Pasty rybne – smaczne i zdrowe

... z zachwytu na widok tarty z łososiem, czy zapiekanki rybnej... Ale któż z nas nie pokocha past rybnych? Szczególnie, jak będą przyrządzone inaczej, niż w formie „rozgnieciona widelcem sardynka w pomidorach, jeszcze w puszce”. ... z zachwytu na ...

dawno temu

Zapiekanka mięsna, czy rybna? Co wolisz?

...   Niech żałują wszyscy Ci, którzy nie mają piekarnika. Zima to czas zapiekanek - chrupiących, pachnących, kuszących i aromatycznych. Zapiekanki ziemniaczane, warzywne, mięsne, rybne, tarty ... Niech żałują wszyscy Ci, którzy nie mają piekarnika. ...

dawno temu

Pora na ciasto marchewkowe

... Niezwykle popularnym ciastem w krajach anglosaskich jest carrot cake, czyli słodki deser z tartą marchewką, która po upieczeniu nadaje ciastu miękką, gęstą i wilgotną konsystencję. Marchewka ... Niezwykle popularnym ciastem w krajach ...

dawno temu

Kuchnia brytyjska: Scotch eggs

... Scotch eggs, czyli jaja po szkocku to klasyczna i prosta w przyrządzeniu brytyjska potrawa w postaci smażonych jaj na twardo zawiniętych w mięso mielone z dodatkiem przypraw i ziół pokryte panierką z bułki tartej.  ... z bułki tartej.  Scotch ...

dawno temu

Desery lubią wszyscy, ale czy potrafisz przyrządzić te najlepsze?

... do wysmarowania formy,tarta bułka do posypania formy.Przygotowanie: Masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ucieramy na puch i dodajemy (cały czas ucierając) po jednym żółtku. Gdy masa będzie ...

dawno temu

Sos szpinakowy - samo zdrowie

... Sos szpinakowy to źródło zdrowia i młodości. Szpinak zawiera bowiem potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo, cynk i witaminy z grupy A, B, C, E, a także, bardzo nam potrzebny, kwas foliowy. Dzięki temu ... dip szpinakowy ma właściwości ...

dawno temu

Elektryczna tarka - pomocna w każdej kuchni

... . Która z Was nie ma dość ręcznego tarcia czegokolwiek na zwykłych tarkach? Jest to męczące i czasochłonne. Z pomocą przychodzi elektryczna tarka Ariete Grati Top. ... . Która z Was nie ma dość ręcznego tarcia czegokolwiek na zwykłych tarkach? ...

dawno temu

Jak pachnie Francja

... wspomnienia to osiemnastowieczny dwór na północy Francji, w Normandii i tarta z jabłkami. W środku przywitał mnie miły chłód i zapach lekkiej wilgoci, starych albumów dawnych mieszkańców dworu i zapach antycznych mebli. ... na jabłkową tartę ...

dawno temu

Opuchnięte, ciężkie nogi - jak im pomóc?

... Opuchnięte i ciężkie nogi to uczucie, które towarzyszy nam często po powrocie z pracy. Na szczęście istnieje kilka sposobów, by sobie z tym poradzić. Po pierwsze, musisz wiedzieć jak zapobiegać, po drugie, jakie stosować kosmetyki, a po trzecie, ...

dawno temu

Panierka do kurczaka

... Zapomnijcie o standardowej panierce do mięs w postaci tartej bułki. Takie danie wieje nudą i z czasem może się przejeść, a do tego nie dostarcza naszemu organizmowi wielu korzyści. Jakie inne zdrowe i pełne wytwornego smaku panierki do mięs ...

dawno temu

Omlet na ostro

... nam się nie znudzi. Zazwyczaj proponuje się dobranie łagodnych smaków, takich jak pomidory czy szpinak. A jakby tak pokusić się o sporządzenie omletu o prawdziwie ognistym smaku? ... nam się nie znudzi. Zazwyczaj proponuje się dobranie łagodnych ...

dawno temu

Nowalijki

... Nowalijki to wiosenne warzywa, które pojawiają się w danym roku po raz pierwszy. Zaliczamy do nich rzodkiewkę, sałatę, botwinkę, szczypiorek, cebulę dymkę czy szpinak. W dobie globalnej wymiany ...

dawno temu

Czy zjadłbyś to co ośmiolatek?

