Typ urody zima - jakie kolory, jaki makijaż?

... lub oliwkowego beżu. Cienie do powiek najbardziej pasujące do zimowego typu urody to: fiolet, turkus, jasny róż, oberżyna, bakłażan, miedź, złoto, srebro, wanilia, błękit, zieleń, śliwka i wszystkie ...

dawno temu

Jesienne dania z żurawiną w roli głównej

... łyżki bułki tartej, 1 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 1 jabłka, 1 łyżki sklarowanego masła, 2 łyżeczek kaparów, ½ pęku rukoli, 1 małej cebuli, 1 żółtka, soli i pieprzu. Do sałatki ... . Umyj, wysusz i porwij rukolę. Z kapusty odlej marynatę i ...

dawno temu

Jedz kolorowo

... , brzoskwinie, soki pomarańczowe i marchwiowo- owocowe,fioletowa - bakłażan, aronia, czarne porzeczki, ciemne winogrona,biała - cebula, por, czosnek, cykoria, kapusta pekińska. Zalety poszczególnych ...

dawno temu

Zdrowa dieta wegetariańska w pigułce

... . Jest także wygodną bazą do marynat – w połączeniu z miodem tworzy teriyaki, które zaakcentuje smak grillowanych grzybów, marchewek i roślin psiankowatych – szczególnie bakłażana i cukinii - tłumaczy Grzegorz Łapanowski, popularny kucharz, ...

dawno temu

Polacy jedzą coraz więcej warzyw i owoców

... na temat produktu czy pomysłu na jego wykorzystanie w kuchni. Warzywa, które konsumenci wprowadzili do swojej kuchni w ostatnim czasie to: bakłażan, batat, szparagi, a z owoców granat, awokado, liczi ...

dawno temu

Cztery sposoby na ograniczenie ilości oleju zużywanego do przygotowania posiłków

... brokułów przyspieszy proces smażenia i zmniejszy zawartość kaloryczną twoich posiłków. Warzywa porowate, takie jak pyszny bakłażan mają tendencję do wchłaniania wszelkich płynów znajdujących ...

dawno temu

STOP! dla monotematycznych sałatek

... rzadkiego octu, dobrym pomysłem jest zredukowanie go na wolnym ogniu. Gęstszy lepiej połączy się z oliwą. Doskonale komponuje się z warzywami o wyrazistym smaku (papryka, bakłażan), jak i do mięs i wędlin ...

dawno temu

Łosoś na dwa sposoby

... i zsiekaną natką pietruszki. Tak przyrządzony łosoś świetnie komponuje się z sałatka z rukoli, papryki i kaparów, lub z insalata mista (szarpaną sałatą lodową z pomidorami i vinaigrettem). ...

dawno temu

Makaron fusilli

... to: 40 dag makaronu świderki, 2 cukinie, 2 papryki, 3 pomidory, 1 cebulka, ½ paczki sera feta, oliwki, sałata rukola, oliwa z oliwek oraz aromatyczne zioła, takie jak koperek i tymianek. Cukinię ...

dawno temu

Właściwości sałaty

... śmietanowym. Odmiana masłowa działa na organizm odkwaszająco, a do tego charakteryzuje się wyrazistym smakiem, co czyni ją świetnym składnikiem sałatek, rukola zaś jest nieco bardziej pikantna, więc dodając ją do posiłków, można w prosty sposób ...

dawno temu

Idealne pesto w 5 prostych krokach!

