Łatwa dieta niełączenia

... : pomidor, kapusta, ogórek, marchew, pietruszka, cebula, fasolka szparagowa, kalafior, brokuły, brukselka, seler, por, szpinak, szparagi, bakłażan, sałata tłuszcze i oleje: masło, margaryna, oliwa z oliwek ... ), stopniowo dostarczając energii ...

dawno temu

Paszteciki z pieczarkami

... , barszczu albo sałatki jarzynowej czas. Zdarza się, że wcale nie musimy kusić się na próbę wiernego odwzorowania bożonarodzeniowego albo wielkanocnego stołu. Wśród masy potraw znajdziemy ...

dawno temu

Pomysł na sylwestra – finger party

... ? Odpowiedź znajdziecie w poscie "Co podać do deski serów?".   Talerz warzywny  5 marchewek,5 łodyg selera naciowego,5 ogórków,5 kalarep   Warzywa obieramy ze skórki, po czym kroimy na około ... minut. Podajemy z wyrazistymi sosami.   Sałatki z ...

dawno temu

Szybka surówka

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Świąteczny obiad – co przygotować na świąteczny stół?

... marynowane lub świeże podawane z warzywami. Możecie przygotować także łazanki z kapustą i grzybami czy sałatkę ziemniaczaną z orzechami, jabłkiem i cykorią. Postawcie na ulubione smaki ...

dawno temu

Właściwości octu

... zyskują przyrządzone z jego dodatkiem sałatki, zwłaszcza te z zielonych warzyw. Można zatem pokropić nim taką kompozycję warzyw jak: pokrojone w małe cząstki pomidorki, oliwki, ser pleśniowy, kiszony ... ogórek oraz paprykę. Do tego taką pożywną ...

dawno temu

Czosnek nie tylko na przeziębienie

... , obniża zły cholesterol i ciśnienie krwi. Co ważne, gotowanie i pieczenie nie pozbawia czosnku jego właściwości, dodawaj go więc nie tylko do sałatek, ale i do zupy, możesz go nawet podsmażyć (w łupince ... , które są w ciąży lub które mają ...

dawno temu

Jak wprowadzić więcej warzyw do diety?

... czy selera, ale gdy jesteśmy już dorosłymi ludźmi, możemy się przemóc i chociaż spróbować, tym bardziej, że idzie o nasz organizm. Wiadomo, że raz czy dwa możemy się zmusić, ale jak jeść na co dzień ... jeden z naszych posiłków, np. śniadanie ...

dawno temu

Czy słyszałaś o diecie warzywnej?

... i pożywna. Jak przygotować wywar z warzyw? Do wody wrzucamy cebulę, seler, marchewkę, pietruszkę białą, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy. Gotujemy wszystko. Gdy warzywa będą miękkie, należy ... głodu. Na kolację wskazane są wszelkiego ...

dawno temu

Pomysły na wielkanocne przekąski z jajkiem w roli głównej

... sałatki i jajka na cieście w formie placków z lekko wywiniętymi ku górze brzegami. Dobór warzyw zależy od nas. Możemy więc wykorzystać połączenie marchewki z groszkiem, pietruszkę, seler, pora ...

dawno temu

Duszony łosoś

... przepis na duszonego łososia z jabłkiem i cebulą. Przepis na łososia1 kg fileta z łososia,3 cebule pokrojone w krążki,½ szklanki startego korzenia selera,2 łyżeczki majeranku,skórka z dwóch cytryn ... z cytryny. Ułóż kawałki ryby w brytfance. ...

dawno temu

Jak zdrowo zacząć tydzień?

