Śladami jaguara

... Trzeba zacisnąć zęby, przyłożyć się do pracy, ewentualnie grać systemem w lotto. I zobaczyć, co z tego wyniknie. Z pracy i uporu z reguły coś wynika. Z bezczelności i kombinowania również. Każdy ma wolny wybór – byle nie leżeć i nie gapić się w ...

dawno temu

Smaki dzieciństwa - jak je odtworzyć?

... Prawdziwy domowy rosół z makaronem, gulasz z kaszą lub kluskami czy „polskie” spaghetti bolognese, znane w Polsce lat osiemdziesiątych jako makaron z mięsem i pomidorowym sosem… Do tego gołąbki ... z sentymentem do smaków dzieciństwa. Zabierając ...

dawno temu

Quesadillas – czyli coś po meksykańsku

... W Meksyku to potrawa podawana na śniadanie. Płaty cienkiego ciasta z mąki kukurydzianej pieczonej na blasze na otwartym ogniu z pysznym farszem, najczęściej krojone w trójkąciki lub zawijane ... W Meksyku to potrawa podawana na śniadanie. Płaty ...

dawno temu

Indyk z pieczarkami

... nadziewanego wybranym farszem. Obok kaczki, która najlepiej komponuje się z jabłkami, albo kurczaka świetnie współgrającego z pomarańczami, sztandarowym daniem jest indyk faszerowany pieczarkami. Przeczytaj ... indyka faszerowanego pieczarkami. ...

dawno temu

Kurczak faszerowany

... potraw jest dodawanie do nich farszu. To właśnie on stanowi podstawę naleśników, pierogów, ale także zrazów wieprzowych. Bardzo smacznym pomysłem na obiad jest kurczak faszerowany. To świetna odmiana ... dla tradycyjnego pieczonego kurczaka. ...

dawno temu

Ser ricotta - przepisy

... włoskie. Farsz do pierogów – ricottę możemy wykorzystać np. do przygotowania pierożków ravioli czy jako nadzienie do naleśników. Dobrym pomysłem jest połączenie ricotty z duszonym na patelni na maśle szpinakiem czy przyrządzanie słodkiego farszu ...

dawno temu

Sos pomidorowy do makaronu

...    Idealny do pizzy i jeszcze lepszy do spaghetti Napoli. Taki właśnie jest sos pomidorowy. Wyrazisty smak sprawia, że można go także wykorzystać jako dodatek do gołąbków, tortilli, burritos, warzyw, pulpetów mięsnych czy w postaci dipu do ...

dawno temu

Placek po zbójnicku

... Treściwe danie dla całej rodziny – większość z nas szuka takiego pomysłu co weekend. Kuchnia polska posiada wiele propozycji, jednak z czasem może okazać się, że ulubiony kotlet schabowy bądź gołąbki ...

dawno temu

Jak zrobić cannelloni?

... do popisu w kwestii wybrania najbardziej odpowiadającego nam farszu. Dziś dwie propozycje, jedna dla wegetarian, druga dla osób, które bez mięsa obyć się nie mogą. Cannelloni z mięsem Na patelni ... pomidorki, i doprawiamy całość solą oraz ...

dawno temu

Warzywa faszerowane dziczyzną

... . Dla wzmocnienia aromatu można także użyć odrobiny koniaku, czy czerwonego wina. Ważne jest aby przed wstawieniem do piekarnika, napełnione farszem warzywa polać oliwą, lub olejem, by nie spiekły ... , a następnie dodajemy farsz, który możemy ...

dawno temu

Co włożyć w pieroga?

... podczas przygotowywania posiłku, ani podczas konsumpcji. Melon, łosoś, ogórek, szynka, a nawet szczaw może stać się "pierogową inspiracją". Poniżej znajdziecie kilka propozycji na mniej standardowe farsze do tej tradycyjnej potrawy.   ... ...

dawno temu

Przepis na calzone

... jak farsz. Potrawę tę nadziewamy więc takimi dodatkami, jakie zwykle serwujemy w przypadku pizzy. Chcecie poznać tajniki przygotowania tego specjału? Oto krótki przepis. ... jak farsz. Potrawę tę nadziewamy więc takimi dodatkami, jakie zwykle ...