... – lekkie grudki nie zaszkodzą. Krok 3 Nadszedł czas na zioła. Postaw na bazylię, miętę, rukolę, pietruszkę lub dodaj wszystkich po trochu. Mieszaj, dopóki nie uzyskasz gęstej zielonej masy. Krok 4 ...

dawno temu

Śledzie po żydowsku

... , garstki rodzynek i przyprawienie cukrem, solą, pieprzem i odrobiną octu winnego. Dzwonka śledzia należy ułożyć na talerzu i pokryć powstałym sosem majonezowym. Całość można udekorować rukolą. Smacznego! ...

dawno temu

Sałatka włoska

... się ze świeżymi i suszonymi pomidorami, a rukola nadaje wyrazisty smak truskawkom, melonowi bądź mozzarelli. Jeżeli szukasz jakiejś bardziej sycącej propozycji, powinnaś spróbować przyrządzić sałatkę z mozzarellą ...

dawno temu

Małże jadalne

... można wykorzystać np. pomidora, kiszonego ogórka, paprykę oraz sałatę rukola, a całość doprawić sosem winegret oraz aromatyczną bazylią. Warto wiedzieć, że niektóre gatunki małż o bardzo wyrazistym ...

dawno temu

Zupa jarzynowa najlepsza na jesień!

... do sprawnego i zdrowego funkcjonowania zawarte jest w owocach, warzywach i ziołach. Przykłady? Taki bakłażan obniża poziom cholesterolu, zapobiega reumatyzmowi i pomaga zwalczać wirusy. Buraki ...

dawno temu

Wegetariańskie dania z grilla

... i odporność. Warto wiedzieć, że najwięcej tranu znajdziemy w dorszu. Dodatki Bakłażan wydziela silny mięsny aromat, dzięki czemu znakomicie nadaje się na grilla. Tak upieczone plasterki ...

dawno temu

Chińska dietetyka

... , a także różne warzywa - szpinak, sałata, karczoch, bakłażan, ogórek, kukurydza, rzodkiewka. Najlepszy sposób przyrządzania to grillowanie i krótkie gotowanie. Należy pamiętać, że mimo upalnych, słonecznych dni ...

dawno temu

Bazylia w kuchni

... czy pieczonym mięsem. Bazylia idealnie wydobywa także smak cukinii czy bakłażanów. Dobrze smakować będzie również dodana do grzybów czy fasoli. Świetnym pomysłem jest też włączenie tego zioła do sałatek ...

dawno temu

Makaron cannelloni - przepisy

... ciężko napełniać nadzieniem. Szpinak wybornie będzie smakować również w zestawieniu z wędzonym łososiem oraz startym serem żółtym. Do bezmięsnego cannelloni idealnie pasować będzie bakłażan czy cukinia ...

dawno temu

Letni dress code, czyli moda w pracy

... sięgnąć też po bakłażany i zgaszone fiolety. Modnie jest zestawiać je z turkusami. Załóż bluzkę w kolorze pudrowego różu do brązowych, lnianych spodni. Eksperymentuj z żywą czerwienią i pomarańczowym ...

dawno temu

Sposoby na wzdęcia

... są: morele, banany, brokuły, kalafior, rzodkiewka, cebula, bakłażan. Najbardziej typowe produkty powodujące wzdęcia to kapusta i fasola. Wzdęcia pojawiają się po zjedzeniu węglowodanów złożonych o niskim ...

dawno temu

Dieta dla grupy krwi B

... zarówno warzyw, jak i owoców w odpowiednio dużej ilości. W przypadku diety dla grupy krwi B uwaga powinna być skierowana na bakłażany, brokuły, brukselkę, papryki, pietruszki, ziemniaki, botwinkę ...

dawno temu

Warzywa z grilla

... ta przyrządzana na bazie bakłażanów, czy farszami. Jednakże warzywa grillowane równie dobrze sprawdzają się jako danie główne. Możemy przygotować z nich szaszłyki bądź też pokroić je na kawałki albo upiec ...

dawno temu

Leczo z pieczarkami

... . Takie kulinarne eksperymenty pozwolą na stworzenie potrawy w pełni zadowalającej nasze kulinarne gusta. I tak, do leczo dodawać możemy różnego rodzaju składniki, jak cukinię, bakłażana, kurczaka ...

+ Pokaż więcej