... foododdities, który w bardzo wczesnym dzieciństwie odkrył, że lubi to, od czego większość dzieci odwraca się ze wstrętem. Na przykład brukselkę. I szpinak. Nie pogardzi też szparagami. ... foododdities, który w bardzo wczesnym dzieciństwie ...

dawno temu

Zapiekanka z łososiem

... musztardy2 łyżki masłasólpieprz2 żółtka4 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany (36%)1 łyżkę musztardymasło do formy1. Najpierw posiekaj grubo szpinak. Następnie zetrzyj ziemniaki na tarce do mizerii. Gotuj je 5 ... przed tobą. Obierz cebulę, posiekaj i ...

dawno temu

Trzy pomysły na farsz do cannelloni (i nie tylko)

... za nimi nie przepada? Wspaniałe makaronowe „rurki” z nadzieniem, jakie tylko człowiek może sobie wymarzyć... Czy to z mięsem, ze szpinakiem, z warzywami, z soją... Wszystkie są przepyszne. A że pogoda i tak jest do bani, to polecam zostać w domu ...

dawno temu

Kotlety z cukinii

... kotletów z cukinią będziesz potrzebowała następujących składników: 1 duża cukinia, 1 jajko, bułka tarta, mąka, sól, pieprz. Sposób przygotowania: Cukinię obieramy ze skórki, a następnie ścieramy ... , aby uzyskać bardziej gęsty farsz, który ...

dawno temu

Czy mleko szkodzi? List do Dietetyka

... słonecznika, figi suszone, migdały, kapustę włoską, natkę pietruszki, szczypiorek, bób, szpinak (w niedużej ilości ze względu na szkodliwe zakwaszające szczawiany). 24486Ten ostatni nie należy ... do ulubionych przysmaków dzieci i jako dorośli ...

dawno temu

Tego jeszcze nie wiesz o jedzeniu

... stan samopoczucia jako „szczęśliwy”. Zobacz: 8 pysznych i prostych deserów z bananami Nie możesz rzucić palenia? Jedz mniej mięsa i więcej szpinaku Szpinak i inne zielone warzywa, a także czosnek ...

dawno temu

Pęcherze na stopach

... je. W wyniku tarcia buta o skórę, dochodzi do jej rozwarstwienia. W szczelinie pomiędzy naskórkiem a skórą właściwą pojawia się przeźroczysty płyn. I co z tym bąblem zrobić? ... je. W wyniku tarcia buta o skórę, dochodzi do jej rozwarstwienia. W ...

dawno temu

Dorsz pieczony z pomidorami

... obiadu nie zajmie ci wiele czasu. Po trzecie, pieczony dorsz jest pyszny i warto spróbować tego przysmaku. Sama widzisz, że nie ma na co czekać. ... obiadu nie zajmie ci wiele czasu. Po trzecie, pieczony dorsz jest pyszny i warto spróbować tego ...

dawno temu

Fantastyczne wakacje za rozsądne pieniądze

... U progu sezonu wakacyjnego chcielibyśmy podyskutować o tym, jak wycisnąć jak najwięcej z urlopu: zwiedzić ciekawy kraj, albo zażyć dużo ruchu i naprawdę odpocząć, albo jedno i drugie i trzecie ... ciekawy kraj, albo zażyć dużo ruchu i ...

dawno temu

Niemcy najgorszymi kochankami na świecie

... Niemcy są najgorszymi kochankami na świecie – 15 000 Niemek uznało, że są oni zbyt śmierdzący. Drugie miejsce przypadło Anglikom – według ich partnerek są po prostu za leniwi, a trzecie Szwedom ...

dawno temu

Lekcja panierowania

...   Panierowanie – przecież to banalne... Wystarczy wrzucić kawałek mięsa do mąki, potem do roztrzepanego jajka, a na koniec obtoczyć je w bułce tartej. Proste, prawda? A ta panierka, która odchodzi ... .  Przede wszystkim mięso rozbijamy i ...

+ Pokaż więcej