Szczurek na obiadek?

... – w trzecim co do wielkości miastem w Chinach. Szczury podaje się w restauracjach w Guangzhou w wielu wersjach – w potrawce, grillowane, smażone – do wyboru do koloru. Jest to na tyle duża atrakcja turystyczna ...

dawno temu

Trzy kolory zdrowia

... zawartość likopenów, które obniżają poziom cholesterolu, a także korzystnie wpływają na układ krążenia zmniejszając ryzyko choroby wieńcowej. Najwięcej likopenów znajduje się w pomidorach ... zawartości sulforafanu i flawonoidów. Nie należy ...

dawno temu

Dieta dla włosów - co możesz im dać?

... , czyli witamina H znajduje się w owocach, orzechach, kalafiorze, niełuskanym ryżu, mące sojowej, żółtkach jaj czy mleku. Warto więc często sięgać po te produkty. Krok 2 Wewnętrzna pielęgnacja włosów ... nie może też być pełna bez witaminy A. ...

dawno temu

Sposoby na niejadka

... , plastry pomidora Kalafior i brokuł zetrzeć na tarce na dużych oczkach, odcisnąć, dodać jajka i zioła, zmiksować na wolnych obrotach. Patelnię posmarować olejem, nałożyć ciasto i piec (około 5 min ... do wyboru zdrowe produkty). Kilka przepisów ...

dawno temu

Sałatki na lato

... najbardziej. Dokładnie je umyj, pokrój w kostkę, wymieszaj i skrop cytryną. Jeszcze tylko listek mięty i sałatka będzie gotowa. Pamiętaj, aby nie łączyć ze sobą zielonego ogórka i pomidora lub papryki ... zawierają likopen, który działa ...

dawno temu

Jak wprowadzić więcej warzyw do diety?

... jeden z naszych posiłków, np. śniadanie albo lunch. Najlepiej zjeść kanapkę z sałatą, pomidorem i ogórkiem. Do tego możesz zrobić sałatkę z rzodkiewki, rzepy, pora i też pomidora i wymieszać ... . Żeby urozmaicić nieco formę podawanych warzyw, ...

dawno temu

Zdrowe przekąski dla dzieci

... w lodówce, aby dziecko mogło w każdej chwili sięgnąć po nie i od razu zjeść. Warzywa Podawaj dziecku plasterki ogórka, marchewki, brokuły, kalafior i pomidory po powrocie z zabawy. Możesz dodać do warzyw ...

dawno temu

Beta-karoten

... naszą skórę przed wolnymi rodnikami i promieniami słonecznymi. Działa barwiąco na skórę, nadając jej lekko pomarańczowy wygląd. Naturalne źródła beta-karotenu marchew, dynia, pomidor i inne ... pomarańczowe i żółte warzywa, morele, mango, ...

dawno temu

Jeść i nie przytyć

... w witaminy.Szczególnie polecamy warzywa z małą zwartością skrobi: kapustę, kalafiory, brokuły, seler, cukinię,ogórki, pomidory. Ryż jest najmniej kaloryczny wśród ziaren zbożowych. Ma to swoje odbicie w fakcie ...

dawno temu

5 białych produktów, które powinnaś jeść częściej

... , ryboflawiny, niacyny i witaminy D. Grzyby ułatwiają utrzymanie sytości, co jest niezwykle istotne dla osób pragnących schudnąć. Kalafior 32101 Szczególnie pożądanym w tym sezonie warzywem będzie kalafior ...

dawno temu

Ciasto z rabarbarem i kruszonką

... . Co prawda producenci żywności starają się, abyśmy zawsze mogli w każdej chwili sięgnąć po czerwone pomidory, jednak nadal pozostaje wiele zastrzeżeń co do znajdujących się w nich wartości odżywczych ...

dawno temu

Warzywa w mleku kokosowym (danie tajskie)

... można też eksperymentować z wieloma innymi warzywami, jak marchew, cukinia, groszek cukrowy itd. Składniki: 2 łyżki oleju z ryżu San Michele,ząbek czosnku,kawałek imbiru,łyżka pasty curry,warzywa: kalafior ... : kalafior podziel na małe ...

