Jak gotować na parze?

... na słodko albo słono. Bardzo smaczną i szybką w przygotowaniu propozycją jest kurczak z pieczarkami. W czasie, kiedy nagrzewa się parowar, wystarczy zamarynować kawałki piersi kurczaka w soli, pieprzu ... , odrobinie cherry i sosu sojowego. ...

dawno temu

Naleśniki z warzywami

... z zeszkloną cebulką oraz podsmażoną bułką tartą. Innym wartym polecania rozwiązaniem jest połączenie smażonych na maśle pieczarek wraz z cebulką, pomidorem oraz serem żółtym. Do takiej mieszanki ...

dawno temu

Mięso w sosie

... sprawdza się w zestawieniu ze schabem, zrazami czy filetami z kurczaka. Ten grzybowy sos przygotujemy podsmażając pieczarki oraz cebulkę na oleju, a następnie dosypując mąkę oraz odpowiednią ilość ...

dawno temu

Przepisy na dania dietetyczne

... przeciwnie, oto kilka przepisów na śniadanie, obiad i kolację, które dostarczą kulinarnych rozkoszy, ale nie dostarczą kalorii. Jajko sadzone z pieczarkamiPoszatkuj cieniutko 3-4 pieczarki i duś je ...

dawno temu

Sposób na grzyby w cieście

... , kozaki, pieczarki)olej do smażeniaA na ciasto: 3/4 szklanki piwa 2 jajka 25 dag mąki łyżkę oleju sól Krok 1 Zacznij od przygotowania grzybów. Oczyść je i obetnij trzony. Następnie umyj i gotuj ...

dawno temu

Zupa szparagowa

... bądź zapiekanki szparagowej z kurczakiem. Szparagi świetnie sprawdzają się również jako dodatek w postaci marynowanej. Jednak świeże okazy warto jest wykorzystać w trakcie robienia jajecznicy, omletu ...

dawno temu

Jak jeść ostrygi?

... . Ostrygi można bowiem także gotować i serwować pod postacią zupy, smażyć na głębokim tłuszczu, marynować czy zapiekać w piekarniku. Jeśli chodzi o rodzaj trunku, który najlepiej będzie pasować ...

dawno temu

Dieta wysokokaloryczna

... % Obiad Rosół z makaronem, Łosoś smażony z pieczarkami(wymieszać  sól, curry i sok z cytryny, filet z łososia zamarynować na 30 min, następnie usmażyć wraz z pieczarkami, cebula i czosnkiem ... mleka w proszku), 3 pierniczki alpejskie. Obiad ...

dawno temu

Pieczona wołowina

... , które sprawdzają się w smażeniu, marynowaniu, gotowaniu oraz w pieczeniu. W zależności od obróbki, jakiej poddamy mięso, musimy dostosować się do kilku zaleceń. Po pierwsze, smażona polędwica, karkówka ...

dawno temu

Przyprawy korzenne

... do marynowania mięs, wzbogacania smaku pieczywa i ciast. Jest także składnikiem (cieszącej się dużym uznaniem) mieszanki curry.   ...

dawno temu

Marokańskie specjały

... marynowane w wodzie, soli i soku z cytryny. To najczęstszy dodatek do sałatek, zup i Tagile (patrz wyżej) oraz do dań z owocami morza. Ras al hanout: ostra mieszanka złożona z wielu przypraw m.in ...

dawno temu

Właściwości papryki

... ). Warzywo nadaje się do mrożenia i marynowania, dlatego jesienią zrób zapasy papryki na pozbawioną świeżych owoców i warzy zimę. Papryka, jako jedno z nielicznych warzyw, zachowuje większość swoich cennych właściwości podczas obróbki ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Dlaczego warto rozpocząć wiosenne grillowanie?

... produkty. Jeżeli chcesz grillować warzywa, staraj się kupić dojrzałe i jędrne. Im więcej naturalnego cukru będą miały, tym lepsze będą w smaku. Do marynowania mięs nie stosuj gotowych mieszanek ...

dawno temu

7 zaskakujących sposobów na pozbycie się kaca

... na rozgrzewającą zupę Miso, opartą zwykle na paście sojowej, tofu, rybach i wodorostach wakame. Inną popularną metodą walki z syndromem dnia następnego są marynowane japońskie morele zwane tradycyjnie umeboshi ...

dawno temu

Kotlety z cukinii

... cukinii marynowanej przez cały rok. Poza tym nie każdy potrafi poradzić sobie z tym odrobinę wymagającym warzywem. Jednakże dania z cukiniimogą być naprawdę bardzo ciekawym pomysłem na wzbogacenie ...

dawno temu

Sos tatarski

... , który doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Do sosu oprócz ogórków możemy dodać marynowane grzybki, jednak wówczas rezygnujemy z części ogórków, aby sos nie był zbyt ostry. Podajemy go w oddzielnym naczyniu, schłodzony. Powodzenia!   ...

dawno temu

Ryby w diecie

... rzepakowego. Dzięki temu nie zniszczysz nienasyconych kwasów tłuszczowych znajdujących się w rybie. Niepolecane są ryby marynowane i ryby z puszki. Zabronione są z kolei ryby wędzone. Są one niezdrowe ...

dawno temu

Kuchnia arabska

... kuchni arabskiejTikka to rodzaj kotletów drobiowych przyrządzanych po uprzednim marynowaniu mięsa w przyprawach i jogurcie. Danie to jest charakterystyczne dla kuchni indyjskiej i pakistańskiej. Ser ...

dawno temu

Jak jeść karczochy?

... świetnie sprawdzi się zarówno w formie ugotowanej, pieczonej czy smażonej. Można też zrobićkarczochy marynowane. Jeśli chodzi o posiłki, jakie można przyrządzić na jego bazie to są to na pewno ...

dawno temu

Sos sojowy

... , od bardzo gęstej (idealnej do marynowania), aż po lekko wodnistą (świetnie sprawdza się w przypadku zup). W Japonii produkuje się go aż w sześciu wersjach, a każda w nich cechuje się innym czasem ...

dawno temu

Wartość odżywcza sushi

... sushi Ta japońska potrawa jest przygotowywana z ryżu, surowych ryb lub owoców morza, warzyw oraz grzybów. Zwykle podawana jest z niezwykle ostrym sosem wasabi i marynowanym imbirem, który ma za zadanie ...

dawno temu

Przełam zimową nudę sałatką z dodatkiem zbóż!

... i dokładnie wymieszaj. Jeżeli to konieczne, dodaj więcej soli, oliwy z oliwek lub soku z cytryny. Przed podaniem marynuj przez co najmniej 30 minut.   ...

dawno temu

Ryba w sosie cytrynowym

... . Ryba świetnie nadaje się także do marynowania, smażenia i pieczenia. Poza tym jej jedzenie wcale nie musi być nudne. Wystarczy za każdym razem robić inny sos do ryby. Mówiąc o nim, najczęściej mamy ...

dawno temu

Kwiaty do jedzenia

... stokrotki, mieczyki i rumianek. Pierwsza ze wskazanych roślin charakteryzuje się połączeniem smaku mięty i koniczyny, przez co idealnie nadaje się do marynowania, past, omletów, sosów, a także urozmaica ...

+ Pokaż więcej