3 powody zdrowotne, dla których powinnaś zacząć jeść masło orzechowe!

... Obniża cholesterol 58596 Badania naukowe potwierdzają, że regularne spożywanie masła orzechowego korzystnie wpływa na układ sercowo-naczyniowy. Zawarte w jego składzie zdrowe kwasy tłuszczowe ...

dawno temu

Potrawy z kawiorem

... położyć odrobinę kawioru. Solona ikra doskonale sprawdza się także dodana do blinów skropionych kwaśną śmietaną czy pierogów, bądź warzywnych sałatek. Kawior dobrze sprawdza się także serwowany ...

dawno temu

Patelnia wok

... zarówno dania złożone z ryżu, jak i makaronu. Wok również świetnie sprawdzi się do podsmażania pierogów, gołąbków czy klopsików.Zalety przygotowania potraw na woku Taki rodzaj patelni nagrzewa ...

dawno temu

Jeść co się lubi i nie tyć?

... też wiele osób radzi sobie całkiem nieźle – mówi Maja Błaszczyszyn. A co z pieczywem i produktami mącznymi? Wiele osób uwielbia świeże, chrupiące bułeczki, ciasta, pierogi, naleśniki. - No ... od innych osobą, której nic smacznego nie wolno ...

dawno temu

Dlaczego nie lubią świąt

... przed świętami. Choć mam pokusę, by nakryć się kołdrą i zasnąć przynajmniej do sylwestra, to dźwigam się i celebruję te chwile. Na wigilię pięknie, choć skromnie nakrywam do stołu - robię sobie pierogi ... do domu siaty z zakupami, już na ...

dawno temu

Mój dom to hostel

... , kiedy to nocowałam u niego. Razem zaliczyliśmy wszystkie karuzele w lunaparku i popijaliśmy pierogi ruskie hinduską masala thai. Lefteris z Grecji także był naszym gościem. W knajpce nie mógł zdecydować ... podobnie, oraz że Chińczycy robią ...

dawno temu

Złe nawyki prowadzą do tycia

... z bułką, na obiad pierogi, a na kolację kanapki. Wydaje ci się, że skoro unikasz tłuszczów i słodyczy, nie powinnaś tyć. Nic bardziej mylnego. Produkty mączne są wysokokaloryczne i szybko przetwarzane ... w tkankę tłuszczową. Zamiast pierogów na ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść kiełki

... , nadzienie pierogów lub gołąbków, również zupy jarzynowe. Kiełki soczewicy Występuje w nich kwas foliowy, bardzo potrzebny zwłaszcza kobietom w ciąży i wpływający na prawidłowy rozwój płodu. Są też źródłem ... żelaza, witaminy C i magnezu. Mają ...

dawno temu

Przemoc postarza

... związek z takimi problemami zdrowotnymi jak choroby układu sercowo-naczyniowego czy nowotwory. W badaniu wzięły udział 22 kobietyoraz9 mężczyzn, w wieku od 18 do 64 lat. Osoby, które przyznały ...

dawno temu

Q10 koenzym młodości

... Q10: pomożesz spowolnić proces starzenia organizmu, pomożesz wzmocnić system immunologiczny, wspomożesz ochronę organizmu przed chorobami sercowo-naczyniowymi (choroba niedokrwienna serca, miadżyca ...

dawno temu

Zielona herbata poprawi twoje zdrowie!

... do zmniejszenia ryzyka wystąpienia niektórych nowotworów czy cukrzycy typu 2. Wiedz również, że zawarte w zielonej herbacie silne antyoksydanty wywierają korzystny wpływ na układ sercowo-naczyniowy ...

dawno temu

Karp w galarecie

... dwanaście potraw postnych. Kiszona kapusta z grzybami, kutia, pierogi z kapustą, śledź, uszka i barszcz to tylko niektóre propozycje świątecznych potraw. Bardzo ważnym rodzajem produktów używanych ...

dawno temu

Krewetki z czosnkiem

... . I tak spotkać się możemy z zupą z dodatkiem krewetek, pierogami bądź naleśnikami z farszem przygotowanym z ich udziałem. Obok tego można je piec, smażyć, gotować albo grillować i za każdym razem cieszyć ...

dawno temu

Krokiety z pieczarkami

... pieczarkowe do mięs albo zapiekanki makaronowe z dodatkiem tych grzybów. Farsz z pieczarek jest także niezastąpiony w przypadku robienia pierogów albo nieco oszukanych uszek. Jeżeli chcesz urozmaicić ...

dawno temu

Smażone grzyby

... oraz w roli dodatku nadającego wyrazistość potrawie. Trudno wyobrazić sobie ich brak w świątecznym bigosie albo w pierogach z kapustą. Potrawy z grzybów możemy przyrządzać między innymi dzięki możliwości ...

dawno temu

Jak zrobić śmietanę?

... . Świetnie komponuje się także z potrawami z ziemniaków, np. plackami albo pierogami, a jeżeli zamierzasz dodać swojej sałatce wyrazistości, wlej odrobinę śmietany do sosu sałatkowego. Śmietana słodka ...

dawno temu

Ser biały - wartości odżywcze

... , poprawia stan skóry oraz zbawiennie wpływa na pracę narządu wzroku. Ser biały można stosować w postaci twarożku do kanapek, wykorzystać jako nadzienie do pączków, pierogów lub naleśników lub posypać ...

dawno temu

Produkty sojowe

... , jogurty czy makarony i tofu. A jakie potrawy z soją warto przygotować? Można ją wykorzystać np. do przygotowanie farszu do naleśników czy pierogów. Wystarczy ugotowane ziarenka wymieszać z lekko ...

dawno temu

Święta z bliskimi w wyjątkowym klimacie

... od rodzinnych przyzwyczajeń i preferencji, na pewno masz swoją ulubioną potrawę – pierogi z bezmięsnym farszem, śledź, smażony karp, a może barszcz z uszkami albo kompot z suszonych śliwek. Jak zadbać ...

dawno temu

Sałatka z fetą i sałatą

... bądź pierogów. Stanowić może także element nadzienia pieczonych ziemniaków albo też dodatek do kanapek. Za pomocą sera feta z łatwością przygotujemy także pastę do krakersów czy koreczki, które świetnie ...

dawno temu

Żeberka z grilla

... , kiedy przez cały wolny dzień lepiłyśmy czasochłonne pierogi albo też piekłyśmy wymagające czasu ciasto. Lepiej jest w takiej sytuacji postawić na potrawy proste i niewymagające godzinnych przygotowań ...

dawno temu

Kasza z pieczarkami

... , jak i gotowanymi. I tak, korzystając z niej, możemy przygotować pierogi z kaszą, kaszę z warzywami albo kotlety z kaszy. Po ugotowaniu możemy także dodać ją do sałatek albo też zapiec z dodatkiem ulubionego sosu ...

dawno temu

Przepisy z twarogiem

... dla dzieci, ugotuj makaron i dodaj do niego twaróg wymieszany z cukrem, owocami i odrobiną śmietany. Innym wyjściem jest zrobienie uwielbianych przez maluchów leniwych pierogów – w niektórych obszarach ...

dawno temu

Zdrowa kolacja

... z niego tłuste dania – tłuste mięso, frytki, chipsy, fast foody, ociekające tłuszczem skwarki, tak chętnie pałaszowane z pierogami. Istne zabójstwo dla żołądka na noc. Wszystkie potrawy odgrzewane ...

+ Pokaż więcej