dawno temu

Przepis na naleśniki z owocami

... jednak o tym, aby tego rodzaju naleśników nie smażyć na tłuszczu. Danie ma być lekkie i nie ma sensu zwiększać jego kaloryczności. Bez oleju czy masła także będą smakować wyśmienicie! Jeśli chodzi o farsz, to mrożone ... truskawkami należy ...

dawno temu

Krokiety z kapustą i grzybami

... . Krok 3 Kiedy placki będą już gotowe zajmij się przygotowaniem farszu do krokietów. Pokrój pieczarki i cebulę w kostkę, a kapustę drobno posiekaj. Krok 4 Usmaż wszystko na niewielkiej ilości tłuszczu ... aż składniki farszu zmiękną, a woda ...

dawno temu

Jak zrobić pierogi z kapustą i grzybami?

... i zabiera sporo czasu, ale efekt rekompensuje poświęcenie. Takich pierogów nie kupisz w garmażerce. Przygotuj: 3 szklanki mąkijajkoszczyptę soliłyżeczkęmasłaA na farsz do pierogów: 50 dag kiszonej ... kapusty4 dag suszonych grzybów6 łyżek oliwy2 ...

dawno temu

Pierogi z soczewicą

... pierogów to bardzo skomplikowana sprawa. Kiedy jednak poznamy tajemnice przyrządzania odpowiedniego ciasta, śmiało będziemy mogły próbować coraz to nowych farszów gwarantujących nam możliwość poznawania ... na pierogi z soczewicą. Jeżeli jesteś ...

dawno temu

Naleśniki z parówkami

... , które bez większych przeszkód możemy przygotować o każdej porze dnia. Usmażenie tych znakomitych placków daje nam wiele możliwości, ponieważ możemy dodać do nich rozmaity farsz, a nawet pokroić i dodać do rosołu ... można zawinąć w rulon albo ...

dawno temu

Nadzienie do pączków

... nie zna granic, na naszych stołach królować będą jednak zapewne przede wszystkim mięciutkie pączki. Tylko z jakim nadzieniem? Bogactwo propozycji nie zna granic! Jaki farsz do pączków wybrać? ... nie zna granic, na naszych stołach królować będą ...

dawno temu

Jak zrobić pite?

... pozwala na puszczenie wodzy fantazji w kwestii dodawania do niego farszu. Czym różni się ten rodzaj pieczywa od tego tradycyjnego i jak można przygotować taki puszysty placek w domowym zaciszu?   ... na puszczenie wodzy fantazji w kwestii ...

dawno temu

Makaron cannelloni - przepisy

... tych charakterystycznych kluseczek. Wybór farszu do cannelloni Nie jest wcale powiedziane, że ściśle musimy się trzymać włoskich przepisów. Z farszem do cannelloni można śmiało eksperymentować. Do mielonego mięsa ... takimi jak koperek, bazylia ...

dawno temu

Potrawy na odchudzanie

... farsz mięsny. Jeśli z kolei jesteś zagorzałą wegetarianką, zrób pyszny farsz jarzynowy. Możesz wypełniać różne warzywa. Doskonale smakują pomidory, obgotowane i wydrążone bulwy selera, papryka, połówki ... świeżych ogórków, połówki dużych cebul. ...

dawno temu

Przepisy z rabarbarem

... – aby przyrządzić farsz, należy umyć i obrać rabarbar, poszatkować go na kawałki, a następnie smażyć na patelni, aż będzie miękki. Dobrze będzie smakować, jeśli połączmy go z odrobiną soku z pomarańczy ...

dawno temu

Naleśniki z owocami

... (jeśli naleśniki nie mają być zbyt słodkie, wystarczą 2-3 łyżki) i ubijać, aż powstanie gładka, dość gęsta masa. Aby wykonać słodki farsz do naleśnikównależy połączyć rozgnieciony widelcem miąższ ... , to można wykorzystać te same składniki i ...

dawno temu

Jak zrobić pierogi ruskie?

... cebulepieprz, sólolej do smażenia Krok 1 Najpierw zrób farsz do pierogów ruskich. Obierz i ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie. Krok 2 Przepis na pierogi ruskie nie może być dobry ... , rozwałkuj je i szklanką wycinaj koła. Krok 6 Pyszne danie z ...

+ Pokaż więcej