Kluski z makiem

... korzysta z różnego rodzaju półproduktów albo gotowych dań, serwując najbliższym barszcz czerwony z kartonika albo mrożone uszka do barszczu z supermarketu, to jednak wydaje się, że warto ...

dawno temu

Jak pozbyć się piegów?

... dzięki nalewce z chrzanu. Trzeba zmieszać 100 g utartego chrzanu z pół l octu i odstawić w chłodne miejsce na 3 dni. Po tym czasie nalewkę chrzanową przecedzamy. Przed użyciem należy preparat ...

dawno temu

Internet, fetyszyzm i fasolka po bretońsku, czyli jak zarobić w sieci...

... Dzięki nowoczesnym technologiom spełnianie swoich najskrytszych fantazji okazuje się być banalnie proste. Wystarczy odrobina gotówki i konto w serwisie z filmikami. W ten sposób możemy oglądać półnagie kobiety, oblewające się fasolką po ...

dawno temu

Kaczka z żurawiną

... , by znaleźć pomysł na smaczny obiad. Czasami warto jest sięgnąć do trochę zapomnianych przepisów, by odświeżyć naszą znajomość takich produktów jak kiełbasa z dziczyzny, ozorki w sosie chrzanowym ...

dawno temu

Zupa cytrynowa

... Rosół, pomidorowa, ogórkowa, barszcz, grzybowa to zestaw najczęściej jadanych przez nas zup. Biorąc pod uwagę, że przyrządzamy je codziennie, pomysły na nie mogą się skończyć już po tygodniu. Sprawę ...

dawno temu

Wigilijna zupa rybna

... wspaniałemu aromatowi czerwonego barszczu z uszkami albo chrupiącej skórce krokietów z pieczarkami. To, czy przygotowane przez nas jedzenie będzie smakować naszym najbliższym zależy wyłącznie ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Świąteczny obiad – co przygotować na świąteczny stół?

... lub grzankami. Wariantem rzadziej spotykanym jest połączenie jej z suszonymi owocami – jabłkami i śliwkami. Wbrew pozorom komponują się one z grzybami doskonale i podkręcają ich smak oraz aromat. Barszcz ... czerwony Tuż obok zupy grzybowej na ...

dawno temu

Ciasto na pierogi

... barszczu. Inne, równie wartościowe przepisy niestety nie goszczą na stałe w naszych kuchniach, choć coraz częściej są odkrywane na nowo. Wspomnieć tu trzeba chociażby o przepisach na gulasz z dziczyzny ...

dawno temu

Odplamiacz dla dzieci i nie tylko

... się podczas jedzenia, które podstępnie atakuje nasze bluzki, koszulki i koszule - niesforna nitka makaronu zanurzona w pomidorowym sosie, pierożek z soczystą truskawką, czerwony barszcz z jajkiem, herbata, kakao, kawa… Drugie w kolejności są ...

dawno temu

Tradycyjna musztarda ozdobą stołu

... miłośników musztardy szczególne uznanie zyskały Musztardy Kieleckie, wytwarzane w sześciu wariantach smakowych (musztarda rosyjska, pikantna, chrzanowa, kremska, sarepska i delikatesowa). Jest to tradycyjny ...

dawno temu

Sos do łososia

... powinien zwykle podkreślać smak ryby. Świetnie sprawdza się tutaj przede wszystkim sos chrzanowy albo musztardowy. Czytając dalszą część artykułu, dowiesz się, jak wykonać niektóre spośród wymienionych ... go zrobić, musisz podpiec na maśle ...

dawno temu

Przepisy na parówki

... dipem. Parówki w sosie chrzanowym – zasmażkę przygotowujemy z mąki, masła i wody z bulionem. Następnie dodajemy do niej kilka łyżeczek chrzanu i cukier. W czasie gotowanie warto też wrzucić do całości starty ser żółty. Dzięki temu sos będzie ...

dawno temu

Zupa z boczkiem

... zupę. Nie macie pomysłu jaką? Zupa chrzanowa z boczkiem – świetnie nada się do jej przyrządzanie świeży, starty chrzan. Należy go usmażyć na patelni wraz z kawałkami boczku, a następnie dodać do bulionu ...

dawno temu

White Christmas – uśmiech biały jak święta

... tzw. białej diety. - By utrzymać efekt wybielenia bezpośrednio po zabiegu, nie wolno spożywać barwiących produktów. Należy do nich m.in. tradycyjny czerwony barszcz, bo buraki zawierają silnie ... , które powstają m. in. po świątecznej uczcie – ...

dawno temu

Kiszonki – dlaczego są zdrowe?

... , barszczu z kiszonych czerwonych buraków czy białego barszczu zakwaszanego na mące razowej. Z dobroczynnego działania warzyw najlepiej skorzystać pijąc sok z warzyw rozcieńczony wodą i spożywając je ...

dawno temu

Świąteczna nerwówka

... , że święta bez prezentów, wcale nie są świętami straconymi. Nie jestem dzikusem. Uwielbiam prezenty i niespodzianki, ale nie takie, które dostaje się kosztem czegoś. Karp, barszcz i choinka Święta ... . A to, że Asia miała zrobić kotlety, a ...

dawno temu

Jedzenie ze słoiczków czy gotowane?

... : czasem kupujecie półprodukty, czasem coś odgrzewacie. Dobrze stosować dietę wymienną: dziś świeża zupa, ale mrożone pierogi, a jutro barszcz z kartonika, ale szybka w przygotowaniu pieczona ryba ...

dawno temu

Składniki na naleśniki

... żółtym lub fetą i czosnkiem. Palce lizać! Cebulowe naleśniki będą także świetnie smakować jako dodatek do barszczu czerwonego lub podane z dipem majonezowym lub sosem czosnkowym. Przed serwowaniem ...

dawno temu

Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami

... w tej samej wodzie, odcedź i przepuść przez maszynkę. Nie wylewaj wywaru, przyda się do wigilijnego barszczu. 2. Do grzybów dodaj jajko i wszystko dokładnie wymieszaj. 3. A teraz gotowanie kapusty. Zalej ją ...

dawno temu

Słoiczki czy domowo? Jedzenie dla maluszka

... odgrzewacie. Dobrze stosować dietę wymienną: dziś świeża zupa, ale mrożone pierogi, a jutro barszcz z kartonika ale szybka w przygotowaniu pieczona ryba. Wtedy można zachęcać dziecko do jedzenia świeżego ...

dawno temu

Święta bez zbędnych kilogramów

... z cytryną lub filiżanką czerwonej herbaty. Potrawy mniej kaloryczne, po które można sięgnąć to np. pierogi z kapustą i grzybami, czysty barszcz czerwony przygotowany na wywarze z samych warzyw ...

dawno temu

Sałatka z tortellini

... tortelliniJeśli macie wprawę w przygotowywaniu tradycyjnych pierogów lub lepiłyście uszka do czerwonego barszczu, to już połowa sukcesu – ciasto i farsz robi się podobnie. Proponuję dziś prosty ... typowo włoskich tortellini, oprócz rodzaju ...

+ Pokaż więcej