Łosoś w sosie koperkowym

... ją na tarce. Warzywa wrzucamy do niewielkiej ilości gotującej się wody i przygotowujemy wywar. W tym czasie grillujemy łososia na niewielkim ogniu. Możemy go również usmażyć, uprzednio obtaczając ...

dawno temu

Owoce a karmienie piersią

... gotowane lub pieczone,mięso: mięso białe, chuda wieprzowina, chuda jagnięcina, mięso grillowane lub duszone,tłuszcze: masło, oliwa z oliwek, olej rzepakowy,słodycze: w ograniczonych ilościach,zioła: polecane ...

dawno temu

Pasta z łososia

... grillowania. Wystarczy tylko dodać je do pieczonych ziemniaków albo chleba, by po chwili cieszyć się wyśmienitym i niebanalnym daniem. Pasty są także jednymi z ulubionych potraw wegetarian ...

dawno temu

Krewetki z czosnkiem

... . I tak spotkać się możemy z zupą z dodatkiem krewetek, pierogami bądź naleśnikami z farszem przygotowanym z ich udziałem. Obok tego można je piec, smażyć, gotować albo grillować i za każdym razem cieszyć ...

dawno temu

Szparagi w sosie beszamelowym

... , które są trochę wdzięczniejsze, bo nie wymagają obierania, z powodzeniem możemy ugotować w wodzie bądź na parze. W mniej klasycznym wydaniu szparagi można grillować, gotować z nich zupę, smażyć na rozgrzanej ...

dawno temu

Bądź piękna i zdrowa bez diet i ćwiczeń!

... . Wybierz lekki obiad, na przykład ryż z warzywami gotowanymi na parze lub sałatkę z grillowanym kurczakiem. Raz na jakiś czas możesz skusić się na pizzę lub inną potrawę ociekającą tłuszczem. Jeżeli ...

dawno temu

Dania z grzybami

... coraz to wymyślniejsze przepisy kulinarne z grzybów. Mogą więc być spożywane jako surowe, smażone, pieczone, gotowane, duszone, grillowane lub marynowane. Z reguły ze szlachetnych gatunków grzybów ...

dawno temu

Medycyna naturalna. Popierasz?

... pomieszczeniu.jedz codziennie dużo warzyw i owoców (5 -10 porcji).unikaj gotowych dań, gdyż zawierają one dużą ilość soli oraz dodatków spożywczych.staraj się jak najczęściej jeść potrawy grillowane ...

dawno temu

Jesienne przeziębienia? Nie daj się im!

... urozmaicone. Są one zarówno smaczne, jak i zdrowe na surowo, grillowane, smażone czy zapiekane. - Dodawajmy warzywa do naszych posiłków przy każdej możliwej okazji – możemy robić na przykład wkładki ...

dawno temu

Przyrządzanie ośmiornicy

... i spożywa się jedynie ich ramiona.Pomysły na potrawy kulinarne z ośmiornicą Ośmiornicę można gotować na parze, smażyć, dusić czy nawet piec lub grillować. Chcąc pójść o krok dalej ...

dawno temu

Lubisz jogurt grecki? Zobacz, jakie korzyści niesie i jak kreatywnie wykorzystać go w kuchni!

... w wielu potrawach kuchni indyjskiej oraz... greckiej. Przy jego pomocy możesz stworzyć marynatę do kurczaka czy ryby lub ziołowy dip do warzyw. Jogurtowa marynata sprawi, że podczas grillowania lub pieczenia mięso ...

dawno temu

Piramida żywienia

... i minerałów. Najlepiej spożywać je w małych ilościach, rozkładając porcje na pięć posiłków. Mogą to być warzywa gotowane, grillowane, sparzone, przetarte i surowe owoce. Na drugim poziomie ...

dawno temu

Plamy z owoców i soków

... ze ściereczką w rączce. Gotowania nauczyła nawet męża, który dzięki temu nie przypala już wody na herbatę, a grillowany kurczak w sezamie to jego popisowe danie. Chociaż nie ogląda Perfekcyjnej Pani Domu ...

dawno temu

Tanie ekosprzątanie

... dwuletnią córeczkę, która świetnie się bawi naśladując mamę ze ściereczką w rączce. Gotowania nauczyła nawet męża, który dzięki temu nie przypala już wody na herbatę, a grillowany kurczak w sezamie ...

dawno temu

Jak przygotować romantyczną kolację dla dwojga?

... afrodyzjaki. Jednym z nich są szparagi. Wypróbuj je w postaci delikatnie grillowanej w połączeniu z jajem na miękko (to doskonały pomysł na przystawkę) lub przygotuj pyszną zupę szparagową ...

dawno temu

Zalety diety jogurtowej

... ).Obiad: grillowana lub pieczona pierś kurczaka, brokuły gotowane na parze, dwa nieduże ziemniaczki, szklanka jogurtu naturalnego.Kolacja: twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką; szklanka jogurtu ...

dawno temu

Poranek po arabsku, czyli jak wygląda śniadanie na wschodzie

... bakłażanów,2 łyżki tahiny,4 ząbki czosnku.sok z połowy cytryny,sól, pieprz,oliwa z oliwek Bakłażany kroimy na plastry, po czym grillujemy. Następnie mielimy je wraz ze skórką w maszynce do mielenia mięsa ...

dawno temu

Potrawy z tuńczykiem

... sałatka z tuńczyka. To potrawa, do której możemy dodać niemal wszystko: różne warzywa, owoce, sosy, czy produkty skrobiowe. Tuńczyka można jeść także w trakcie grillowania, ponieważ dobrze znosi ...

dawno temu

Kanapka z wołowiną nie tylko jako fast food!

... się zarówno do duszenia, grillowania, pieczenia jak i gotowania. Najbardziej znane nam rodzaje wołowiny to: antrykot, karkówka, udziec, żeberka, polędwica, łopatka a także goleń. Dobre są również podroby tj ...

dawno temu

Sos grecki

... jest delektowanie się tym rodzajem sosu podczas degustowania grillowanej jagnięciny i duszonych warzyw. Ciekawym pomysłem będzie podanie go wraz z plackami z cukinii. Takie wegetariańskie danie będzie ...

dawno temu

Kuchnia meksykańska

... lub salsą. Burritos – to meksykański naleśnik pszenny napełniony farszem przygotowanym z ryżu, kawałków mięsa i fasoli. Tortillę należy wcześniej lekko grillować lub podgrzać lekko na parze ...

dawno temu

Właściwości słonecznika

... , czerwona fasolka, ogórki konserwowe, a także dodać grillowanego kurczaka i majonez, a następnie całość doprawić solą i pieprzem. W innej wersji sałatki z majonezem można przygotowaćprażonysłonecznik ...

dawno temu

Ziemniaczane purée w nowej odsłonie

... wiele sposobów na zmodyfikowanie tego popularnego przepisu na purée. Jednym z nich jest dodanie do ziemniaków 3 drobno pokrojonych pasków boczku, cieniutko posiekanej cebulki oraz ok. ¾ szklanki startego sera ...

dawno temu

Wysokokaloryczne jedzenie też może być zdrowe!

... pamiętać, że najbardziej kaloryczne są dodawane do niego produkty, m.in. masło, ser, śmietana i boczek. Dlatego pieczonego ziemniaka spożywaj z oliwą z oliwek i szczyptą soli. Orzechy i nasiona 33994 ...

+ Pokaż więcej