Sałatka z wędzonej makreli

... A może lubisz wędzone ryby? W takim razie na pewno spodoba ci się przepis na sałatkę z wędzonej makreli. By ją przygotować, nie potrzebujesz wiele. Główne składniki to ryba, pomidor, papryka i cebula. Takie proste, a takie pyszne. Sama spróbuj i ...

dawno temu

Śledzie - co powinnaś o nich wiedzieć

... Śledzie goszczą na polskich stołach bardzo często. Śledzie w śmietanie, śledzie marynowane, śledzie z jabłkiem, śledzie z curry, śledzie w sosie koperkowym. Wszystkie te śledziowe potrawy ...

dawno temu

Pikantna wołowina w winie

... , tymianku, czerwonej papryki, imbiru oraz płatków chili dodaje potrawie wyrazistego, lekko pikantnego smaku. Danie idealnie komponuje się z lampką czerwonego wytrawnego wina. ... , tymianku, czerwonej papryki, imbiru oraz płatków chili dodaje ...

dawno temu

Sałatka z zielonych pomidorów

... kilka słoików kiszonych ogórków albo marynowanych grzybów, będziesz mogła w każdej chwili po nie sięgnąć i wykorzystać je jako dodatek do dań obiadowych. Jednym z warzyw, jakie możemy wykorzystać ... do kanapek albo też jako składnik salsy lub ...

dawno temu

Pieczony boczek na zimny dzień

... Warto przygotować pieczony boczek. Doskonale smakuje nie tylko jako dodatek do obiadu, na przykład do pieczonych ziemniaków, ale także na zimno z chrzanem. Takie mięso pachnie pięknie i rozgrzewająco, a to za sprawą czosnku, cebuli, świeżutkiego ...

dawno temu

Papryczka chilli - dlaczego warto jeść? Jakie są korzyści dla zdrowia?

... Papryczka chilli to jedna z najostrzejszych odmian papryki, która wykazuje szereg właściwości prozdrowotnych. Wynika to z faktu, iż papryczka chilli zawiera mnóstwo związków aktywnych, w tym antyoksydantów. ... tego warzywa - papryczka chilli ...

dawno temu

Jak zrobić gulasz wegetariański?

... . Poza tym wygląda naprawdę kolorowo i zachęcająco. Gulasz warzywny, to doskonały wybór na sierpniowe obiady, kiedy stragany aż uginają się od świeżych witamin. Pomidory, papryka, cebula... pycha! ... . Poza tym wygląda naprawdę kolorowo i ...

dawno temu

Kurczak po węgiersku

... Kurczak po węgiersku to idealne danie na zimny dzień. Dostarczy niezapomnianych wrażeń smakowych, rozgrzeje smakowitym aromatem papryki, zapewni energię na cały pracowity dzień. To wspaniały pomysł ... mięso. 2. Pora na nadziewanie. Do udek włóż ...

dawno temu

Sposoby na resztki z Halloween - potrawy z dyni

... marynowana 1kg miąższu dyni,400ml octu,100ml białego wytrawnego wina,2 szklanki cukru,4 ziarna ziela angielskiego,4 ziarna pieprzu,4 goździki,1 liść laurowy,1cm imbiru,łyżeczka nasion gorczycy,pół łyżeczki ...

dawno temu

Sałatka z fasolką szparagową i parówkami

... Jedni chętnie zjedliby sałatkę z parówkami. Innych sama myśl o takim dodatku odstrasza. Osobom bez uprzedzeń proponuję połączyć parówki z fasolką szparagową. Rezultat jest naprawdę zadziwiający. Do tego jeszcze papryka, pomidory i cebula. Palce ...

dawno temu

Szczypta czy łyżka, czyli których przypraw lepiej nie używać w nadmiarze

... Nie wyobrażamy sobie bez nich dobrego gulaszu, aromatycznej szarlotki, a nawet klasycznej jajecznicy. Zestaw składający się m.in. z pieprzu, soli, papryki czy cynamonu pojawia się w wielu polskich ... czy majeranek. Alternatywą może być też ...

dawno temu

Odchudzasz się? Zjedz sushi!

