Zdrowiej, naturalniej, mądrzej

... zapach warzyw i owoców, które kupujesz. Intensywny, naturalny zapach to dobry znak. W tym przypadku jeszcze ważniejsza jest ostrzegawcza funkcja węchu. Od holenderskich rzodkiewek i sałat wrażliwy nos ...

dawno temu

Dla skóry, włosów, paznokci i… oczu

... owocach i warzywach, takich jak: dynia, morele, pomarańcze. Z drugiej strony w substancję tę są bogate też warzywa zielone: szpinak, brokuły czy sałata. Odmładzające i poprawiające kondycję skóry ...

dawno temu

Dlaczego nie reagujemy na przemoc? Dlaczego ją filmujemy?

... swoje sałaty, pasty i pizze. Jedną ręką „pstrykają” płaczącego chłopca – ma bajerancki rower, ładne ciuszki i fantastyczne kręcone włosy... Pamiątka? Przerywnik w wysysaniu krewetek? To było w miarę niewinne ...

dawno temu

Jakie składniki odżywcze przyjmować podczas ciąży?

... : szpinak, brokuły, sałata oraz pomarańcze, banany, rośliny strączkowe. Niedobory tej witaminy mogą mieć bardzo poważne skutki dla dziecka. To kwas foliowy odpowiada za prawidłowy rozwój kręgosłupa ...

dawno temu

Witamina A dla dzieci

... witaminy A pochodzenia zwierzęcego: wątroba,tłuste ryby i tran,pełne mleko,masło i produkty mleczarskie.Źródła prowitaminy A: boćwina,pomidory,morele,śliwki,zielone warzywa (sałata, zielony groszek ...

dawno temu

Zdrowa kolacja

... , odstaw pobudzające napoje energetyczne, kawę, herbatę i alkohol. Co jeść na kolację?Jak powinna wyglądać lekka kolacja? Oto kilka pomysłów na kolację: pieczona ryba z sałatką (sałata, pomidor ...

dawno temu

Poznaj dietę proteinową!

... jak i gotowane. Możemy więc jeść takie niskokaloryczne przekąski, jak: zielony ogórek, czy rzodkiewka, ale także rośliny strączkowe oraz sałaty, paprykę, marchew, pomidory, szpinak, brokuły czy cukinię. Warto ...

dawno temu

Cera naczynkowa

... i warzywach, które są w nią bogate, można też profilaktycznie przyjmować rutinoscorbin. Trzeba pamiętać, że mocna kawa, alkohol i pikantne potrawy pobudzają krążenie krwi, przez co kruche naczynia ...

dawno temu

„81:1. Opowieści z Wysp Owczych”, Marcin Michalski, Maciej Wasielewski

... sobie tego ich rodzice. Autorzy zdradzają też wiele innych pikantnych szczegółów: W maju 2009 roku Portal.fo ogłosił farerskie wybory Miss Mokrego Podkoszulka. Zabawę zaplanowano na sierpień. W lipcu ...

dawno temu

„Chłopak do towarzystwa”, Shari Berman, Robert Pulcini

... nie rzec banalne), a wszystko co pikantne ustępuje miejsca typowo „sundance’owej” historyjce o godzeniu się ze światem, samoakceptacji itd. Ale i tak ogląda się to dobrze. Bo Berman i Pulcini ...

dawno temu

„Buntownik”, Sandra Brown

... , ale razem z całą konwencją. Wówczas Buntownik miałby inną przynależność gatunkową. Pikantnej Sandrze Brown wybaczę nawet oczywiste rozsupłanie wątku kryminalnego, ale końcowej przewrotki, ujawnienia ...

dawno temu

Świątynie między wieżowcami

... czosnkiem chlebek naan, curry laksa (kluski z pikantnym sosem) lub naleśnik ze świeżym mango. Chinatown pachnie sosem sojowym, pieczoną kaczką i herbacianymi smakołykami. Mrożony deser o konsystencji ...

dawno temu

Właściwości imbiru

... świeży dodawany jest do owoców morza, do mdłych potraw, tłustych mięs. Świeży imbir nadaje wyrazistość potrawom (świeży imbir jest pikantny). Z kolei suszony zmielony imbir najlepiej dodawać ...

dawno temu

Tarta z jabłkami

... odmian omawianego ciasta zalicza się tarte tatin, jaka jest odwróconą do góry nogami tartą klasyczną oraz quiche, która posiada pikantne i wytrawne nadzienie połączone z kremem. W jaki sposób ...

dawno temu

Portugalska zupa Caldo Verde

... ilości drobno posiekanej kapusty galicyjskiej. Ponadto, w zielonej zupie można znaleźć również ziemniaki, czosnek, cebulę oraz pokrojoną w cienkie plasterki pikantną kiełbasę. Poniżej przepis na caldo ...

dawno temu

Mięso też zdrowe

... z kurczaka lub indyka dodawane do chrupiących sałat i liści szpinaku. Czerwone mięso (chuda wołowina, wieprzowina, jagnięcina i cielęcina) ma dużo przyswajalnego żelaza i witaminy B12. Jedzenie ...

dawno temu

Szczęście na talerzu

... kwasu foliowego może przyczyniać się do rozwoju depresji. W gorsze dni zaserwujmy sobie danie ze szpinakiem, sałatą, brokułami i orzechami. Nasz pogorszony nastrój może być również konsekwencją niedoboru ...

dawno temu

Mocne włosy

... ważną rolę spełniają tutaj również witaminy i minerały zawarte w warzywach, zwłaszcza tych posiadających ciemne zielone liście, jak na przykład sałata czy szpinak. Produkty te bogate ...

dawno temu

Pasta z kurczaka

... sprawdza się na kanapkach z sałatą i innymi świeżymi warzywami. Pastę należy przechowywać w zamkniętym opakowaniu w lodówce do około 1 tygodnia. Smacznego! ...

dawno temu

Domowe sposoby na wypadające włosy

... , niełuskanym ryżu, gruboziarnistych kaszach i makaronach razowych. Witaminy B5, B6 i E znajdują się w pestkach słonecznika, nasionach sezamu, kiełkach pszenicy i orzechach. W witaminę A bogate są: sałata, brokuły, jarmuż, pomidory, papryka, ...

dawno temu

Witamina A

... , takie jak: masło, mleko, jajka, wątrobę, zieloną sałatę, natkę pietruszki, koperek, szparagi czy dynię. Witaminę A znaleźć można ponadto w takich warzywach, jak: papryka, marchew, ziemniaki, szpinak ...

dawno temu

Małże jadalne

... można wykorzystać np. pomidora, kiszonego ogórka, paprykę oraz sałatę rukola, a całość doprawić sosem winegret oraz aromatyczną bazylią. Warto wiedzieć, że niektóre gatunki małż o bardzo wyrazistym ...

dawno temu

Wartości odżywcze oliwek

... popularnej sałatki greckiej przygotowanej z poszatkowanej sałaty lodowej, pomidorów, fety i zielonego ogórka. Innym rozwiązaniem jest sałatka z makaronem z dodatkiem tych owoców. Można zatem wymieszać ...

dawno temu

Uczyń swoją dietę kolorową!

... oraz zeaksantyny wspomaga profilaktykę zaćmy i zwyrodnienia plamki żółtej. Należą do niej: awokado, cukinia,zielona fasolka,groszek zielony,kiwi, kukurydza,zielona i żółta papryka,ogórki ze skórką,sałata ...

+ Pokaż więcej