Sezon na brzoskwinie

... . Kiedy zapragniecie odmiany, możecie połączyć brzoskwinie z nabiałem i przyrządzić koktajl albo indyjskie lassi. Spróbujcie też oryginalnych połączeń w sałatkach. A na deser upieczcie letnie, owocowe ciasto ...

dawno temu

Ziemniaki z dodatkami

... ! Oto kilka przepisów na oryginalne ich wykorzystanie w kuchni:   Macie ochotę na sałatkę? Być może zatem spodoba Wam się śledziowa z ziemniakami o ogórkami kiszonymi - W Kuchennym Oknie   Chyba ...

dawno temu

Najlepsze wegetariańskie przekąski

... tacę i podawaj. Sałatka Taco Składniki – sałatka: 1/4 szklanki gotowanej czarnej fasoli, 1/2 szklanki rzodkiewek (pokrojonych w cienkie plastry), 1 szklanka świeżych ziaren kukurydzy, 1/2 ... , 1 łyżeczka kminku, 1 łyżeczka soli koszernej, 1/2 ...

dawno temu

Co jeść, by utrzymać sprawność umysłową?

... : jajka na boczku, smażone ziemniaki, grzanki z dżemem, słodkie pieczywo, naleśniki, wafle, obwarzanki.Obiad/lunch Zalecane:tuńczyk, zielona sałata, krewetki, sałatka owocowa, chudy twarożek, indyk ...

dawno temu

Potrawy z dodatkiem pożywnych kiełków

... Dla wegetarian polecałabym orkiszową sałatkę z kiełkami ciecierzycy – Wegetarianka Jeśli poszukujecie pełnego witamin i dietetycznego obiadu proponuję makaron dyniowo-imbirowy z kiełkami i boczniakami – Kuchnia Obłędnie Zdrowa Jaki przepis ...

dawno temu

Wygraj z PMS i bolesną miesiączką

... objawy napięcia przedmiesiączkowego i korzystnie wpłyną na równowagę hormonalną. Zbawienne działanie ma seler – dodawaj go do zup i sałatek; rabarbar – latem zrób z niego kompot oraz koper – posypuj ...

dawno temu

Przyprawa kurkuma

... , przyspiesza gojenie się ran i podrażnień oraz działa bakteriobójczo. Kurkuma zastosowanie W kuchni nadaje potrawom piękny, soczyście żółty kolor i wyjątkowy smak. Jest dodawana do ryżu, makaronów, ryb, omletów, sałatek lub sosów. ...

dawno temu

Wypróbuj dietę śródziemnomorską

... w błonnik, witaminę C, mikro- i makroelementy oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. Z codziennego menu należy zupełnie wykluczyć wieprzowinę. Do potraw dodajemy dużą ilość czosnku i cebuli, do sałatek ...

dawno temu

Jakie afrodyzjaki znajdziesz we własnej w kuchni?

... . do sałatek, zup i duszonych warzyw. Żeń-szeń – dodaje energii i pobudza zmysły. Pasuje do warzywnych mieszanek np. risotto. Cynamon – o silnym aromacie i lekko piekącym w język smaku. Działa ...

dawno temu

Zdrowa dieta śródziemnomorska

... wykluczyć wieprzowinę. Do potraw dodajemy dużą ilość czosnku i cebuli, do sałatek, zup i sosów - oliwę z oliwek, zamiast masła i tłuszczu pochodzenia zwierzęcego. Aby pozbyć się nadwagi, jemy 5 posiłków dziennie, dostarczając organizmowi ...

dawno temu

Zupa z kurek

... postaci. Najbardziej popularnymi pomysłami są tutaj kurki marynowane, suszone albo mrożone. Innym sposobem na to, co zrobić ze świeżymi kurkami jest ich wykorzystanie do dań, które będziemy jeść ...

dawno temu

Pieczarki faszerowane mięsem

... bądź też pieczarki smażone w piwnym cieście. Te niezwykłe grzyby równie dobrze sprawdzają się w roli dodatku do zapiekanek ziemniaczanych bądź makaronowych. Trudno tu nie wspomnieć o marynowanych pieczarkach ...

