Monotonii sosów mówimy stanowcze NIE

... . Po zdjęciu sosu z ognia wkładamy jeden w drugi. Balsamico jest bardzo aromatyczne i „ciężkie” w smaku, więc należy dawkować je ostrożnie. Wspaniale współgra z pomidorami, cukinią, bakłażanem, rukolą ...

dawno temu

Przepisy na lasagne

... w tym przypadku zależą tylko i wyłącznie od indywidualnych gustów. Można więc zakupić kabaczek, papryki, pomidory, cukinię czy fasolkę szparagową. Warzywa najlepiej jest dość drobno poszatkować ...

dawno temu

Blanszowanie warzyw

... są delikatne warzywa. Blanszowanie można więc zastosować w przypadku brokułu, szpinaku, kalafiora, fasoli, cukinii czy liści szałwii. Świetnie sprawdzi się także w tym przypadku kukurydza i zielony groszek ...

dawno temu

Przepis na sos carbonara

... oraz cukinią. Z aromatycznych dodatków zamiast natki pietruszki można także zastosować do dekoracji szczypiorek lub listki bazylii. Sos carbonara może także znaleźć swoje zastosowanie w przypadku ...

dawno temu

Kurczak w cieście hanoi

... – natka kolendry czy tajska bazylia. Ale również szpinak, masło, mleko, śmietana, pomidory, wino gronowe, kawa, ziemniaki, szparagi czy po prostu chleb. Kurczak w cieście ze stolicy Stolicą Wietnamu ...

dawno temu

Smaczne produkty spożywcze poniżej 50 kalorii

... i pół filiżanki łodyg selera naciowego – 22 kalorie, pomidor – 26 kalorii (zawiera likopen, który poprawia kondycję skóry), szparag – 5 kalorii (zawiera sporo białka, jest bogaty w żelazo, magnez ...

dawno temu

Zdrowiej, naturalniej, mądrzej

... , że niektóre rośliny absorbują z gleby i przez skórę mniej pestycydów niż inne. Warzywami o tych właściwościach są: papryka, kabaczek, cukinia, fasola, groch, por, ziemniak, rzepa, chrzan, czosnek. 5 ...

dawno temu

Leczo z pieczarkami

... . Takie kulinarne eksperymenty pozwolą na stworzenie potrawy w pełni zadowalającej nasze kulinarne gusta. I tak, do leczo dodawać możemy różnego rodzaju składniki, jak cukinię, bakłażana, kurczaka ...

dawno temu

Przepisy na dipy

... , a nawet grillowane warzywa takie jak np. pokrojone w paseczki bakłażany czy cukinie.  Dip czosnkowy podkreśli także smak mięsa np. pieczonych skrzydełek z kurczaka czy jajecznych placuszków z warzywami ...

dawno temu

Poznaj dietę proteinową!

... jak i gotowane. Możemy więc jeść takie niskokaloryczne przekąski, jak: zielony ogórek, czy rzodkiewka, ale także rośliny strączkowe oraz sałaty, paprykę, marchew, pomidory, szpinak, brokuły czy cukinię. Warto ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Twoje dziecko skończyło 6 miesięcy? To czas na wprowadzenie go do świata smaków.

... (ALA i LA). Kwasy te wspierają prawidłowy rozwój i wzrost - kwas ALA wpływa na rozwój komórek nerwowych i mózgu. Poza tym jest on w naszym organizmie prekursorem kwasu dokozaheksaonowego - DHA ...

dawno temu

Zapiekanka z bułki

... nim właściwie wszystko, co poddawane jest procesowi zapiekania. I tak pojawiają się w naszych wypowiedziach zapiekanki z cukinii, ziemniaków albo zapiekanki makaronowe. Węższa definicja natomiast stosowana ...

dawno temu

Garam masala

... najlepiej smakować będzie z ryżem i warzywami takimi jak np. pieczone ziemniaki czy pomidory lub cukinia. Taką mieszankę przypraw można także wkomponować do sosów czy dodać jej szczyptę do orientalnych ...

dawno temu

Potrawy z grilla

... z grilla można przygotować? Podczas pikniku na ogródku warto przyrządzić także warzywa. Świetnie nadadzą się do tego cukinia czy bakłażan, które można napełnić wybranym farszem, np. na bazie pomidorków ...

dawno temu

Dieta zimą - co jeść i pić?

... owocami i warzywami, które są dostępne w postaci świeżej (bakłażany, dynia, cukinia, cytrusy) i mrożonej. – dodaje Małgorzata Gajewczyk z Akademii Zdrowego Żywienia. Zwolennicy słodkich przysmaków ...

dawno temu

Nie rezygnuj z węglowodanów

... (groszek, bataty, fasolka, soczewica, marchewka, cebula, cukinia, bakłażany, ciecierzyca, zielone warzywa), nabiał. mdn/ zig/ zan/ ...

dawno temu

Kabaczek faszerowany

... dojrzewania wielu warzyw, zwłaszcza tych należących do rodziny dyniowatych. Oprócz dyni, bakłażana albo cukinii wskazać trzeba na dania z kabaczka, które możemy z powodzeniem przygotować. Szybkim ...

dawno temu

Rola witaminy K

... antybiotykoterapii, a na co dzień spożywaj jogurty, kefiry i maślanki. Witamina K pochodzenia roślinnego znajduje się w warzywach zielonych, takich jak: brokuły, kapusta, sałata, szpinak, rzeżucha, ogórki, cukinia ...

dawno temu

Naleśniki wegetariańskie

... większej delikatności. Do przygotowania nadzienia na naleśników można wykorzystać więc takie warzywa jak: pomiodry, paprykę, cukinię oraz kukurydzę. W pierwszej kolejności należy usunąć gniazda nasiennie ...

dawno temu

Pyszne placki ziemniaczane

... , cukinię, cebulkę czy paprykę. Znakomicie smakują także placki ziemniaczane z pieczarkami. Słowem: kreatywność i otwartość na kulinarne eksperymenty jest tutaj mile widziana! Dobrym pomysłem ...

dawno temu

Wystrzałowa historia szampana

... szampanów „La Grande Dame Rose” - ok. 800 złotych. Nic więc dziwnego, że wolimy kupować „Sovietskoje Igristoje”, którego cena kształtuje się w granicach 6-8 złotych, niż oryginalnego szampana ...

dawno temu

"Ogród Afrodyty", Ewa Stachniak

... . Zofia Potocka, z domu Glavani, zmarła w Berlinie 12 listopada 1822 roku. La Belle Phanariote, jak ją nazywano, pozostawiła po sobie dwie córki i czterech synów. Przeszła do historii jako kobieta ...

dawno temu

"Odważna", reż. Neil Jordan

... i Tołstoj razem wzięci w opakowaniu a la Życzenie śmierci 4. I pomyśleć, ze za tą produkcją stoją takie talenty! Wciąż stylowa Jodie Foster, która mogłaby zagrać w Strasznym filmie i nie stracić klasy ...

dawno temu

„Niegrzeczni bogowie”, Marie Philips

... sięgnąć. To taka postmodernistyczna wersja mitologii á la Parandowski, w której znajdziemy seks, pieniądze, odrobinę przemocy oraz refleksję nad współczesnymi mediami. Jak pamiętamy z lektury eposów ...

+ Pokaż więcej