Zielony groszek

...  i odciśnięte z nadmiaru płynu ogórki kiszone, jabłko, czerwoną fasolę, kukurydzę z puszki i oczywiście groszek. Dobierane proporcje zależą od efektu jaki che się uzyskać. Jeśli więc sałatka ma być delikatna ... można dodawać mniej ogórków, a ...

dawno temu

Przepisy na koreczki

... . Do ich przygotowania możemy użyć zarówno kawałków sera żółtego, sera pleśniowego, jak i sera feta. Świetnie sprawdzają się one w połączeniu z oliwkami, świeżą papryką albo też ogórkami konserwowymi. Ciekawym akcentem ... będzie także dodanie ...

dawno temu

Pierogi na pięć sposobów

... . Na początek bardzo zdrowe i mało kaloryczne pierogi drożdżowe z fetą i szpinakiem – for the Body and Soul Dla tych, którzy poszukują iście góralskiego jadła, które na długo pozostawia w żołądku uczycie ... sytości na pewno sprawdzą się ...

dawno temu

Łatwa dieta niełączenia

... , gotowana zielona fasolka (bez zasmażki), kubek barszczu czerwonego Filet z ryby, szpinak gotowany, sałatka z ogórka kiszonego, jabłka i cebuli OBIAD Naleśniki ze szpinakiem Risotto grzybowe, sałata ... : pomidor, kapusta, ogórek, marchew, ...

dawno temu

Jak wybierać owoce i warzywa w zimie?

... . Z kolei warzywa korzeniowe takie jak buraki, selery, marchew czy pasternak dostarczają wielu składników mineralnych i antyoksydantów. W zimowym menu nie może też zabraknąć kiszonej kapusty i kwaszonych ogórków. To znakomite źródło ...

dawno temu

Zobacz, jaką potrawę ze szpinakiem najbardziej lubią twoi sąsiedzi i jak ją przyrządzić!

... feta; 2 łyżeczki masła; pieprz i sól. Duś szpinak przez kilka minut (jeżeli jest mrożony, najpierw go rozmroź). Posiekaj lub przeciśnij przez praskę czosnek i podsmaż go na patelni. Wymieszaj czosnek ... ze szpinakiem i podsmażaj, mieszając. ...

dawno temu

Zdrowe powitanie wiosny

... jak: cytrusy, czerwoną paprykę, natkę pietruszki, kiszoną kapustę i ogórki, czosnek, cebulę, gdyż są bogate w witaminy A, C, E. - O kondycję skóry, włosów i paznokci pomogą zadbać tłuste ryby, oleje ...

dawno temu

Właściwości sałaty

... możliwości w kuchni. Lodowa świetnie sprawdza się w połączeniu z ogórkiem zielonym, pomidorem, serem feta oraz oliwkami. Takasałatka grecka to wyśmienity pomysł na letnią przekąskę. Jej liście są dość ...

dawno temu

Nadziewany makaron

... muszle nadziewany szpinakiem i fetą z dodatkiem sosu pomidorowego. Przepis na makaron nadziewanyDo przygotowania makaronu muszelki nadziewanego będziesz potrzebowała: 1 opakowania makaronu muszle,2 ... opakowań mrożonego szpinaku,1 opakowania ...

dawno temu

Antyutleniacze, czyli „E” dodatki do żywności

... , zawarty jest w odżywkach dla dzieci, kiszonej kapuście i ogórkach, fasoli;E 301 – askorbinian sodu, który znajduje się w wędlinach;E 302 – askorbinian wapnia, który wchodzi w skład wszystkich dań ...

dawno temu

Jesienna dieta

... : kromka chleba posmarowana masłem, na to plaster wędliny, kawałek ogórka kiszonego. Popijamy kawą z mlekiem (odtłuszczonym) i zjadamy pół pomarańczy. Drugie śniadanie: drugie śniadanie ma charakter ... witaminy C, kwasu foliowego i witaminy K. ...

dawno temu

Jedzenie na problemy hormonalne

... . Są również bogate w chlorofil, witaminy i minerały, dzięki czemu dobrze wpływają na krew. 9. Fermentowane warzywa Kapusta kiszona czy ogórki kiszone są nie tylko pyszne, ale i dobre dla zdrowia ...

