Zupa cebulowa - jak ją zrobić?

... A co gdyby niedzielny rosół z makaronem zastąpiła zupa cebulowa z grzankami? Rodzina pewnie byłaby zdziwiona, ale kto nie lubi niespodzianek, zwłaszcza tak smacznych. Jej przygotowanie nie zajmie ...

dawno temu

Quesadillas – czyli coś po meksykańsku

... wkładamy do tortilli i zapiekamy. Ten rodzaj quesadillas najlepiej podawać z sosem majonezowym, lub czosnkowym. Proste, prawda? A przepisów jest co nie miara. Wystarczy tylko trochę wyobraźni i pomysłami na pyszne quesadillas można sypać jak z ...

dawno temu

Surówka z pomidorów

... sprawdzają się także ich warianty przetworzone, które również najlepiej jest przygotowywać latem. Domowej roboty sos pomidorowy jest bezkonkurencyjny w stosunku do kupnego ketchupu. Przeczytaj poniższy ... przetworzonej. Śmiało zatem możemy ...

dawno temu

Sałatka z pora i jajek

... . Jeszcze tylko szczypiorek. Umyj go, osusz i pokrój. 4. Jak zrobić sos majonezowy? To proste, wymieszaj majonez z jogurtem i dopraw go octem, szczyptą soli oraz pieprzu. 5. I ostatni moment. Wrzuć wszystkie składniki tej pysznej sałatki ...

dawno temu

Rozgrzewająca dieta na jesienną chandrę

... chili. Do przekąsek, wędlin i mięs możemy dodać sos z dodatkiem tej przyprawy, który podkreśli walory dań i zadziała rozgrzewająco. Ostre przyprawy poprawiają też naszą sylwetkę, ponieważ stymulują ... , warto sięgnąć po mrożonki, ponieważ mają ...

dawno temu

Zupa krem – czyli jak rozgotować, żeby było smacznie

... Zupa znów rozgotowana? A może tym razem, dla odmiany, niedogotowana? Nie możesz się zdecydować, co do niej dodać – ziemniaki, ryż, makaron, lane ciasto? Poniżej podaję rozwiązanie dla tych z Was ...

dawno temu

Przepis na zupę - rzodkiewka w roli głównej

... Zdrowe i bogate w sole mineralne liście rzodkiewek są znakomitym dodatkiem do sałatek, surówek czy sosów. Zamiast wyrzucać liście ze świeżej rzodkiewki przygotuj na ich bazie zupę. Jak ugotować zupę rzodkiewkową? Przepis poniżej. ... Zdrowe i ...

dawno temu

Zdrowa sałatka z czym tylko zechcesz

... i pokrój w kostkę. Z papryki zrób paski z cebuli plastry, z jajek cząsteczki. Wszystko z mieszaj z sałatą zieloną. Krok 3 Do smacznej sałatki dodaj teraz kukurydzę, żółty ser i oliwki. Krok 4 Pora na sos ...

dawno temu

Przepis na paluszki rybne

... z oliwek z obu stron. Gotowa ryba powinna być złocista i chrupiąca. Takie paluchy można podawać z sosem czosnkowym bądź pomidorową salsą. Przy serwowaniu można je przyprószyć serem żółtym ...

dawno temu

Produkty zbożowe – dlaczego są ważne?

... zaliczamy: żyto, pszenicę, owies, jęczmień, kukurydzę, orkisz, grykę i sorgo a także mąkę, pieczywo, makarony, płatki, musli oraz ryż. Dlatego zarówno biała bułka jak i tzw. ciemne pieczywo będzie ... produktów zbożowych – mąki, pieczywa, ...

dawno temu

Surówka z kapusty - kolorowo i świątecznie

... . Przyszedł czas na sos do surówki. Połącz majonez z ketchupem i dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, mieloną papryką, solą i pieprzem. 4. Ostatni krok przygotowywania tego smacznego dodatku do obiadu ... to włożenie kapusty do salaterki ...

