Placki brokułowe

... Twój maluch nie przepada za pysznymi i zdrowymi brokułami? Przemyć je w z smażonych placuszkach, które wyglądają tak apetycznie, że z pewnością zainteresuje się nimi cała rodzina! Sprawdź, jak przyrządzić placki brokułowe. ... Twój maluch nie ...

dawno temu

Ryba w kilku wyjątkowo smacznych odsłonach

... przyrządzali. W Polsce z gatunków świeżych ryb (dostępnych w sklepach) najłatwiej o karpia czy węgorza. Jednak oprócz znanych nam od lat gatunków, coraz częściej możemy kupić egzotyczne nowości z dalekich wód. Jakie są zatem najlepsze przepisy z ...

dawno temu

Suplementy diety. Oszustwo na wielką skalę?

... skuteczność). Ciekawy artykuł, poświęcony cudownym pigułkom XXI wieku, opublikował portal „I love science”. Jego autorka, Stephanie Swift, bierze na warsztat kapsułki z olejem z ryb. Wszyscy wiemy ... , że ryby są zdrowe, pisze Stephanie Swift. ...

dawno temu

Ryba w cieście

... których mogą być chociażby paluszki rybne i sushi. Na szczęście każdy z nas może z tej masy różnorodności wybrać coś odpowiedniego dla siebie. I tak, osobom uwielbiającym smażoną rybę najlepiej będzie ona smakowała ... w chrupiącej panierce. Jak ...

dawno temu

Co zrobić z kurczakiem z rosołu?

... i sezamie. Smaż na oleju. Mięso z rosołu– przepisy są najróżniejsze. Pamiętaj, że możesz z niego zrobić farsz do pierogów, naleśników czy dodatek do pasztetu. Kurczak z rosołu nigdy nie powinien się marnować.   ... zmiksuj mięso razem z ...

dawno temu

Gotowanie na parze – dlaczego warto?

... Gotowanie na parze jest coraz bardziej popularne. I nic dziwnego – potrawy przyrządzane w parowacze nie tylko są zdrowsze, ale i smakują o niebo lepiej niż smażone czy duszone. Dlaczego warto gotować ... na parze? Jakie korzyści z takiej kuchni ...

dawno temu

Ryba po grecku - na ciepło i na zimno

... . Następnie oprusz solą i przyprawą do ryb. Krok 2 Pora na smażoną rybę. Panieruj ją w roztrzepanym jajku i bułce, a następnie połóż na rozgrzanym oleju i smaż 8 minut z każdej strony. Krok 3 Ryba ...

dawno temu

Magia świąt

... W poszukiwaniu najtańszego karpia i najbardziej błyszczących bombek ucieka coś naprawdę cennego. Przemyka zasypane rachunkami z kasy fiskalnej lub papierem pakunkowym. A jak pokazuje historia ... przy stole. Te zwyczaje akurat często są ...

dawno temu

Takiej jajecznicy jeszcze nie jadłaś!

... Jajecznica z pomidorami, jajecznica po angielsku, jajecznica z kiełbasą… Jak jeszcze przyrządzasz kolację z jajek? Czy każde danie jajeczne musi być smażone? Niekoniecznie! Zobacz, jak zaserwować waszą ulubioną jajecznicę na parze. I co ...

dawno temu

Kotlety schabowe inaczej

... tylko smażenie kotletów schabowych. Włóż je na rozgrzany olej i smaż 8 minut z każdej strony. Następnie przykryj je i pozwól się dosmażać jeszcze przez 5 minut na małym ogniu. Krok 6 Kotlety schabowe inaczej, pyszniej, lepiej - już zrobine. ...

dawno temu

Najbardziej kaloryczne potrawy

... Smażone frytki z sosem, słodkie pączki, czekoladowe batoniki, torty z kremem – które z tych produktów kryją największą ilość kalorii? Czy ich jedzenie jest wskazane? Co trzeba zrobić, aby spalić ... zapotrzebowanie energetyczne lub samodzielne ...

