Pierogi z jagodami

... cieszą się ogromnym uznaniem wśród wielu z nas. Znakomicie smakują nie tylko na surowo, lecz także w różnego rodzaju potrawach. Kto z nas nie zachwycał się świeżymi bułkami nadziewanymi jagodami ...

dawno temu

Ciasto z czekoladą i błonnikiem – Wodzisław

... Czekolada ma w sobie niezwykłą moc przyciągania – trudno znaleźć kogoś, kto twierdzi, że jej nie lubi. Jedni wolą mleczną, drudzy gorzką, jeszcze inni – tę z dodatkiem orzechów albo nadziewaną ...

dawno temu

Schab z żurawiną

dawno temu

Rolada z indyka

dawno temu

Śniadaniowe propozycje z różnych stron świata

... także okrągłe pierożki (przypominając bułeczki) nadziewane mięsem i warzywami.   Śniadanie irlandzkie – jest bardzo podobna do śniadań serwowanych w Wielkiej Brytanii. Składa się z black puddingu ... francuskie – mięciutkie rogaliki croissant ...

dawno temu

Kurczak w winie - delikatny, soczysty, pyszny

... dag oliwek nadziewanych paprykączosnekmąkęczarne oliwkisólpieprz1. Najpierw smażenie kurczaka. Umyj filety, osusz je, pokrój na kawałki. Posyp piersi solą, pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym) i obtocz ... bardzo smacznego kurczaka w winie. ...

dawno temu

Kuchnia francuska

... w kompozycji z mięsem. Bagietka – symbol Francji chętnie wykorzystywany  na różnego rodzaju pamiątkach sprowadzanych z tamtego kraju. To rodzaj długiego pieczywa podawanego z konfiturą na śniadanie w postaci ... grubych plasterków. Standardowy ...

dawno temu

3 pomysły na pyszne crostini

... Crostini z pesto Crostini to idealna propozycja na rodzinne śniadanie. Możesz je także podać gościom. Jak zrobić crostini z pesto? Składniki: 1 bagietka lub ciabatta, 2 pęczki świeżej bazylii ... Nie masz pomysłu na śniadanie? Przygotuj crostini ...

dawno temu

Pomysł na sylwestra – finger party

... „na baczność” na półmisku i zalewamy je do połowy wysokości sosem bazyliowym.   Tartinki  4 francuskie bagietki,500g białego sera,200ml śmietany,6 jajek,200g pieczarek,100ml majonezu,ogórek,pomidorki ... ). Salami – jak wyżej (półplasterki). ...

dawno temu

Na jagody

... jagody są traktowane jak cudowny lek. Dawniej zastępowano nimi antybiotyki i leczono zakażenia. Możemy je jeść na surowo, dodawać do ciast i innych deserów, robić kompoty, soki, dżemy, nadziewać jagodami ...

dawno temu

Kanapki na przyjęcie

... . Kanapki z owocamiPewnie wiele z was przygotowywało już na imprezę koreczki z sera brie i winogrono, dlaczego więc nie użyć ich jako składników kanapek? W tym przepisie najlepiej sprawdzi się bagietka ... . Kroimy ją na dwa lub trzy kawałki i ...

dawno temu

Jak dobrze znasz wyśmienitą kuchnię włoską? Oto 8 doskonałych potraw, które musisz spróbować!

... Cannelloni 57787 To makaron nadziewany mięsem mielonym z sosem pomidorowym lub śmietanowym. Danie przed upieczeniem posypuje się tartym serem żółtym. W celu wzbogacenia smaku tego doskonałego ... makaronu można do niego dodać warzywa, np. ...

dawno temu

Przepisy na koreczki

... z oliwek nadziewamy serem. Oprócz tego z papryki wycinamy niewielkiej wielkości kółko, by następnie wyciąć z niego niewielki trójkąt. Pozostałą część papryki nadziewamy na wykałaczkę, a na nią oliwkę ... wraz z serem. Kolejną oliwkę nacinamy i ...

dawno temu

Wiosenna eksplozja radości

... 68722Na wiosnę i Wielkanoc Wawel przygotował uwielbiane słodycze w świeżej, radosnej odsłonie. W ofercie wiosennej znalazły się tradycyjne, popularne wśród klientów czekolady – klasyczne i nadziewane ... , nadziewanych czekoladek, jak Malaga, ...

dawno temu

Co podawać do sake?

... jedynie przyprawy takie jak np. sos sojowy, czy wasabi. Roladki azjatyckie – sporządzone z cienkiego ciasta, kapusty chińskiej "pak choi" lub owijane wodorostami, które nadziewa się ryżem oraz drobno ... : mięso musi być solidnie doprawione. ...

dawno temu

Chleb podróżnika

... chleb to podstawa pożywienia. 22768Nie da się tego powiedzieć o mieszkańcach Azji. W byłych koloniach francuskich, np. w Wietnamie spotyka się spuściznę piekarniczą Europejczyków w postaci bagietek ... . Jednak gąbczaste i wielkie buły serwowane ...

dawno temu

Duszone warzywa na zdrowie

... pokrój je w kostkę i wrzuć do cukinii. Krok 4 Do tej pory były smażone warzywa, teraz czas na duszenie. Powinno trwać około 10 minut. Krok 5 Dopraw danie wegetariańskie solą, pieprzem i oregano - gotowe. Krok 6 Duszone warzywa świetnie smakują z ...

dawno temu

Chleb czosnkowy - jak go zrobić?

... do niego czosnek, oregano, sól i pieprz. I proszę, masło czosnkowe już zrobione. Krok 3 Jak zrobić chleb czy raczej kanapki czosnkowe? Posmaruj bagietki masłem (wcześnie musisz je oczywiście rozkroić na pół ...

dawno temu

Zobacz, jaką potrawę ze szpinakiem najbardziej lubią twoi sąsiedzi i jak ją przyrządzić!

... . Potrawa w sosie ze szpinaku; 10. Bakłażan nadziewany szpinakiem. Aby poznać sprawdzony przepis na makaron ze szpinakiem, przejdź na kolejną stronę. 197 Przepis na makaron ze szpinakiem ...

dawno temu

W szampańskim nastroju – co podawać do tego trunku?

... zaletą jest fakt, iż lekko osładzają smak trunku, pozostawiając w ustach uczucie świeżości. Kanapki z bagietki – proste, szybkie w przyrządzeniu i bardzo lekkie. Tradycyjnie kanapki nadają ...

dawno temu

Śniadanie

... bagietek serwowanych z dżemem we wszystkich hostelach w Wietnamie. Nawet wszechobecne w tym kraju owocowe koktajle i naleśniki z bananami nijak się miały do pho. Tam, gdzie są turyści ... z mięsem, naleśniki z jajkiem i szczypiorkiem, bułki ...

dawno temu

Kurze tyłki na patyku!

... . Chętni mogą łapki obgryźć. Masz ochotę? Kurze tyłki na patyku 43141Małe, kurze dupki, pieczone na grillu nadziewane są na patyczki i sprzedawane jako przekąska. Taka Tajlandzka wata cukrowa. Przyglądaj ...

+ Pokaż więcej