Kochanego ciałka...

... to, jednak. Chwilowo ślepi i głusi na zalecenia ascezy („listek sałaty na śniadanie, surówka z jabłka i selera na obiad, marchewka na kolację”) siadamy do stołu i nozdrza nasze drażnią cudowne zapachy ...

dawno temu

Jedz kolorowo

... odpowiednich składników, dlatego tak ważne jest, aby w odstępstwach czasowych mu je zapewnić. Warzywa i owoce należące do 5 grup kolorystycznych: zielona - szpinak, sałata, brukselka, brokuły, kiwi ...

dawno temu

Niedoceniana witamina K

... . Odpowiednią dawkę witaminy K dostarczymy sobie, gdy w naszej diecie występują produkty takie jak: warzywa o zielonej barwie i liściaste, czyli szpinak, brokuły, sałata, ogórki, kapusta;mleko ...

dawno temu

Jedzenie, które wpływa na szczęście

... warzywach np. w brokułach, sałacie, kapuście czy brukselce.     Papryczki chili   Papryczki chili dostarczają sporej dawki endorfin, czyli hormonu odpowiedzialnego za łagodzenie bólu ...

dawno temu

Otyłość - ciężki problem. 42% kobiet w Polsce ma kłopot z dodatkowymi kilogramami

... sałaty, a na obiad dwie marchewki,  to nie może się udać. Zbilansowana dieta musi dostarczać organizmowi wszystkich potrzebnych mu składników mineralnych oraz witamin. Głodówka być może pozwoli ...

dawno temu

Zdrowe powitanie wiosny

... , problemami ze skórą i włosami. Tu również może przyjść z pomocą dieta. Rozkoszujmy się czystym smakiem warzyw, jedzmy sałatę, szpinak, czosnek, chrupmy marchewkę. Nie sposób też wspomnieć o natce pietruszki ...

dawno temu

Jadłospis dla rocznego dziecka

... znajdować się w codziennym menu. Rozszerzanie diety dzieckaW 12 miesiącu życia do diety dziecka wprowadzamy: owoce: cytryny, pomarańcze, mandarynki, grejpfruty, limonki;warzywa: sałata, rzodkiewka ...

dawno temu

Nadmierna ilość gazów

... wzdymających (duże ilości mięsa, węglowodanów, nadmiar sałat liściastych i roślin strączkowych).ogranicz jedzenie słodyczy.unikaj produktów konserwowanych.jedz świeże produkty regionalne oraz głęboko ...

dawno temu

Rozszerzenie diety niemowląt - jakie witaminy i składniki mineralne powinien zawierać jadłospis dzie

... w warzywach zielonych takich jak szpinak, sałata czy brokuły. Są niezbędne dla prawidłowego działania układu nerwowego i mózgu, wpływają także na samopoczucie i wspomagają procesy krwiotwórcze. Żelazo ...

dawno temu

Beta-karoten

... pomarańczowe i żółte warzywa, morele, mango, brzoskwinie i inne pomarańczowe i żółte owoce, ponadto: groszek, szpinak, sałata, kalafior, brokuły, cykoria, jarmuż, rzepa, gorczyca, wiśnie, suszone śliwki ...

dawno temu

Kwas foliowy – kilka faktów i mitów

... jest jej w roślinach zielonych: szpinak, szparagi,  brokuły, brukselka, sałata, kapusta. - Najlepszy dostęp do produktów zawierających duże ilości kwasu foliowego (zielonych warzyw) mamy w miesiącach ...

dawno temu

Co zatrzyma twoją opaleniznę na dłużej?

... skórę przed niebezpiecznymi skutkami promieniowania UV. Znajdziemy ją w czerwonych i żółtych warzywach (pomidory, papryka), zielonych warzywach liściastych (szpinak, sałata, brokuł), w mleku, jajach ...

dawno temu

Makaronowo w kuchni

... . z pomidorem , ogórkiem, serem żółtym i sałatą) i zup. Parpadelle – zazwyczaj występują w postaci „gniazdek”. Są dość szerokie ( ok. 1- 1,5cm) więc najlepiej wykorzystać je w sosem śmietanowym ...

dawno temu

Co jeść by zrzucić zbędne kilogramy? Białka!

... kalorycznej posiłku, by go strawić. Tak więc, gdy zjadamy kawałek kurczaka o wartości kalorycznej 200 kcal, nasz organizm tak naprawdę przyswaja tylko 140 kcal! Ponadto białka to budulec włosów ...

dawno temu

Na lato dobre na parze

... na parze. Obiad w 30 minut jest już gotowy. Filet z kurczaka z warzywami Pokrój filet w plastry, lub na mniejsze kawałki. Przypraw dowolną kompozycją ziół. Skorzystaj z dobrodziejstw lata i wybierz ...

dawno temu

Co zabrać na ognisko?

... i posypać połówki ziemniaka aromatycznym oregano.   Przyda się niewątpliwie mięsoz którego przygotujemy pyszne szaszłyki. Moja propozycja to kawałki wieprzowiny i piersi w kurczaka posypane ...

dawno temu

Wiosenna regeneracja skóry

... -karoten, który znajduje się w marchwi, dyni, pomidorach, morelach, brzoskwiniach oraz w szpinaku, sałacie, kapuście czy botwinie. Nie wolno zapominać o witaminie C, która zwalcza wolne rodniki ...

dawno temu

Bezużyteczne gadżety kuchenne czII

... z nich tłuszcz? Jeśli zależy ci na diecie i małej ilości kalorii, to zamiast hamburgerów kup sałatę! The Burger Buddy Fat Reducer 83 Frank | MySpace Wideo ...

dawno temu

STOP! dla monotematycznych sałatek

... do ostudzenia. Świetnie sprawdza się do wszelkiego rodzaju „lekkich” sałatek na bazie sałaty i pomidorów, a także do wszelkiego typu sałatek z serami (np. z serem kozim, fetą, czy cheddarem). Sos włoski 100 ...

dawno temu

Dieta antycellulitowa

... wody niegazowanej, dzięki niej wypłuczesz toksyny.Niektóre warzywa są szczególnie polecane na cellulit. Sięgaj po ziemniaki, pomidory i sałatę, dzięki potasowi działają przeciwobrzękowo.Potrzebujesz ...

dawno temu

Wakacyjne zabawy z LEGO® DUPLO®

... LEGO® należą: Kreatywny kuferek LEGO® DUPLO® - zestaw składa się z kolorowych elementów, takich jak sałata, keczup, wędlina i chleb, które mogą posłużyć do przygotowania apetycznych „tostów ...

dawno temu

Wypróbowana dieta na płaski brzuch

... w ich składzie ilość błonnika. Spożywaj duże ilości warzyw 53005 Możesz samodzielnie przygotować pełnowartościowy posiłek, wykorzystując do tego celu stugramowy kawałek chudego mięsa oraz sałatę i ulubione ...

dawno temu

Bezużyteczne gadżety kuchenne cz. II

... z nich tłuszcz? Jeśli zależy ci na diecie i małej ilości kalorii, to zamiast hamburgerów kup sałatę! źródło: Sabina, jejKuchnia ...

dawno temu

Co jeść kiedy trenujesz?

... z kurczaka. W przeciwieństwie do piersi zawierają więcej żelaza i cynku. 3. Jajka: zawarty w nich wapń wzmacnia mięśnie i kości. Jajka są też doskonałym źródłem energii. Jedz je na śniadanie ...

+ Pokaż więcej