dawno temu

Marchewka gotowana - smacznie i zdrowo

... Chcesz mieć piękna cerę? Pij marchewkę, jedz marchewkę, chrup marchewkę. Marchewka gotowana, marchewka pieczona, marchewka smażona, marchewka duszona – marchewka w każdej postaci jest znakomita ...

dawno temu

Tajemnica tkwi w nasionach

... Olej konopny budzi różne skojarzenia, jednak dzięki rosnącej świadomości jest on coraz częściej wykorzystywanym środkiem naturalnym w kosmetyce i medycynie. Dawniej uwa-żany był za remedium na różne dolegliwości, wszystko za sprawą wysokiej ...

dawno temu

Do ataku!

... dokonuje się cicha rzeź karpi. Dzieci w wieczór wigilijny rozpoczną rozbrajanie prezentów. O północy, szturmujemy kościoły. ... w niespokojne niebo. W tle dokonuje się cicha rzeź karpi. Ostatnim dniom przed Gwiazdką towarzyszy przemożne uczucie ...

dawno temu

Zupa z indyka - pyszna i pożywna

... . Tym razem, w przeciwieństwie do indyka w żurawinie, musisz je pokroić w kostkę, a także oprószyć solą i polać sokiem z cytryny. Krok 2 Rozgrzej olej w rondlu i podsmaż mięso ze wszystkich stron. Krok 3 ... Pora na warzywa do zupy. Pokrój ...

dawno temu

Pieczony filet z indyka

... Znudziły ci się piersi z kurczaka i masz ochotę na małą odmianę? Sięgnij po mięso z indyka – jest bardzo delikatne i przyrządzone odpowiednio smakuje wyśmienicie. Poniżej przepis na filety z indyka w marynacie bez smażenia. ... w marynacie bez ...

dawno temu

Uwaga – produkt seropodobny!

...   Jakiś czas temu pisałam o tym, jak trudno jest obecnie kupić „masło bez oleju”. Podobnie zaczyna wyglądać sprawa z żółtym serem, który dostępny na różnego rodzaju „promocjach” często okazuje się nie serem żółtym, lecz wyrobem seropodobnym. ... ...

dawno temu

Czy świąteczne potrawy są zdrowe?

... Karp gotowany, w galarecie, smażony Okazuje się, że spożywanie karpia tylko z okazji świąt jest sporym błędem. Ryba ta ma bowiem cenne wartości odżywcze, które poprawiają pracę serca, pamięć ... wydać więcej pieniędzy i nabyć rybę ze ...

dawno temu

Makaron po chińsku

... na szybki obiad zastosowanie ma makaron smażony po chińsku. Zanim jednak dowiemy się, jak zrobić tego typu potrawę, warto jest poznać klucz, według którego znacznie łatwiej będzie nam wybrać zdrowe dania ... jak frytki, hamburgery, hot dogi czy ...

dawno temu

Kurczak w sosie - jak go zrobić?

... Kurczak w sosie to nie tylko pyszna potrawa, ale przede wszystkim zdrowa. Nie ma tu smażenia na tłuszczu, ani nawet pieczenia. Tylko wspaniałe, delikatne gotowane mięso ze znakomitym sosem i pełną ...

dawno temu

Kuchenne sztuczki

... Spędzamy mnóstwo czasu w kuchni. Gotowanie, pieczenie, smażenie – to wszystko wymaga niemałej praktyki, by potrawy były smaczne i zdrowe. Czasami, mimo doświadczenia, coś nam się nie udaje, coś ... , po pokrojeniu wystarczy je skropić sokiem z ...

dawno temu

Dziczyzna na 5 sposobów

... polać olejem, by nie traciło wilgotności. Tu także najlepiej sprawdzają się duże kawałki mięsa, lub całych ptaków. Smażenie na patelni – najlepiej w niewielkiej ilości tłuszczu na dużym ogniu. Dla smaku ... można polać np. czerwonym winem. Z ...

+ Pokaż więcej