Właściwości cebuli

... , więc warto się przekonać do jej jedzenia, jeśli nie w czystej postaci, to chociaż jako dodatek do pożywnych sałatek czy pieczonych mięs.   ... się przekonać do jej jedzenia, jeśli nie w czystej postaci, to chociaż jako dodatek do pożywnych ...

dawno temu

Grejpfrut a odchudzanie

...   Oprócz takich zdrowych produktów, jak otręby dodawane do jogurtu czy aromatycznych ziół do kanapek lub sałatek, panie pragnące stracić kilka kilogramów powinny także wpleść w swój jadłospis dnia grejpfrut. Dlaczego? Oto odpowiedź. ... Oprócz ...

dawno temu

Przepis na ratatuj

... mielonego drobiowego, 5 jajek, 2 cebule, 2 bakłażany, 2 cukinie, 5 pomidorów, 4 papryki oraz oliwę z oliwek, koperek, sól i pieprz oraz 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Mięso mielone należy wcześnie ... lub pokrojoną w cienkie krążki cebulkę i ...

dawno temu

Domowe metody na piękną skórę. Lepsze niż drogie kosmetyki

... Wykorzystaj warzywa nie tylko do sałatki. ...

dawno temu

Jesienna dieta

... Dieta jesienna powinna składać się z jak największej ilości warzyw i owoców. To właśnie teraz są one najbardziej wartościowe i dojrzałe. Sałatki i surówki przygotowywane z jesiennych produktów będą ... witaminy C, kwasu foliowego i witaminy K. ...

dawno temu

Pokochaj zielone warzywa

... przypraw, grillowanego mięsa czy innych warzyw. Możesz dodać cebulę, która potrafi zmienić smak całej potrawy. Brokuły dobrze smakują z grillowaną rybą, brukselkę możesz przemycić do sałatki, podając ją wraz ... z serkiem feta. Groszek natomiast ...

dawno temu

Zielone warzywa ważne podczas diety

... . Możesz dodać cebulę, która potrafi zmienić smak całej potrawy. Brokuły dobrze smakują z grillowaną rybą, brukselkę możesz przemycić do sałatki, podając ją wraz z serkiem feta. Groszek natomiast idealnie ... pasuje do sałatek warzywnych. Staraj ...

dawno temu

Dip serowy - camembert na sylwestra

... Na sylwestra możesz podać kolorowe i zdrowe przystawki w różnej postaci. Warto przygotować do nich odpowiednie sosy, by potrawy były jeszcze smaczniejsze. Dip serowy doskonale komponuje się z warzywami. Może być także dodatkiem do sałatek. ...

dawno temu

Przepis na zupę - rzodkiewka w roli głównej

... Zdrowe i bogate w sole mineralne liście rzodkiewek są znakomitym dodatkiem do sałatek, surówek czy sosów. Zamiast wyrzucać liście ze świeżej rzodkiewki przygotuj na ich bazie zupę. Jak ugotować zupę rzodkiewkową? Przepis poniżej. ... Zdrowe i ...

dawno temu

Szałwia w twojej kuchni!

... W naszej kuchni używamy wielu różnych przypraw. Jedne pasują bardziej do mięsa, inne do zup czy sałatek. Najczęściej kierujemy się walorami smakowymi, nie zastanawiając się nad ich wartościami ... się z wyrazistymi w smaku potrawami. Gatunków ...

dawno temu

Przepisy z kapusty pekińskiej

... Ten rodzaj kapusty pochodzi z północnych terenów Chin i Japonii. U nas wykorzystuje się go głównie do pożywnych sałatek serwowanych często jako dodatek do obiadu lub przekąskę serwowaną podczas ... letniego grillowania. Dziś kilka propozycji ...

dawno temu

Skąd naprawdę wzięła się pizza?

... znajdziemy wiele różnych rodzajów pizzy, to miejscem, w którym należy szukać jej prawdziwych korzeni, jest Neapol. Historia zaczyna się w XVIII wieku, zaraz po tym jak pomidor zagościł na włoskich stołach. ... znajdziemy wiele różnych rodzajów ...

dawno temu

Ile mają kalorii nasze ulubione potrawy?

