Placki z otrębami

... Składniki, jakie potrzebne są do przygotowania takiej pysznej przekąski to: 5 łyżek otrąb żytnich, 1 jajko, 500 ml mleka, mąka, 2 jabłka, cynamon, 3 łyżki cukru, oliwa z oliwek lub masło do smażenia. Mleko ... i łatwo można było uformować ...

dawno temu

Sosy owocowe do mięs

... nam odpowiadać. Sos ten jest doskonałym dodatkiem do drobiu, oraz do dziczyzny.   Sos czosnkowo – śliwkowy  100g suszonych śliwek,150ml śmietanki 30%,50ml cherry,3 ząbki czosnku,sól, cukier,oliwa z oliwek ... zgęstnieje. Sos czosnkowo – śliwkowy ...

dawno temu

Kurczak w sosie - pysznym sosie

... w kostkę pozostaw na 40 minut w marynacie z wódki i niewielkiej ilości soli. 2. Przygotujesz także panierkę do kurczaka. Musisz tylko zmieszać jajka i mąkę i zrobić z nich ciasto. Obtocz ...

dawno temu

Jesienne dania z żurawiną w roli głównej

... łyżki bułki tartej, 1 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 1 jabłka, 1 łyżki sklarowanego masła, 2 łyżeczek kaparów, ½ pęku rukoli, 1 małej cebuli, 1 żółtka, soli i pieprzu. Do sałatki ... , a następnie dopraw solą i pieprzem. Z otrzymanej masy ...

dawno temu

Będziesz w szoku, do czego można wykorzystać cebulę! I nie ma to nic wspólnego z jedzeniem…

... do usunięcia zabrudzenia powstające na skutek palącego się tłuszczu pochodzącego od kiełbas czy karkówki. Możesz w prosty sposób pozbyć się tych uporczywych zabrudzeń przy pomocy cebuli. Nadziej połówkę ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Rodzaje kiełbasy na grilla – jak grillować białą kiełbasę, kaszankę i inne

... powyższe kryteria, do grillowania dobrze sprawdzi się m.in. kiełbasa krakowska, jałowcowa i polska. Gdy szukasz konkretnych produktów, najlepiej sięgaj po te, która nie są zanurzone w marynacie ... przypraw lub marynaty, które pomogą jej wydobyć ...

dawno temu

Smaki Jamajki

... placuszki kukurydziane. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej, ½ szklanki mąki kukurydzianej, 2 łyżki brązowego cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka soli, 4 łyżki zimnego masła ... na płasko i pokrój w długie paski. Każdy pasek ...

dawno temu

Czosnek nie tylko na przeziębienie

... , możesz też użyć do sosu pomidorowego lub zupy, a nawet podsmażyć lub udusić z chudym mięsem. Poniżej niektóre propozycje. Sok czosnkowy Do 1/3 szklanki przegotowanej wody dodaj łyżeczkę miodu ... przed posiłkiem. Nalewka czosnkowa na różne ...

dawno temu

Zioła i przyprawy w kuchni

... marynaty oraz zalewy octowe, chociażby do ogórków. Majeranek Przed wiekami aromatyczna roślina była symbolem miłości, wykorzystywanym jako afrodyzjak i składnik rozmaitych eliksirów, które miały ... , fasoli, ziemniaków, cebuli czy grzybów. ...

dawno temu

Nietolerancja pokarmowa

... w formie karkówki z grilla, palił papierosy i pił colę. Dlaczego więc odmawia mi się prawa do posłodzenia herbaty i komentuje się zjadliwie moje ulubione jogurty? Ludzie, leczcie się z tego! Takie zachowania źle wam robią na trawienie, choćby ...

dawno temu

Warzywa faszerowane dziczyzną

... natkę pietruszki oraz na koniec posypać całość serem żółtym. Do dekoracji przyda się natka. Jeśli chcemy „nafaszerować” ziemniaki, warto przygotować do nich sos np. majonezowy, czosnkowy, lub pieczarkowy, do pomidorów pasują natomiast oliwki i ...

dawno temu

Sałatka amerykańska

... sałatka nabierze oryginalnego smaku. Do takiej sałatki świetnie będzie nadawał się sos majonezowy lub czosnkowy. Pamiętaj jednak, że ten dodatek dostarczy Ci dużo więcej kalorii! W innej wersji ...

dawno temu

Składniki na naleśniki

... żółtym lub fetą i czosnkiem. Palce lizać! Cebulowe naleśniki będą także świetnie smakować jako dodatek do barszczu czerwonego lub podane z dipem majonezowym lub sosem czosnkowym. Przed serwowaniem ...

dawno temu

Jak zrobić placki ziemniaczane?

