Alergia na mleko krowie

... mogą pojawić się po zjedzeniu praktycznie każdego produktu, jednak najczęściej uczulają: mleko krowie, jaja kurze, ryby, orzechy, wołowina, pszenica, soja, kakao, owoce cytrusowe i drobnopestkowe (truskawki, maliny, poziomki). ...

dawno temu

Desery z bananami

dawno temu

Przepis na bezy

dawno temu

Lato z mozarellą

... jest gnocci z sosem pomidorowym i mozarellą – Raspberries and Cream   Mozzarella świetnie sprawdza się także w zestawieniu z rybą. Można więc połączyć ją z pangą i dodać pomidorki – Zaczynam kucharzenie ...   Dla wegetarian polecałabym wykonać ...

dawno temu

Potrawy z mięsa mielonego

... do niej odsączona wcześniej kukurydzę w puszki. Przed podaniem warto wpleść do farszu także starty ser żółty, masę nałożyć naciasto naleśnikowe, zwinąć je w rulony lub trójkąty i lekko podgrzać ... kuleczki i nadziewamy nimi ciasto. Takie ...

dawno temu

Sałatka szwedzka

... nie bardzo interesujące się kuchnią sięgają intuicyjnie po ogórki konserwowe do gulaszu z kaszą albo po surówkę z kiszonej kapusty do smażonej ryby. I tutaj właśnie tkwi szkopuł, aby nie tylko skupiać ...

dawno temu

Jakie produkty i w jaki sposób najlepiej przechowywać w lodówce?

... tam produkty, które nie wymagają bardzo niskiej temperatury, lub są szczelnie zamknięte. Będzie to dobre miejsce na dżemy, powidła, kefiry, jogurt, mleko, gotowe ciasta. Na półkach środkowych jest nieco ... na surowe mięsa i ryby. Nie wszystkim ...

dawno temu

Co podawać do sake?

... , dlatego warto zawczasu zaopatrzyć się w lekkie przegryzki.   A opcji jest co najmniej kilka: Sashimi – to japońska potrawa polegająca na serwowaniu surowych ryb pokrojonych w płaty, których smak wzbogacają ... jedynie przyprawy takie jak np. ...

dawno temu

Kotlety z cukinii

... dodanie mąki. Możesz także zdecydować się na usmażenie dużych krążków cukinii po uprzednim przygotowaniu panierki z jajka i bułki tartej. Smacznego! PS. Zobacz także przepis na cukinię w cieście naleśnikowym. ...

dawno temu

Rosół z kaczki

... potrawom nie możemy wiele zarzucić, to jednak już od kilku ładnych miesięcy jemy ciągle kiszoną kapustę w postaci żeberek z kapustą, bigosu, pierogów z kapustą albo idealnej do ryby surówki z kapusty ...

dawno temu

Ekspresy do kawy i ich rodzaje

... Kawa to napój bardzo popularny w naszym kraju. Bardzo chętnie pijemy świeżo parzoną kawę przed rozpoczęciem dnia pełnego pracy, do ciast czy deserów, w gronie znajomych lub w ciągu dnia, gdy brakuje ...

dawno temu

Właściwości kopru włoskiego

... , rybami, a także jako dodatek do sosów lub sałatek. Warto także stosować go jako zamiennik szczypiorku podczas przygotowania twarożku ze śmietaną. Co ciekawe, jego łodygi mają smak podobny do anyżu ... , a więc nadadzą się jako dodatek do ciast ...

dawno temu

Panierka do kurczaka

... i pełne wytwornego smaku panierki do mięs można zastosować? Przedstawiam Wam kilka ciekawych propozycji. Panierka z płatków kukurydzianych–płatki trzeba pokruszyć np. wałkiem do ciasta, by lepiej ... . Panierka z sezamem–nadaje się zarówno do ...

dawno temu

Wyniki konkursu jejKuchni - Popisz się Przepisem!

... za ich przepisy: Nagroda główna - Anita - Gyros w cieście francuskim - „...za piękne zdjęcia (...) i szczegółowy instruktaż wykonania potrawy. Ponadto samo danie jest niezwykle interesujące ... , ze względu no nowoczesność i łatwość wykonania, a ...

dawno temu

Migdały nie tylko od święta

... . W 100 g znajduje się około 600 kcal. Będąc na diecie, warto zatem spożywać je oszczędnie, np. jako dodatek do musli. Migdały są świetnym dodatkiem do ciast, tortów, deserów, ale równie dobrze ... sprawdzają się jako składnik sałatek, dodatek ...

dawno temu

Piramida żywienia

... po nich miały swoje miejsce warzywa i owoce. Wyżej znalazły się: czerwone i białe mięso, ryby, fasola, mleko i nabiał. Czwarte piętro produktów zakazanych stanowiły tłuszcze i węglowodany - oleje ... . Jedząc produkty z tego poziomu trzy razy ...

+ Pokaż więcej