Przepis na cukinię w cieście naleśnikowym

... będzie miało dość spójną konsystencję (gęstszą niż na naleśniki). Obtaczaj plastry cukinii w cieście i kładź je na rozgrzaną oliwę z oliwek. Smaż z obu stron do czasu, aż będą rumiane. Cukinia jest gotowa, gdy skórka daje się łatwo kroić. ...

dawno temu

Wielofunkcyjny robot kuchenny Severin

... na bazę. Producent podaje, że robot bez problemów poradzi sobie z wymieszaniem sosów, zrobieniem ciasta na naleśniki, ubiciem piany czy wyrabianiem ciasta drożdżowego. Cena całego robota kuchennego ...

dawno temu

Oryginalna deska z serami

... , a przygotowanie przystawki jest bajecznie proste. Poza tym deskę z serami można układać na tyle sposobów, ile jest rodzajów sera. Jednak, aby stworzyć harmonijną i apetyczną serową przystawkę, trzeba ... – jeden gatunek sera, ale różnych ...

dawno temu

Zupy na rosole

... albo fasolkę szparagową i zabielimy go śmietaną, otrzymamy zupę brokułową lub fasolową. Istnieje zatem właściwie nieograniczony wybór warzyw i przecierów, które możemy dodać do bazy rosołowej, by stworzyć smaczną zupę. ...

dawno temu

Coś na „ząb” po włosku - pomysły na mięsne (i nie tylko) lasagne

... serowe z dynią – My best food Kolejną propozycją dla smakoszy warzyw może być przyrządzone z nich i z mielonej wieprzowiny lasagne trójwarstwowej – Olive&Flour Przepis, który mnie najbardziej zaskoczył ...

dawno temu

Sos sezamowy

... ) oraz składników mineralnych, wśród których wymienić można chociażby potas, fosfor, żelazo czy cynk. Warto więc sięgać po niego jak najczęściej. Sos sezamowy podajemy lekko schłodzony. Świetnie nadaje się też jako dip do paluchów serowych i ...

dawno temu

Zupa dyniowa z imbirem

... . Do tego dynia jest źródłem beta-karotenu, więc jej systematyczne spożywanie pomaga uzyskać ładny koloryt skóry i wzmacnia układ krwionośny. Zupa z dynibędzie świetnie smakować podana z grzankami chlebowymi np. serowymi. Smacznego! ...

dawno temu

Tiramisu - przepis przepyszny i szybki

... i cukrem waniliowym i wymieszaj ją ze zmielonym twarogiem. 4. Pyszny deser jest już prawie gotowy. Rozłóż masę serową na biszkoptach, a na niej poukładaj umyte i pozbawione szypułek truskawki. Węższe końce ...

dawno temu

Sos paprykowy - przepis

... dodajmy go dość oszczędnie).Posyp sos szczyptą oregano. Sos podajemy do mięs, dań wegetariańskich lub jako dip do paluchów serowych czy nachos. Świetnie nadaje się on także do frytek i ziemniaków ...

dawno temu

Koktajl jagodowy

... , cukier waniliowy i jagody. Całość miksuj do czasu uzyskania jednolitej konsystencji. Koktajl podawaj schłodzony. Koktajl może posłużyć jako sos do naleśników.   ...

dawno temu

Ziemniaki z dodatkami

... swoim wyglądem zielone naleśniki z soczewicą i ziemniakami, więc dopisuje sobie je do listy potraw, które pójdą w mojej kuchni na pierwszy ogień – Kuba pichci Jakie ziemniaczane dania Wy polecacie? ...

dawno temu

Dowiedz się, w jaki sposób przyrządzić pyszne i zdrowe mleko migdałowe!

... 57309 Gotowe mleko migdałowe zamknij w szczelnym słoiku. Możesz je przechowywać przez dwa dni w lodówce. Pozostały po mleku serek migdałowy możesz zjeść z cukrem bądź wykorzystać jako farsz do naleśników. I jak smakuje ci takie mleko? Według ...

dawno temu

Zapiekane jabłka z cynamonem

... to pyszne nadzienie. Wariacji na ten temat jest bardzo wiele, dlatego zachęcam do eksperymentowania! Przysmak możemy serwować z lodami posypanymi rodzynkami i pokruszonymi orzechami lub użyć słodkiego sosu. Ale jabłka równie świetnie będą ...

dawno temu

Jak zrobić piernik?

... na jakiś czas, zanim wstawimy je do piekarnika, by mogło sfermentować. Jeśli chodzi o nadzienie do piernika to wybór jest tu ogromny. Możemy więc użyć marmoladę, masę orzechową, konfiturę z dzikiej róży ...

dawno temu

Jak zrobić lasagne?

... żaroodpornego ułóż po kolei warstwy lasagne przekładając płaty makarony mięsnym nadzieniem, a na wierzch sypiąc starty ser żółty Na wierz połóż małą kostkę masła (dzięki temu potrawa w trakcie pieczenia ...

dawno temu

Desery z alkoholem

... . Adwokat świetnie sprawdza się także podany w postaci sosu do lodów czy jako nadzienie do pączków. Sherry – ten alkohol będzie wyśmienicie smakować w połączeniu z budyniem śmietankowym. Wystarczy dodać ...

dawno temu

Przepis na jajka faszerowane

... faszerowane szynką Masę do nadzienia jajecznych łódeczek przygotowujemy siekając drobno szynkę z ogórkiem kiszonym i koperkiem. Całość mieszamy z majonezem i żółtkiem, następnie napełniamy połówki białek ...

dawno temu

Przepis na makowca

... , w zależności od potrzeb, margarynę i dokładnie ugniatamy, aż powstanie jednolita masa. Takie nadzienie przekładamy na rozwałkowane kawałki ciasta w kształcie prostokątów i zwijamy jak rulon. Farszdo ...

dawno temu

Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami

... na nadzienie do pierogów: 80 dag kiszonej kapusty10 dag suszonych grzybów2 cebulesólpieprz2 łyżki oleju1. Musisz zacząć od przygotowania grzybów. Mocz je przez kilka godzin, a następnie ugotuj ...

dawno temu

Przepis na sos czosnkowy do pizzy

... czosnkowy do kebaba czy pizzy, ale także do warzywnych sałatek i mięs. Dobrze spełni swoją rolę także jaki dip do paluszków serowych lub rybnych. Pyszny sos czosnkowy oprócz walorów smakowych ma także inne ...

dawno temu

Pyszne ciasto z galaretką

... wlać do naczynia przygotowaną wcześniej masę, włożyć do lodówki i poczekać kilka godzin, aż stężeje.Kiedy masa serowa będzie już gotowa, należy poukładać na niej pokrojone owoce, dodać ...

dawno temu

Ciasta świąteczne - co zrobić, by się udały?

... go najpierw w pergamin i włożysz do lodówki na pół godziny. Krok 2 Jeśli chcesz, by twój sernik miał bardziej spoistą konsystencję, do masy serowej, oprócz mąki, dodaj budyń waniliowy, kilka łyżek kaszy ...

dawno temu

By tłusto go przywitać

... , w którym będą piekły się pączki- w mój garnek wchodzą 4 pączki i taka ilość tłuszczu w zupełności wystarcza.  nadzienie - powidła śliwkowe, lub inna marmolada - 3-4 małe kosteczki czekolady - rodzynki ...

dawno temu

Pieczona kaczka

... z jabłkami Owoce obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w małe kawałki. Przyprawiamy aromatycznymi przyprawami, np. majerankiem, i nadziewamy, związując mięso bawełnianą nitką, aby nadzienie ...

+ Pokaż więcej