Zupa z kurek

... dla osób uwielbiających nie tylko zbierać grzyby, lecz także przyrządzać na ich bazie wiele niezwykle smacznych potraw. Obok smażonych grzybów z cebulą, sosu do mięsa czy kani w panierce wskazać tu trzeba ...

dawno temu

Zwykły kurczak z niezwykłym serem

... do wszystkiego. Sałata czy pomidor, ostry sos gulaszowy czy sucha, chrupiąca panierka – cokolwiek się nie wymyśli, mięso z kurczaka doskonale się wkomponuje. A co powiecie na pyszne mięsko z duszonymi śliwkami podane z gorgonzolą? Moim zadaniem ...

dawno temu

Jedzenie cebuli

... , ale także w medycynie naturalnej. Można ją jeść na surowo, np. dodając ją do sałatek, surówek lub świeżych pomidorów, w postaci smażonej, np. z wątróbką albo jako cebulę w panierce, marynowaną z grzybami ...

dawno temu

Jak gotować na parze?

... . I choć tradycjonaliści nie potrafią wyobrazić sobie piersi kurczaka bez chrupiącej panierki i dodatku ociekających tłuszczem frytek, to jednak czasami warto wyzbyć się uprzedzeń i spróbować poznać ...

dawno temu

Jamajski kurczak Jerk

... nawet dodajemy go do zup! Jednak przychodzi zapewne taki moment, że dość już masz panierek, sosików i innych środkowoeuropejskich postaci drobiu. Znudzona smakami Europy? Mam dla ciebie przepis na kurczaka z zupełnie innej strony świata! Oto ...

dawno temu

Tosty francuskie krok po kroku

... w sobie także stanowią pyszną propozycję śniadaniową. Z czego zrobić tosty francuskie? Aby przygotować tosty francuskie, nie potrzebujesz niczego oprócz chleba i panierki, w skład której wchodzi głównie mleko ... . W przygotowanej w ten sposób ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Kuchnia czeska – co zjeść koniecznie podczas wizyty w tym kraju?

... , które zadowoli każdego miłośnika serów. Jego duży kawałek obtacza się w panierce, a następnie smaży na głębokim oleju do momentu uzyskania złocistego koloru. Potrawa podawana jest w akompaniamencie ...

8 miesięcy temu

Jedzenie zabójcze dla diety

... . Jeśli jednak trudno jest ci zrezygnować z przyjemności, to zafunduj sobie zwykłą, średnią caffe latte z brązowym cukrem i herbatnikiem. Smażone udka z kurczaka w grubej panierce to prawdziwa bomba kaloryczna ... . Nawet jeśli drób nie jest ...

dawno temu

Słone paluszki..rybne i inne przekąski z morza

... krokiety rybne w złocistej panierce – Doznanie kulinarne Oryginalnością doboru składników urzeka fish molee, czyli aromatyczne rybne curry z mleczkiem kokosowym – Moja mała kuchnia Ja z tego zestawienia ...

dawno temu

Fast foody bez tajemnic

... na temat popularnych fast foodów.   Co kryje się w Nuggetsach? Popularne kawałki kurczaka smakują, owszem. Wydawałoby się, że to normalne mięso w grubej panierce. Chociaż stwierdzenie „mięso ... , by nie dopuścić do odrybienia wód. Restauracje, ...

dawno temu

Jak nie przytyć w święta?

... . Świątecznego karpia zamiast smażyć w panierce można przygotować w piekarniku lub w folii aluminiowej, a także na parze czy na patelni bez tłuszczu. Mięso także warto przyrządzić bez dodatku tłuszczu ...

dawno temu

Czy świąteczne potrawy są zdrowe?