... Surowa ryba, marynowana japońska rzodkiew i imbir, sezam, chrzan wasabi oraz oczywiście specyficzny, kleisty ryż oraz wodorosty nori. Sprawdziliśmy, jakie wartości odżywcze mają najpopularniejsze składniki sushi. Przeczytaj, szczególnie gdy ...

dawno temu

Papryczki chili

... jest to, że jego spożywanie przyczynia się do hamowania rozwoju nowotworów, a także zapobiega nadciśnieniu i osteoporozie. Do tego kobiety pragnące zrzucić kilka zbędnych kilogramów mogą docenić w tym rodzaju papryki ... wirusowych. Papryczka ...

dawno temu

Kanapka z wołowiną nie tylko jako fast food!

... Jest wymagająca i kapryśna, ale dobrze przyrządzona – bardzo smaczna. Aby nie wyszła twarda, trzeba o nią zadbać, zanim trafi do garnka, piekarnika czy na ruszt. Lubi marynowanie, obsmażanie ...

dawno temu

Proste i zdrowe leczo

... Leczo. Smak tego pysznego dania z papryki chodzi za tobą od kilku dni. Ale ten tłusty wywar, kaloryczna kiełbasa i mięso... Jest rozwiązanie tego problemu! Możesz w bardzo krótkim czasie ... , których potrzebujesz: 2 cebule,3 średnie papryki,2 ...

dawno temu

Przepis na sos meksykański

... . W kuchni tej, szczególnie chętnie, wykorzystuje się różnego rodzaju papryki i fasole. Do takich dań bez aromatycznego sosu jednak ani rusz. Jak zrobić sos meksykański? ... . W kuchni tej, szczególnie chętnie, wykorzystuje się różnego rodzaju ...

dawno temu

Brąz skóry dzięki warzywom

... Dwa tygodnie przed urlopem możesz zastosować „słoneczną” dietę. Jej bazą powinny być warzywa i owoce (marchewka, pomidory, jagody, sałata, czarne porzeczki, papryka, brukselka, kalafior, cytrusy ...

dawno temu

Przepis na sos salsa

... Przygotowany z czerwonej papryki, lekko pikantny sos jest świetnym dodatkiem do tortilli, quesadilla, burrito czy nawet pizzy. Te kulinarne propozycje świetnie sprawdzają się jako potrawa sporządzona ... stole! Przygotuj: - 3 papryki (czerwone ...

dawno temu

Jak zatrzymać opaleniznę?

... skóry. http://wp.tv/i,jak-utrzymac-opalenizne-na-jesien,mid,1789068,cid,5050,klip.html&ast=1 Jedz czerwoną paprykę i mango Czerwona papryka to także słoneczne warzywo. Jest bogata w beta-karoten ... , który naturalnie opala skórę i skutecznie ...

dawno temu

Nadziej mnie! Prosi pomidor...

... . Nie wolno też obierać go ze skóry. Jest to warzywo dość uniwersalne, które można faszerować wszystkim. Faszerowana papryka– jej również nie obieramy ze skórki. Z powodzeniem może stanowić jednodaniowy obiad ... . Pamiętajcie aby dokładnie ...

dawno temu

Zupa paprykowa z kaszą

... minut do miękkości. Krok 3 To będziezupa z papryką, pora zatem zająć się tym najważniejszym składnikiem. Pozbądź się gniazd nasiennym, pokrój paprykę, a następnie ją zmiksuj. Krok 4 Dodaj paprykę ...

dawno temu

Na zdrowie

... , rób z nich weki, susz, wyciskaj z nich sok, kiś i marynuj. To o wiele zdrowsze od owoców i warzyw, które zamiast w pełnym słońcu, rosły zimą w dojrzewalni albo przeżyły transport z zagranicy. ... cholesterolu aż o 20%. Marynowanie nie pozbawia ...

dawno temu

Faszerowanie bez fuszerki

...   Moi drodzy – faszerowania ciąg dalszy. Wiemy już, co włożyć w pieroga, więc dziś zajmiemy się warzywami. Papryka, pomidor, cukinia, bakłażan – wszystkie te wspaniałe dary natury ...   Moi drodzy – faszerowania ciąg dalszy. Wiemy już, co włożyć ...

dawno temu

Kurczak ze śliwką owijany boczkiem

... , stosując ich propozycję przypraw. Bardzo aromatyczna kompozycja ziół, papryki i czosnku idealnie współgra z soczystym mięsem i pachnącymi rozmarynem, złocistymi ziemniakami. ... , stosując ich propozycję przypraw. Bardzo aromatyczna kompozycja ...

+ Pokaż więcej