Główka pełna inspiracji

... oprawie, mogą nabrać naprawdę wyjątkowego smaku. Można tu użyć np. fasoli szparagowej, czerwonej cebulki, paprykę i kiełki. Całość podsmażamy na patelni, najlepiej na oliwie. Możemy też dodać ulubione ... , a ziemniaki sprawią, że danie choć ...

dawno temu

Angielska kuchnia: trifle

... Mieliśmy już danie główne, była sałatka, pora więc na deser. Dziś przyrządzimy klasyczny angielski przysmak deserowy, a mianowicie trifle. ... Mieliśmy już danie główne, była sałatka, pora więc na deser. Dziś przyrządzimy klasyczny angielski ...

dawno temu

Różne rodzaje sałaty

... bardzo różne zastosowania. Cykoria ma lekko gorzkawy smak i jest świetnym dodatkiem do sałatek. Rukola ma lekko pieprzny smak i świetnie smakuje z twarogiem i jajkami. Najpopularniejsza w Polsce ... jest sałata masłowa, która dodawana jest do ...

dawno temu

Danie z tuńczykiem

... . Sałatka z tuńczykiem – świetnie będzie smakować, jeśli tę rybę zestawimy z ryżem i warzywami. Możemy tu użyć np. kukurydzę w puszce, zielony groszek i czerwoną fasolkę. Dla osłodzenia smaku świetnie ...

dawno temu

Najciekawsze jesienne potrawy!

... spędzać chłodne popołudnia i wieczory w domach. Przygotowałaś już na ten moment swoją kuchnię i przepisy? A może potrzebujesz nowych, świeżych pomysłów na jesienne potrawy? Oryginalna sałatka z granatem ... Granaty, podobnie jak kiwi czy ...

dawno temu

Dressingi majonezowe – PRECZ z monotonią

... i świeżo zmielony czarny pieprz. Doskonały do sałatki z tuńczyka, sałatki z łososiem, jak i innych sałatek rybnych i ryżowych. Sos cesarski 200ml majonezu,100ml śmietany 18%,8 kaparów w occie,1 ... został stworzony do sałatki cesarskiej (bądź ...

dawno temu

Wino do potraw

... ? Sałatka warzywna– można ją przyrządzić, wykorzystując ziemniaki, ogórki konserwowe, paprykę czerwoną, jajka na twardo, natkę pietruszki, oliwki oraz aromatyczne przyprawy w postaci koperku ... . Składniki mieszamy i dodajemy kilka łyżeczek ...

dawno temu

9 sprzymierzeńców w walce z cellulitem

... na detoksykację organizmu, a obecność lecytyny powoduje odbudowę ścianek komórek skóry. Jedz zawsze gotowane, nie smażone jajka, nie częściej niż dwa razy w tygodniu. Kiełki fasoli - są źródłem ...

dawno temu

Jadalny kaktus

... Soki, alkohol, sałatki – to wszystko można przyrządzić z kaktusa. Nie z tego, co rośnie na oknie, a ze specjalnych, jadalnych odmian. Popularny w Meksyku i Australii (kaktus uznawany ... to u nas rzadkość, więc nie pozostaje nam nic innego, jak ...

dawno temu

Zupa z porów - witaminy kontra mróz

... Zupa z porów to jedno z najodpowiedniejszych dań na zimowe mrozy. Pory mają wiele cennych dla nas witamin, dlatego warto jeść je pod każdą postacią. Surówka czy sałatka to propozycje na zimno, ale jeśli chcemy porządnie się rozgrzać potrzebujemy ...

dawno temu

Lato z mozarellą

... Mięciutki i lekko słonawy serek mozarella świetnie nadaje się do sałatek, ale warto wypróbować go także w zestawieniu z mięsem, czy makaronem. Jego główną zaletą jest to, że wysubtelnia smak dań. ... Mięciutki i lekko słonawy serek mozarella ...

dawno temu

Właściwości cebuli

... , więc warto się przekonać do jej jedzenia, jeśli nie w czystej postaci, to chociaż jako dodatek do pożywnych sałatek czy pieczonych mięs.   ... się przekonać do jej jedzenia, jeśli nie w czystej postaci, to chociaż jako dodatek do pożywnych ...