dawno temu

Witaminy na wzmocnienie

... , kapuście (zwłaszcza w kiszonej kapuście), kiszonych ogórkach, natce pietruszki, chrzanie, pomidorach, jagodach, owocach dzikiej róży, jabłkach, cytrusach. Wbrew powszechnej opinii, w jednej łyżeczce natki ...

dawno temu

Zadbaj o jakość zimowych posiłków. Dowiedz się, jakie dania powinny znaleźć się na Twoim stole o tej porze roku

... deficyt witamin oraz mikroelementów, których dostarczą Ci warzywa. Szczególnie w zimowych miesiącach polecane są kiszonki. Kiszona kapusta, kiszone ogórki to niezwykle zdrowe dodatki, które warto włączyć ...

dawno temu

Jedzenie fast food

... oraz bukietem warzyw takich jak: pomidor, ogórek zielony czy zielona sałata. Zamiast soli przyprawą, którą warto tu wykorzystać może być np. oregano czy koperek. Inna kulinarną propozycją w wersji light ... może być też cheesburger z filetem w ...

dawno temu

Probiotyki i ich wpływ na zdrowie

... i kiszonych ogórkach. Kupując jogurty w sklepach najlepiej zrezygnować z tych o słodkich, owocowych smakach. Zawierają one zwykle sztuczne barwniki i aromaty, które nie są obojętne dla naszego zdrowia ... toksycznych i kancerogennych związków ...

dawno temu

Jak wprowadzić więcej warzyw do diety?

... . Do kolacji zaś podjedz sobie znów pomidory, paprykę czerwoną i kiszone ogórki. Oczywiście nie trzeba jeść tylko i wyłącznie owoców i stać się wegetarianinem. Mięso i zupy są jak najbardziej wskazane ... jeden z naszych posiłków, np. śniadanie ...

dawno temu

Europejczycy lubią Polaków

... , które w innych krajach europejskich wydają się bardzo egzotyczne, czasami nawet budzą obawy. Kuchnia śródziemnomorska nie zna kiszonego ogórka, moi koledzy z Włoch i Francji nie dali się namówić choćby ... co do popularności okazały się ...

dawno temu

Smaczne produkty spożywcze poniżej 50 kalorii

... , potas i fosfor, a także witaminy C, K i witaminy z grupy B), zielony ogórek (wąż) – 23 kalorie (z kolei ogórek kiszony ma 7 kalorii, a gruntowy jedynie 5). Owoce, które mają poniżej 50 kalorii68906 100 ...

dawno temu

Wegetariańskie dania z grilla

... pomidorów, kiszonych ogórków, posiekaną kapustą pekińską i posyp kukurydzą konserwową. Jeszcze tylko sos czosnkowy lub pomidorowy i danie gotowe! Ryba z grilla i grillowane dodatkiRyba Wybierz ...

dawno temu

Sposoby na wiosenne przesilenie

... zmęczone i rozdrażnione, gdyż zawarte w nich proste węglowodany szybko się wchłaniają. Produkty, w które powinna być bogata nasza dieta: warzywa (np. papryka, kiszona kapusta, ogórek),owoce ...

dawno temu

Sałatka ze szpinaku

... feta,1 łyżkę obranych ziaren słonecznika,oliwę,łyżkę musztardy,sól,pieprz,oregano,sok z cytryny.Krok 1 Liście szpinaku należy oddzielić od gałązek i dokładnie umyć. Aby nie pozostały w nim drobiny ... z dodatkiem odrobiny soli, jednak nie zbyt ...

dawno temu

Makaron ze szpinakiem

... . Już prawie zrobione. Wystarczy tylko doprawić zielonebezmięsne danie pieprzem, posypać natką i pokrojonym w kostkę serem feta. Smacznego!   ...

dawno temu

Polskie przyprawy, o których już nie pamiętamy lub niesłusznie zapominamy

... były także w słoikach z kiszonymi ogórkami – dzięki nim warzywa były smaczniejsze i jędrne. Jak widać, zapomniane przyprawy doskonale sprawdzały się w kuchniach jeszcze kilkadziesiąt lat temu. Warto ...

+ Pokaż więcej