... czosnkowego, pieczarkowego lub pomidorowego. Placki ziemniaczane z serem Będą świetnie smakować, jeśli w trakcie przygotowywania masy dodamy do niej starty ser żółty. Do niego pasuje zaś odrobina papryki ...

dawno temu

Zupa krem z kury

... z kury można podawać np. z pieczywem czosnkowym lub maślanymi grzankami... koniecznie udekorowany listkami natki z pietruszki! Czy taka angielska zupa będzie miała szansę gościć na Waszych stołach równie często, jak nasz polski rosół? ...

dawno temu

Przepis na burritos

... (lub łagodniejszy np. czosnkowy lub sojowy) i ser żółty i gotowe! Jeśli chodzi o sposób zawijania placka to można to zrobić na kilka sposobów, w zależności od naszych indywidualnych upodobań. Po nałożeniu ...

dawno temu

Mięso ze smakiem, czyli aromatyczne dodatki

... . Czasami dla zwiększenia jego aromatu marynuje się go w czerwonym winie, a następnie miesza z buraczkami ćwikłowymi i majonezem. Sos czosnkowy lub pomidorowy – można go użyć jako dipu do mięsa ...

dawno temu

A na obiad zjemy żeberka mamuta…

... i czosnkowej, a w każdym opakowaniu znajduje się dodatkowo dip. Z drugiej strony – czy kiedykolwiek miałeś w życiu okazję zachowywać się jak prawdziwy jaskiniowiec? Więcej zdjęć mamucich żeberek znajdziecie w źródle wiadomości. ...

dawno temu

Pieczone ziemniaki - zdrowa alternatywa dla tradycyjnych, gotowanych

... na ćwiartki. 2. Do papryk, soli, pieprzu, kminku i posiekanego czosnku dolewamy 3 łyżki oleju. Uzyskaną marynatą obtaczamy ziemniaki i układamy je na blasze do pieczenia, wyłożonej papierem. 3 ... do 200 stopni C. 3. W żaroodpornym garnku z ...

dawno temu

Polacy kochają pizzę

... to czosnkowy i pomidorowy. W oryginalnej włoskiej wersji nie podaje się do pizzy sosów, a wręcz jest to niedopuszczalne. Smak jej podkreśla się co najwyżej oliwą z oliwek. Ten zwyczaj również w Polsce staje ...

dawno temu

Jakim pieprzem najlepiej przyprawiać potrawy?

... konserwowane w solankach lub occie i używane do różnych marynat. Suche ziarna nie mogą czekać zbyt długo i muszą zostać szybko użyte. Spotykane są w kuchni tajskiej oraz w potrawach pochodzących ...

dawno temu

Smaki Kanady: skrzydełka z syropem klonowym

... — mieszkać marinade — marynować lub marynata airtight — szczelny bake — piec get brown — brązowieć, rumienić się (o wypiekach) ...

dawno temu

Co włożyć w pieroga?

... płomienia tak, aby szczaw nie stracił koloru. Szczawiowo – imbirowe pierogi są wyśmienite z sosem czosnkowym, sosem tatarskim, lub z dobrze usmażoną cebulą.  Farsz z łososiem, rzodkiewką i czerwoną cebulą ... . Pierogi z łososiem są wspaniałe ...

dawno temu

Zdrowa dieta wegetariańska w pigułce

... . Jest także wygodną bazą do marynat – w połączeniu z miodem tworzy teriyaki, które zaakcentuje smak grillowanych grzybów, marchewek i roślin psiankowatych – szczególnie bakłażana i cukinii - tłumaczy Grzegorz Łapanowski, popularny kucharz, ...

+ Pokaż więcej