dawno temu

Strogonow - przepis tradycyjny

... pokroił w słupki polędwicę wołową, połączył z mąką i pieprzem, po czym usmażył wszystko na patelni, dodał podduszoną pastę z pomidorów z masłem, cebulę, rosół, a następnie wszystko razem dusił ... . Kucharz Carême, widząc to, przyrządził z ...

dawno temu

Najlepsze wegetariańskie przekąski

... niedoborów. Makarony i kasze najlepiej przyrządzać z roślinami strączkowymi, jajami oraz mlekiem, natomiast ryż świetnie komponuje się z groszkiem, brukselką, kalafiorem i fasolką szparagową ... , pomidor, buraki), pomarańczowych (marchew, ...

dawno temu

Warzywa dla dzieci

... do nich można np. brokuł, kalafior, kalarepę i różnego rodzaju kapusty,warzywa cebulowe, zaliczyć do nich można cebulę, por, szalotkę, szczypiorek itp.,warzywa liściowe, zaliczyć do nich można natkę ... pietruszki, seler naciowy, burak ...

dawno temu

Uczyń swoją dietę kolorową!

... maleje. Kolorowa rodzina warzyw i owoców: Czerwona - pokarmy z tej grupy zapewniają likopen, czyli substancję zapobiegającą nowotworom. Należą do niej: pomidory, a także sosy pomidorowe, arbuzy ... antynowotworowych. Do tej grupy zalicza się: ...

dawno temu

Tapas – z czym to się je?

... , poprzez sałatki, np. z owocami morza, aż po kawałek ryby, klopsiki z mielonego mięsa czy potrawkę z duszonego królika. W hiszpańskich restauracjach i barach często to samo danie można zamówić zarówno ...

dawno temu

Alergia pokarmowa u niemowląt

... ? Rozszerzanie diety alergikaWiększość alergii pokarmowych mija u dzieci po 3-5 roku życia. Najmocniejszymi alergenami są: mleko krowie, produkty mleczne, jaja, ryby, cytrusy, banany, truskawki, pomidory ... . Istnieje grupa produktów ...

dawno temu

Blanszowanie warzyw

... są delikatne warzywa. Blanszowanie można więc zastosować w przypadku brokułu, szpinaku, kalafiora, fasoli, cukinii czy liści szałwii. Świetnie sprawdzi się także w tym przypadku kukurydza i zielony groszek ... , które na dłużej zachowają swój ...

dawno temu

Jedzenie odchudza.

... do jogurtu. Zjedz jabłko.Najlepiej ze skórką.Jedno jabłko to ponad 3 g błonnika. Naleśniki ze szpinakiem.Filiżanka tej zdrowej zieleniny to ponad 1 g błonnika. Pamiętaj o pomidorach.Jeden duży pomidor ... to 1,5 g błonnika. Przestaw się na ...

dawno temu

Rola witaminy K

... , brukselka, awokado, a jej bogate źródło stanowią: pomidory, kalafior i ziemniaki. Ponadto witamina K znajduje się w jajach oraz w nabiale, czyli w serach i jogurtach. Jeśli cierpisz na obfite ...

dawno temu

Dieta na biust

... , a przede wszystkim w warzywach i owocach, takich jak: melony, pomidory, marchew, szpinak czy papryka. Kolejną w zestawieniu jest witamina C, która z kolei znana jest z działania antyrodnikowego. Chroni ona skórę ... przez negatywnym wpływem ...

dawno temu

Witaminy przed ciążą

... w warzywach zielonoliściastych, takich jak kapusta, brokuły, szpinak, brukselka, szparagi, kalafior, w roślinach strączkowych, np. w fasoli szparagowej, grochu, soi, w pomarańczach, drożdżach i otrębach ... cytrusowych, truskawkach, natce ...

dawno temu

Jakie szkody mogą spowodować utleniacze zawarte w pokarmach?

... przeciwutleniacze? Przeciwutleniacze są zawarte m.in. w: czerwonych winogronach,czerwonej i żółtej cebuli,kapuście,kalafiorze,brokułach,surowym czosnku,oliwie z oliwek,czerwonym grejpfrucie,marchwi,dyni,słodkich ziemniakach.  ...

+ Pokaż więcej