dawno temu

Przepisy na karpia

... faszerowanego, karpia wędzonego, karpia pieczonego z suszonymi grzybami albo karpia marynowanego. Jak widać, pomysłów na karpia jest wiele, a podstawę stanowi odpowiedni wybór ryby. ...

dawno temu

Warzywa dla dzieci - rzodkiewka

... , siarkę, żelazo, magnez czy fosfor. Rzodkiewka a zdrowieRzodkiewka jest produktem niskokalorycznym, ale sycącym. Dlatego warto dodawać ją do sałatek, kanapek, twarożków, do zup i innych potraw ...

dawno temu

Sezon na kurki

... od razu - wystarczy udusić je na maśle z cebulką. Stanowią też świetny dodatek do jajecznicy, omletu, makaronu z sosem śmietanowym, sałatek, zapiekanek, pizzy. Źródła: wikipedia.org, bossowski.pl ...

dawno temu

Truskawki z brukselką?

... rzut oka wyglądają jak apetyczne fotografie potraw, które znamy z książek kucharskich. Przyjrzyjmy się jednak tej zachęcającej, kolorowej sałatce... O ile połączenie truskawek z fetą, arbuzem i rukolą ...

dawno temu

Surówka z marchewki z sosem miodowym

... . Dopraw pieprzem. Oto powstał sos miodowy. 2. Przyszła pora na najważniejszy składnik pysznej sałatki – marchewkę. Obierz ją, a następnie nożykiem do obierania warzyw zrób z niej cienkie wiórki. 3 ...

dawno temu

Dzięki niej zachowasz młodość i figurę. Ile dobra ma w sobie kukurydza?

... Kukurydzę można wykorzystać jako przekąskę, dodatek do sałatek i wypieków. Ale to warzywo ma o wiele więcej zalet, niż tylko te kulinarne. - Kukurydza jest bogata w selen, który wpływa ...

dawno temu

Bekonowe krajobrazy, szynkowe pejzaże, czyli smakowite obrazy

... , który w fotografowaniu jedzenia osiągnął mistrzostwo. 41396 Carl nie robi zdjęć hamburgerom czy sałatce z pomidorów, lecz tworzy barwne kompozycje, które wyglądają jak pejzaże. Treści jego fotografii ...

dawno temu

Szynka z chrzanem

... wymieszaj z chrzanem. Roladki z chrzanem są coraz bliżej. 3. Dopraw farsz solą i pieprzem. 4. Na każdy plasterek szynki nakładaj jajka z chrzanem i zawijaj mięso w rulonik. 5. Układaj szynkę faszerowaną chrzanem na półmisku wyłożonym zieloną ...

dawno temu

Przekąski w stylu „Mexican”

... , co może sprawdzić się jako śniadanko na słodko, czyli meksykańskie racuszki z cynamonem – Every Cake You Bake Dla tych, którzy lubią mieć w lodówce lekkie i pożywne przekąski polecałabym meksykańską sałatkę ...

dawno temu

Zapoznaj się z listą 3 produktów, które zawierają więcej soli niż ci się wydaje

... , ale to nie wszystko. Dodatkowo zawierają one dużo cukru, a przez to czynią twoje sałatki daniem wysokokalorycznym. Gotowe zupy 58648 Tak naprawdę większość gotowych do spożycia produktów, które są dostępne w sklepach ...

dawno temu

Zdrowe nawyki żywieniowe

... czy miękka drożdżówka, co prawda zaspokoją głód, ale dostarczą ogrom pustych kalorii. Lepiej sięgnąć po sałatkę na śniadanie. Według dietetyków to właśnie niejedzenie śniadania powoduje wieczorne ... wybierz pożywną sałatkę, zapiekankę warzywną ...

dawno temu

Dziecko nie chce jeść mięsa

... . Postaraj się urozmaicać dania mięsne. Jeśli w tym tygodniu były kotlety, w przyszłym zaplanuj sałatkę z kurczakiem albo danie z ryby. Pamiętaj, że dzieci lubią jeść „oczami”, dlatego potrawa ... . Nie brzmi to zbyt zachęcająco, ale z ...

+ Pokaż więcej