... nie powinnaś zapomnieć o zaletach płynących z jedzenia warzyw. Marchewkę czy kabaczki możesz wrzucić do piekarnika, a potem dodawać do sałatek, czy całych dań w ciągu tygodnia. Jesienią z łatwością napełnisz ... posiekać warzywa, takie jak ...

dawno temu

Kremowa zupa pomidorowa

... ),seler,2 łyżki oliwy z oliwek,2 łyżki mąki,1-2 łyżki koncentratu pomidorowego,pół łyżeczki cukru,natka pietruszki,1 l bulionu warzywnego (może być naturalny lub z kostki bulionowej),100 ml (około pół ... szklanki) napoju sojowegoAlpro Soya o ...

dawno temu

Sezon na grzyby trwa! Dowiedz się, w jaki sposób prawidłowo je suszyć

... Marynowane grzyby są pyszne, ale niestety w tej postaci nie będziesz mogła wykorzystać ich do przyrządzenia innych dań. Dlatego warto sporą część świeżo zebranych grzybów wysuszyć. Wbrew pozorom ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Dlaczego warto rozpocząć wiosenne grillowanie?

... produkty. Jeżeli chcesz grillować warzywa, staraj się kupić dojrzałe i jędrne. Im więcej naturalnego cukru będą miały, tym lepsze będą w smaku. Do marynowania mięs nie stosuj gotowych mieszanek ... . Przygotowanie marynaty ze świeżych ziół ...

dawno temu

Jak jeść karczochy?

... świetnie sprawdzi się zarówno w formie ugotowanej, pieczonej czy smażonej. Można też zrobićkarczochy marynowane. Jeśli chodzi o posiłki, jakie można przyrządzić na jego bazie to są to na pewno ... wszelkiego rodzaju surówki czy warzywne sałatki. ...

dawno temu

Krewetki w sosie - danie miłości

... połączone z odpowiednimi przyprawami sprawią, że ukochany wpadnie w twoje sidła. Przygotuj: 12 krewetek królewskich100 g selera naciowego3 ząbki czosnku3 pomarańcze20 g korzenia imbiru100 ml białego ... również posiekaną kolendrę. Wrzuć teraz ...

dawno temu

Właściwości papryki

... stosuje się ją w postaci surowej lub sproszkowanej (papryka po wysuszeniu trzykrotnie zmniejsza swoją objętość). Papryka używana jest do sałatek, gulaszy, kanapek i zapiekanek. W postaci przyprawy ... ). Warzywo nadaje się do mrożenia i ...

dawno temu

Ryba w sosie cytrynowym

... przed jej zakupieniem. Często w ogóle rezygnujemy z ich spożycia tylko dlatego, że nasza wiedza kulinarna nie jest wystarczająca. Przecież to właśnie z ryb w puszkach możemy przyrządzić smaczne sałatki lub przystawki ... . Ryba świetnie nadaje ...

dawno temu

Stop słodyczomanii

... jest znacznie łatwiej, niż np. przygotować sobie sałatkę warzywną i zabrać ją do pracy. Im częściej zdarza ci się "zajadać głoda" słodyczami, tym szybciej uzależnisz się od nich. Nie bez znaczenia jest też fakt ... jest niebezpieczne dla twojego ...

dawno temu

Właściwości kukurydzy

... , a do tego można ją zamrażać, konserwować czy marynować. Kolby można gotować, ale także dobrym pomysłem jest jej upieczenie na grillu w folii aluminiowej. Dla tych, którzy nie potrafią się do niej ... przekonać w czystej postaci, doskonałym ...

dawno temu

Dieta na dobry nastrój

... Fasolka szparagowa Podwieczorek Sałatka tropikalna – pół piersi z kurczaka bez skóry (ugotowanego), pół łodygi selera, 4 plasterki ananasa z puszki, 1 łyżeczka curry, 3 łyżki jogurtu naturalnego ... ) Kolacja Pomidorowa sałatka z grzankami i ...

dawno temu

Obiad dla dzieci

... warzywach oraz na warzywach przechowywanych naturalnie. Latem warto wykorzystywać do gotowania natkę pietruszki, boćwinki, botwinki, selera naciowego, letnie odmiany dyni, fasolkę szparagową, groszek ... , kalafior, brokuł, kalarepkę. Zimą z ...

+ Pokaż więcej