... wydać więcej pieniędzy i nabyć rybę ze sprawdzonego źródła. 100 g gotowanego karpia w galarecie zawiera 136 kalorii, pieczonego: 147 kalorii, a smażonego i w panierce: 162 kcal. Ciekawostką jest fakt ...

dawno temu

Jabłka z cynamonem

... także gruszki. Ta przekąska będzie bardziej słodka, więc nie wymaga żadnych kalorycznych dodatków. W słodszej wersji w obu przypadkach możemy użyć cukru, aby stworzyć białą panierkę lub miodu, by nadać niesamowity aromat. Polecam! ...

dawno temu

Przepisy na kotlety

... się na wyjątkowy smak kotletów są dodawane do nich produkty tj. panierka, zioła, czosnek albo bułka tarta. Zobacz, w jaki sposób powinno się przyrządzać różne rodzaje kotletów. Jak zrobić kotlety?Dużą ... można zamiast w bułce tartej obtoczyć w ...

dawno temu

Przepisy na parówki

... parówki przecinamy wzdłuż na pół i napełniamy startym serem żółtym. Na koniec dodajemy majonez i śniadaniowa przekąska gotowa! Parówki w panierce – możemy je najpierw lekko obtoczyć w sproszkowanej ...

dawno temu

Risotto z warzywami

... bulionu, aż stanie się średnio miękki. Filety z kurczaka usmaż na patelni, bez panierki. Możesz jedynie użyć soli i pieprzu, aby lekko podkreślić ich smak. Po ich przyrządzeniu pokrój je na drobne ...

dawno temu

Zmień fast foody na owoce

... kcal 1 skrzydełko w panierce - 218 kcal Hot dog - 214 kcal Big mac - 570 kcal Hamburger - 245 kcal Przykładowa kaloryczność owoców: Banan - 90 kcal Arbuz - 12 kcal/ 100 g Jabłko - 36 kcal Gruszka - 56 kcal Maliny - 65 kcal/100 g Brzoskwinia - 52 ...

dawno temu

Żeby kotlet nie był nudny

... tradycyjnej, chrupkiej panierki warzywami? Taką propozycję znalazłam w przepisie na kotlet „pysznie otulony” – Przy kuchennym stole Mnie zaciekawił szczególnie przepis na kotlety wieprzowe z musztardą ...

dawno temu

Rodzaje mąki

... się jako dodatek do panierek. Nadaje bowiem potrawom kruchość. Idealnie sprawdza się także jako składnik makaronu.   ...

dawno temu

Jak jeść by nie przytyć?

... jest także użycie panierki z bułki (tutaj lepiej ją zastąpić szczyptą przypraw, czy ziół). Jeśli zaś lubicie makaron polecam przyrządzenie go wraz z pieczonym jabłkiem w cynamonie. Pychota! Należy ...

dawno temu

Chcesz schudnąć - oddziel tłuszcze od węglowodanów

... składnik – zdrowszy i mniej kaloryczny od oleju). Niewskazane jest także użycie panierki z bułki (tutaj lepiej ją zastąpić szczyptą przypraw, czy ziół). Jeśli zaś lubicie makaron polecam przyrządzenie ...

dawno temu

Co jeść w święta, a czego unikać

... makowca znajduje się aż 350 kcal. A 100 gram to zaledwie niewielki kawałek. Karp smażony w panierce – w 100 gramach mieści się ponad 160 kcal. Pierogi – jedna sztuka to od 30 do 50 kcal (w zależności ...

dawno temu

Obieranie kokosa

... Owoc nadaje się zarówno jako dodatek do deserów, jak i jako panierka do mięsa czy ryb. Stosować go także warto jako składnik drinków, orzeźwiających owocowych shak’ów czy ciasteczek typu „kokosanki”. Wiórkami można także zdobić ciasta. ...

dawno temu

Paluszki serowe - przepis

... . Paluchy możemy także usmażyć na oleju, obtaczając je wcześniej w panierce wykonanej z jajka i tartej bułki. Jeśli chodzi o przyprawy, to paluchy dobrze smakować będą z kminkiem, makiem czy mieloną ...

+ Pokaż więcej