Mistrzostwa w jedzeniu poutine- kanadyjskiego przysmaku

... do poutine najbardziej przypomina mozarellę – jest mocno wilgotny i łatwo się roztapia. Sos oryginalnie powinien być robiony na bazie rosołu drobiowego. Aby poutine smakowało jak należy, po polaniu ...

dawno temu

Witaminowy elementarz skóry

... pękaniu ust. Istotna w leczeniu trądziku pospolitego. Źródła w pożywieniu: Mleko, twaróg, wątróbka, płatki owsiane, otręby zbożowe, brokuły, mąka żytnia. Korzyści dla organizmu: Reguluje ... pękaniu naczynek. Wspomaga system immunologiczny ...

dawno temu

Dieta na urodę

... kolagenu. Znajdziesz ją głównie w brokułach, migdałach, pestkach słonecznika, awokado i tłuszczach roślinnych. Bogate źródło witaminy C stanowią owoce cytrusowe, truskawki, czarne porzeczki i czerwona ... , sery, brokuły i groszek. Miedź ...

dawno temu

Dieta kopenhaska krok po kroku

... ? Tylko to, co jest w ustalonym planie posiłków, czyli: Dzień 1 i 8 
Śniadanie: 1 kubek kawy, 1 kostka cukru
 Obiad: 2 jajka na twardo, gotowany szpinak lub brokuły (100 g), 1 pomidor
 Kolacja: 1 duży ... szklanki jogurtu naturalnego Dzień 5 i ...

dawno temu

Zwykły kurczak z niezwykłym serem

... tak, by można było wsadzić do środka nadzienie. Roladki usztywnij wykałaczkami i dopraw solą oraz pieprzem. Podgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu i połóż na patelni kurczaka. Smaż, aż się zarumieni ...

dawno temu

Dieta 1200 kcal – przykładowy jadłospis, zalety oraz wady

... , 2 plastry wędliny drobiowej, liście cykorii, pomidor, ogórek; obiad – 2 kromki razowca, 4 plastry wędliny drobiowej, 2 liście sałaty, ogórek, pomidor, papryka, woda mineralna; podwieczorek – jogurt ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak zadbać o mikrobiom w jelitach?

... dla bakterii probiotycznych. Są to kasze, makarony z mąki pełnoziarnistej, warzywa (brokuły, cebula, czosnek, ziemniaki, fasola, groch, bób i inne) oraz owoce (np. jagody, jabłka). Taka dieta korzystnie ...

dawno temu

Kwas foliowy – kilka faktów i mitów

... jest jej w roślinach zielonych: szpinak, szparagi,  brokuły, brukselka, sałata, kapusta. - Najlepszy dostęp do produktów zawierających duże ilości kwasu foliowego (zielonych warzyw) mamy w miesiącach ...

dawno temu

Doprowadź domową pizzę do perfekcji!

... , czyli ok. 15 minut, to za krótko, aby dokładnie ugotować marchew czy brokuł. Pamiętaj także, że niektóre składniki, np. grzyby, cebula i szpinak, zawierają dużo wody, co może prowadzić do rozmiękczenia pizzy ...

dawno temu

Przezroczysta lodówka i wiesz co dziś jesz

... po obudowie, aby dać lodówce znać, że powinna obrócić półkę. Wygodne prawda?Tylko trzeba by w miarę możliwości zawsze utrzymywać w niej porządek - na wypadek, gdyby ktoś zauważył, że brokuł juz ...

dawno temu

6 zimowych sekretów zdrowia i energii

... . Jedz także dużo warzyw: brokuły, szpinak, kapusta, a także cebula czy czosnek.Zatrzymuj ciepło. Czasem warto ubrać się cieplej, niż ładniej, szczególnie gdy za oknem szaleje śnieżyca ...

dawno temu

Co i kiedy jeść przed treningiem?