dawno temu

Przepisy na jajka

... zwierzyny, grzybów i jagód, głównym składnikiem diety Europejczyka. Także dziś to produkt żywnościowy, bez którego trudno się obejść w trakcie przyrządzania makaronu jajecznego, leniwych pierogów, naleśników lub chociażby babki piaskowej. ... ...

dawno temu

Napój jak duży hamburger

...   Brytyjscy naukowcy są w trakcie opracowywania napoju, który ma sycić tak samo, jak duży, kaloryczny posiłek. Naukowcy zmodyfikowali popularnie stosowany zagęszczacz spożywczy, używany przy produkcji sosów do sałatek czy lodów, i chcą go ...

dawno temu

Mięso wyrolowane!

... w postaci warzyw, owoców, ziół, a nawet konfitur lub - jakby tego było mało – przyrządzić do nich pyszny sos. Jaka jest Wasza ulubiona mięsna roladka? A może wciąż szukacie przepisu, który spełniłby Wasze kulinarne oczekiwania? ... w postaci ...

dawno temu

Właściwości kopru włoskiego

... i aromatycznych dodatków do sosów, zup czy sałatek jest ogromny. Dziś zajmiemy się jednak właściwościami kopru włoskiego. ... i aromatycznych dodatków do sosów, zup czy sałatek jest ogromny. Dziś zajmiemy się jednak właściwościami kopru ...

dawno temu

Niskokalorycznie i smacznie?! Z tymi przepisami to możliwe!

... na tak zwane chwile zapomnienia. A może jednak postarać się i połączyć te dwa, wydawałoby się, sprzeczne elementy? Oto kilka przepisów na niskokaloryczne potrawy! Jesienny makaron PrimaveraMimo że nazwa ... pasty wskazuje na wiosnę, spokojnie ...

dawno temu

Jak zrobić śmietanę?

... Trudno wyobrazić sobie słodkie torty, rozgrzewające zupy, pyszne sosy lub orzeźwiające lody bez dodatku choćby odrobiny śmietany. I choć produkt ten nie koniecznie służy naszej figurze, to czasami ... . Rodzaje śmietanyZ zasady wyróżnia się dwa ...

dawno temu

Spróbuj Ratatouille'a z samej Prowansji!

... ? A inne kraje? We Włoszech – makaron, w Berlinie – piwo, a we Francji? Pewnie ślimaki i żabie udka. Ale Francuzi są bardzo dumni z jeszcze jednej potrawy. Chodzi o gulasz warzywny Ratatouille. ... ? A inne kraje? We Włoszech – makaron, w ...

dawno temu

Poznaj przepis na łazanki z kapustą i grzybami, czyli świąteczne inspiracje w twojej kuchni

... 58382 Łazanki są daniem, które może przyrządzić nawet początkująca pani domu. Aby je stworzyć potrzebujesz jedynie kilku składników. Oto one: 250 g makaronu łazanka (np. Międzybrodzkiego); 50 g ... grzybów suszonych; 500 g kapusty kiszonej; 2 ...

dawno temu

„Piksele”, Jacek Lusiński

... I znów rodzima produkcja na naszych ekranach. To mozaikowa historia ze zbiorowym bohaterem podlana metafizycznym sosem i skąpana w katolickiej moralności. Tonacja od poważnej stopniowo przechyla się w stronę komediowej, slapstickowej, by pod ...

dawno temu

Słodko i kwaśno

... Matka i córka – skomplikowana relacja stara jak świat. Toksyczność matki, niewdzięczność córki, miłość oraz nienawiść, czułość i złośliwość. Wszystko to miesza się, tworząc słodko-kwaśny sos ... namieszania, nawet na odległość. Nieważne, co ...

dawno temu

Pieczona karkówka po żydowsku

... . Z pieczarek zrób ćwiartki, z cebuli piórka, a z ogórków kostkę. Podduś przez chwilę pieczarki i cebulę, a potem, razem z ogórkami, włóż na karkówkę. Krok 3 Sos do karkówki – z jego przygotowaniem ...

+ Pokaż więcej