Kuchnia francuska

... Zapewne większość z nas kojarzy kuchnię francuską z takim potrawami jak ślimaki, żabie udka czy owoce morza. Kraj ten słynie także z pysznych serów i wytwornych win podawanych do posiłków. Warto ... Zapewne większość z nas kojarzy kuchnię ...

dawno temu

Właściwości gruszki

... idealne na kompot z suszu. Owoc znakomicie komponuje się w połączeniu z serem pleśniowym i orzechami włoskimi. To częsty składnik sałatek. Dlaczego warto sięgać po gruszki? ... idealne na kompot z suszu. Owoc znakomicie komponuje się w ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Rodzaje kiełbasy na grilla – jak grillować białą kiełbasę, kaszankę i inne

... Szykujesz jedzenie na grilla? Możesz postawić na tradycyjną kiełbasę grillową albo wyjść nieco poza utarty schemat i przyrządzić dodatkowo białą kiełbasę, aromatyczną kaszankę pod cebulową pierzynką czy smakowite parówki z boczkiem i serem. ...

dawno temu

Dlaczego tłuszcze nasycone wcale nie są twoim wrogiem?

... ” kwasami nasyconymi, które znaleźć można w mięsie, serze i maśle. Jednak wyniki ostatniego badania sprawią, że na nowo przemyślisz zawartość obu tych składników w diecie. ... ” kwasami nasyconymi, które znaleźć można w mięsie, serze i maśle. ...

dawno temu

Jak wybrać najlepszą krajalnicę?

... Uwielbiasz idealnie równe kromki chleba przyozdobione cieniutkimi plastrami sera i wędliny? Aby je uzyskać, nie potrzebujesz profesjonalnych zdolności kucharskich – wystarczy dobra krajalnica ...

dawno temu

Przekąski w podróży

... kojarzy nam się z jedzeniem. A jedzenie plus urlop to podwójna dawka pozytywnych emocji i skojarzeń. Dlatego podróżne przekąski mają w sobie coś szczególnego i odświętnego, nawet jeśli to zwykła bułka z serem. ... z serem. Na stronie US Today ...

dawno temu

Mleko - za i przeciw

... , ale także sery, jogurty, maślanki i kefiry. W niniejszym artykule postaram się odpowiedzieć na pytanie, czy mleko stanowi zagrożenie dla zdrowia człowieka, czy wręcz przeciwnie – powinniśmy je pić na zdrowie. ... żywności dodatkowo ...

dawno temu

Poznaj smaki południowego Tyrolu

... sporządzanej według starodawnej receptury szynki „Speck” oraz tradycyjnych tyrolskich kiełbasek. Kolejnym słynnym specjałem włoskich farm agroturystycznych są twarde sery dojrzewające, sery pleśniowe ...

dawno temu

Tłuszcze do smażenia

... składniki przed nadmiernym przywieraniem do patelni, to również wysubtelnia smak potrawy. Innym rozwiązaniem jest także smażenie ma maśle naleśników, placków czy warzyw z ryżem. Trzeba jednak pamiętać ...

dawno temu

Plaża obnaża

... Wygląda na to, że dziś nikt już nie marzy, że mu się przydarzy Monika - dziewczyna ratownika. Współczesne marzenia plażowiczów to raczej gotowana kukurydza, gotowany bób, świeże naleśniki, zimne piwo ... i flirtowania? Dziś wygląda na to, że ...

dawno temu

Tarta serowo-cebulowa z przyprawami Kamis Specialite

... składniku. Stąd tarty z cukinią, cebulą, różnymi rodzajami sera, wędlin czy przypraw. Wszystkie jednak łączy lekkość i oryginalność. ... składniku. Stąd tarty z cukinią, cebulą, różnymi rodzajami sera, wędlin czy przypraw. Wszystkie jednak łączy ...

dawno temu

Kasza gryczana z sosem serowym

... pomidorów, oliwek i czosnku nada jej niepowtarzalny smak, który przypadnie do gustu wszystkim domownikom. Przygotuj: 50 dag kaszy gryczanej20 dag sera rokpol4 pomidory4 łyżki czarnych oliwek2 szklanki ... masłem cebuli oraz czosnku. Dodaj do ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Serum witaminowe – jakie powinno być serum z witaminą C

... Wśród witamin, nie ma chyba bardziej popularnej niż witamina C, która została przebadana pod względem bezpieczeństwa i skuteczności działania. Wykorzystuje się ją w tworzeniu składu, takich kosmetyków jak – kremy, maseczki czy toniki, a także ...

dawno temu

Food in Real Life – zobacz, co naprawdę jesz

... Wypieczona i ociekająca serem pizza, napakowane dodatkami hamburgery czy jogurty z wielkimi kawałkami owoców – producenci jedzenia wtłaczają nam przez reklamy idealny obraz ich produktów. Po otwarciu ...

dawno temu

Sałatka z wędzonym łososiem

... oprzeć się wędzonej szynce, piersi z kurczaka albo serowi. Co ciekawe, kupując wspomniane produkty w sklepie, musimy liczyć się z tym, że ich producenci nie przeprowadzają w zdecydowanej większości ... przypadków tradycyjnego wędzenia, tylko ...

dawno temu

Przepisy na tosty

... , ale także pozwala najeść się do syta. Problem jednak tkwi w tym, że większość przygotowuje ten posiłek na bazie kalorycznych składników. Gruba warstwa masła i sera żółtego tworzą z niepozornych tostów prawdziwą ... wykorzystać owoce ...

dawno temu

Dietetyczne spaghetti

... kultową pozycją także w Polsce. Któż z nas nie lubi nawijanego na widelec długiego makaronu zamoczonego w specyficznym sosie i posypanego serem – najlepiej parmezanem. Nie każdy jednak może oddawać ... w doniczce na kuchennym parapecie);sól i ...

dawno temu

Zbilansowana dieta – co powinno znajdować się w naszym jadłospisie?

... , w tym mleko i sery – są uważane przez specjalistów za istotne źródło białka i wapnia. Naturalne produkty wytwarzane z mleka, jak na przykład żółty ser, przeciwdziałają powstawaniu takich chorób, jak krzywica ... u dzieci, czy osteoporoza u ...

dawno temu

Marrakesz nieulubiony

... kraju, prawie ich nie dostrzegłam. Spoglądam na zdjęcia z placu Djemaa el fna, na którym znajdują się garkuchnie z nachalną obsługą, stragany z rzędami pomarańczy, piramidami kolorowych przypraw i wiem już, że nie mogłabym przyzwyczaić się do ...

dawno temu

Makaron smażony z tofu

... azjatyckiej, okaże się, że mamy niezliczone możliwości spełnienia tego marzenia. Zwykłe warzywa, doprawione aromatycznym czosnkiem i imbirem, podane z serem tofu i makaronem ryżowym, to przykład takiego dania idealnego. ... azjatyckiej, okaże ...

dawno temu

Pierożki ravioli w niecodziennej oprawie

... zazwyczaj szpinakiem, serem, lub mięsem, przy odrobinie pomysłowości może stać się Waszą ulubioną. Tak się stało ze mną, dlatego dziś polecę Wam kilka przepisów, dzięki którym nie powinno Wam zabraknąć kulinarnej weny do ich przyrządzenia. ... ...

dawno temu

Kmin i kminek

... oraz palący smak kminku wykorzystywany jest m.in. do mięs, kapusty, pieczywa czy serów. Ich wspólne cechy to lecznicze właściwości oraz zastosowanie w przemyśle spożywczym. ... w gołębnikach ciasto kminkowe. Charakterystyczny zapach oraz palący ...

+ Pokaż więcej