... lub owocowy baton musli z małą porcją jogurtu. Unikaj produktów, takich jak groch i brokuł, gdyż wywołać mogą dyskomfort w jelitach. Przed treningiem warto posilić się węglowodanami z niewielkim dodatkiem ...

dawno temu

Mocne paznokcie - jak to zrobić?

... witaminy A i E, witaminy z grupy B oraz wapń i cynk. Dlatego warto jeść razowe pieczywo, sery, produkty mleczne, jaja, wątróbkę, brokuły, pomidory, marchew, ostrygi, kiełki pszenicy i orzechy.   ...

dawno temu

Foie gras - kontrowersyjne danie dla koneserów

... Foie gras - co to za danie? Już 4500 lat temu starożytni Egipcjanie odkryli doskonały smak wątróbek drobiowych. Zaczęli nawet dokarmiać ptaki różnymi smakołykami, między innymi figami, aby zyskać ...

dawno temu

Indyk z pieczarkami

... przyrządzić dewolaje albo pieczone zrazy z wybranym nadzieniem. Indyk często potrafi również zastąpić kurczaka, zwłaszcza w sosach albo drobiowych kotletach mielonych. Jak już wspomniano, przepisów ...

dawno temu

Pomysły na wykorzystanie ziemniaka

... prowansalskimi. Smak ziemniaka dobrze też podkreśla ananas. Decydując się na niego nie dodawajmy jednak pomidorów. Gulasz z ziemniakami – w kwestii mięsa do wyboru np. mięso wołowe, czy drobiowe. Ja polecałabym ...

dawno temu

Kuchnia arabska

... kuchni arabskiejTikka to rodzaj kotletów drobiowych przyrządzanych po uprzednim marynowaniu mięsa w przyprawach i jogurcie. Danie to jest charakterystyczne dla kuchni indyjskiej i pakistańskiej. Ser ...

dawno temu

Czy mięso jest zdrowe?

... , drób, wołowina. Nie każde mięso drobiowe jest chude. Najmniej kalorii ma mięso indyka i kurczaka. Ich białe mięso jest bogate w białko. Nie poleca się jedzenia tłustej skóry oraz serca, żołądka ...

dawno temu

Pieczony kurczak

... , że z piekarnika wyjmujemy gotowy obiad. Jeśli jeszcze nigdy nie podjąłeś się wykonania dania z mięsa drobiowego lub zrobiona potrawa nie spełniła twoich oczekiwań, zobacz,jak piec kurczaka ...

dawno temu

Barszcz ukraiński

... wschodniej granicy, zobacz, jak ugotować barszcz ukraiński. Przepis na barszcz ukraińskiDo przyrządzenia 6-8 porcji barszczu ukraińskiego potrzebujemy: 2 l bulionu drobiowego,40 dag surowych buraków ...

dawno temu

Jak jeść karczochy?

... jest bowiem zaledwie 10 kcal! Karczochy świetnie będą komponować się także serwowane wraz z mięsem drobiowym. Dobrym pomysłem jest wykorzystanie ich na pyszne placki. Aby je przygotować potrzebne będą następujące ...

dawno temu

Dobry i zły cholesterol

... uwzględnić je w swojej diecie. Z mięsa i wędlin należy wybierać chude wyroby, na przykład drobiowe. Poza doborem produktów bardzo istotny jest też sposób ich przyrządzania. Należy zrezygnować ze smażenia ...

dawno temu

Batonik zamiast jabłka, czyli co jedzą nasze dzieci

... przypadki takiego niezdrowego jedzenia nie są groźne, o tyle regularne jedzenie niezdrowych rzeczy może już stanowić problem. Kiedyś dzieciom nie smakowały brokuły i kapusta. Dziś to w zasadzie ...

dawno temu

Pielęgnacja biustu

... gorących kąpieli. Pielęgnacji wyglądu piersi powinna towarzyszyć troska o ich zdrowie, przejawiająca się m.in. we właściwym odżywianiu. Brokuły, kalafior, brukselka i kapusta są uważane za najlepsze ...

+ Pokaż więcej