebuli, koncentrat pomidorowy, 800 g pomidorów z puszki, 2/3 szklanki jogurtu greckiego, 1 szklanka tartego sera żółtego. Przygotuj farsz z drobno ...

dawno temu

4 potrawy wigilijne w nowym wydaniu, których nie może zabraknąć na twoim stole

... Do tego przepisu wykorzystaj ugotowany makaron w kształcie muszli. Nadziej go farszem przygotowanym z czterech jajek, 20 dag pieczarek, szczypiorku oraz dwóch łyżek majonezu. Całość zalej bulionem połączonym ...

dawno temu

Poznaj 4 przepisy na wigilijne potrawy w wersji fit, czyli zdrowe święta z Konradem Gacą

... na mniejsze partie i rozwałkuj. Przy pomocy szklanki wycinaj krążki, na których układaj farsz. Uformuj pierożki. Dodaj łyżkę oliwy z oliwek do garnka z wodą i doprowadź do wrzenia. Na wodzie ułóż ... łyżkami oliwy i pieprzem. Karpia podziel na ...

dawno temu

Pomidory – źródło zdrowia i witamin!

... , spaghetti z koncentratu pomidorowego i pomidorów (zamiast wody dodać sok pomidorowy),pieczona papryka z pomidorowym farszem (pomidory można wymieszać z kaszą gryczaną, podsmażonymi pieczarkami ... , ogórkiem kiszonym i taki farsz włożyć do ...

dawno temu

Neptek kulinarny

... ” – phi! Bułka z masłem. Farsz z pudełka, a ptak już jest wypatroszony, no to mam z górki. Indyk ląduje w zlewie i zaczyna się kąpiel. Chwila grozy, kiedy ręka utyka mi we wnętrzu ptaka. Z wrzaskiem ... wyszarpuję dłoń, dalej idzie już gładko. ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Kuchnia czeska – co zjeść koniecznie podczas wizyty w tym kraju?

... . To gotowane pierogi, nadziewane bryndzą, które podaje się z dodatkiem prażonej cebulki i stopionego masła. W smaku przypominają wariant ruski, chociaż są odrobinę kwaśniejsze, a ich farsz ...

+ Pokaż więcej