... tłuste mięsa z sałatkami z majonezem. Zajrzyj do naszej galerii i zobacz ile mają kalorii ulubione letnie bomby kaloryczne. ...

dawno temu

Tradycyjne potrawy kuchni greckiej

... zamiast bakłażana występuje cukinia lub ryż. Saganaki natomiast to smażony ser. Samo słowo oznacza zaś małą patelnię. Używa się także go, aby powiedzieć, że coś jest smażone. Sałatka greckaw Grecji znana ... jest jako wiejska sałatka. W jej ...

dawno temu

Właściwości kopru włoskiego

... i aromatycznych dodatków do sosów, zup czy sałatek jest ogromny. Dziś zajmiemy się jednak właściwościami kopru włoskiego. ... i aromatycznych dodatków do sosów, zup czy sałatek jest ogromny. Dziś zajmiemy się jednak właściwościami kopru ...

dawno temu

Koktajl warzywny - bomba witaminowa

... paprykisólpieprz1. To będzie sok z pomidorów. Sparz je zatem, obierz, pokrój w ćwiartki i wyczyść z pestek. 2. Podobnie musisz postąpić z jabłkiem. Oczywiście nie trzeba sparzyć skórki, wystarczy je ... ze zdrewniałych włókien. 4. Pokrój seler ...

dawno temu

Właściwości sałaty

... się nie tylko do kanapek, ale także świetnie smakują wkomponowane do pożywnych sałatek podanych z pysznym dressingiem. Można także serwować na nich ryby, jajka czy roladki. Jakie dobra dla naszego organizmu skrywa ... możliwości w kuchni. Lodowa ...

dawno temu

Trochę bekonu na naszych talerzach

... i wyjąć pestki), pół średniej cebuli (posiekać na kawałki), 2 lub 3 konserwowe chili (posiekać drobno i usunąć pestki), 1 średni, dojrzały pomidor (pokroić na kawałki), ¼ szklanki świeżej kolendry ... , papryki chili, kolendry oraz wielu innych ...

dawno temu

Kabaczek faszerowany

... i owoce. Nawet jeśli dotychczas nie postępowaliśmy w ten sposób i kupiliśmy czerwone pomidory w środku zimy, na własnej skórze przekonaliśmy się, że ich jedzenie w tym czasie jest nie tylko pozbawione ... dojrzewania wielu warzyw, zwłaszcza tych ...

dawno temu

Najlepsza oliwa z oliwek

... Jest smacznym dodatkiem do sałatek czy warzywnych potraw, ale warto wiedzieć także, że oliwa z oliwek to składnik pokarmowy, który jest mile widziany w naszej diecie. Zawiera jednonasycone kwasy ... ze świeżych oliwek z pierwszego tłoczenia, ...

dawno temu

Omlet ziołowy - najlepszy na zimową kolację

... (przeciśnięty przez praskę), sól i pieprz. Ubij masę trzepaczką. Zagotuj wodę, sparz pomidory i zdejmij z nich skórkę. Przygotuj 2 patelnie i rozpuść na nich 2 łyżki masła. Wlej po połowie masy na każdą ... omlet z pomidorami i omlet z oliwkami. ...

dawno temu

Szybkie i lekkie przekąski z jabłkiem!

... je dodać niemalże do każdego dania – świetnie smakują w sałatkach, deserach i aromatycznych potrawach. Zapoznaj się z przepisami na lekkie przekąski z jabłkiem roli głównej i delektuj się tym jesiennym smakołykiem. ... je dodać niemalże do ...

dawno temu

Jak zrobić chłodnik ogórkowy?

... Chłodnik kojarzy nam się z buraczkami albo z pomidorami. Ale kto widział chłodnik z kiszonych ogórków? Warto wypróbowywać nowe, ciekawe przepisy, zwłaszcza na potrawy, które mogą nas orzeźwić ...

dawno temu

Właściwości maku

... Zachwyca smakiem dodany do słodkich bułek czy pieczywa, ale równie dobrze komponuje się w zestawieniu z rybami, makaronami czy jako dodatek do sałatek. Niepozorne małe ziarenka mają zaskakująco dużo ... do tamtejszych rogali marcińskich. Jako ...

+ Pokaż więcej