dawno temu

Właściwości pomidora

... Stanowi podstawowy składnik wiosennych kanapek. Chętnie stosujemy go jako dodatek do twarożku ze szczypiorkiem lub warzywnej sałatki. A czy wiemy, jakie bezcenne dla zdrowia składniki znajdziemy w pomidorze? Oto krótki opis tych najważniejszych. ...

dawno temu

Grejpfrut a odchudzanie

...   Oprócz takich zdrowych produktów, jak otręby dodawane do jogurtu czy aromatycznych ziół do kanapek lub sałatek, panie pragnące stracić kilka kilogramów powinny także wpleść w swój jadłospis dnia grejpfrut. Dlaczego? Oto odpowiedź. ... Oprócz ...

dawno temu

Domowe metody na piękną skórę. Lepsze niż drogie kosmetyki

... Wykorzystaj warzywa nie tylko do sałatki. ...

dawno temu

Smaki Armenii – cz. II

... , a stragany zapełniły się warzywami i owocami na nowo. Trzeba więc zmienić swoje menu. Oto moje propozycje na wiosenny obiad. Rodem z Armenii.   Sałatka Ormiańska  4 pomidory,2 ogórki,2 papryki,1 cebula ... solą, pieprzem, posypujemy posiekaną ...

dawno temu

Zupa jabłkowa

... . Okazuje się jednak, iż wcale nie musimy przyzwyczajać się do smaku kiełków bądź pokochać sushi. Wystarczy przypomnieć sobie stare, dobre i sprawdzone przepisy kulinarne. Trudno bowiem znaleźć kogoś, kto ...

dawno temu

Pięć kiepskich wymówek od jedzenia warzyw

... zajmie ci więcej czasu, niż zamówienie pizzy. Jeżeli jednak codziennie starasz się przygotować zdrowy posiłek, przyrządzenie sałatki, czy ugotowanie warzyw na parze, nie zajmie wiecej czasu ... takie jak seler czy papryka, a następnie zapakuj je ...

dawno temu

Pokochaj zielone warzywa

... przypraw, grillowanego mięsa czy innych warzyw. Możesz dodać cebulę, która potrafi zmienić smak całej potrawy. Brokuły dobrze smakują z grillowaną rybą, brukselkę możesz przemycić do sałatki, podając ją wraz ... z serkiem feta. Groszek natomiast ...

dawno temu

Zielone warzywa ważne podczas diety

... . Możesz dodać cebulę, która potrafi zmienić smak całej potrawy. Brokuły dobrze smakują z grillowaną rybą, brukselkę możesz przemycić do sałatki, podając ją wraz z serkiem feta. Groszek natomiast idealnie ... pasuje do sałatek warzywnych. Staraj ...

dawno temu

Dip serowy - camembert na sylwestra

... Na sylwestra możesz podać kolorowe i zdrowe przystawki w różnej postaci. Warto przygotować do nich odpowiednie sosy, by potrawy były jeszcze smaczniejsze. Dip serowy doskonale komponuje się z warzywami. Może być także dodatkiem do sałatek. ...

dawno temu

Przepisy z ravioli

... Te małe pierożki o charakterystycznym kształcie świetnie nadają się nie tylko do zup, ale także pasują do sałatek, czy jako część składowa obiadu w formie dodatku do mięsa. Miłośników kucharzenia ...

dawno temu

Przepis na zupę - rzodkiewka w roli głównej

... Zdrowe i bogate w sole mineralne liście rzodkiewek są znakomitym dodatkiem do sałatek, surówek czy sosów. Zamiast wyrzucać liście ze świeżej rzodkiewki przygotuj na ich bazie zupę. Jak ugotować zupę rzodkiewkową? Przepis poniżej. ... Zdrowe i ...

dawno temu

Przepisy z kapusty pekińskiej

... Ten rodzaj kapusty pochodzi z północnych terenów Chin i Japonii. U nas wykorzystuje się go głównie do pożywnych sałatek serwowanych często jako dodatek do obiadu lub przekąskę serwowaną podczas ... letniego grillowania. Dziś kilka propozycji ...

+ Pokaż więcej