Dip z zielonych oliwek jako pyszny dodatek do potraw!

... Jakie dodatki do potraw lubicie najbardziej? Warzywa lub sałatki? A może sosy – ostre, czosnkowe, łagodne i tak dalej? Dziś proponuję pyszny dodatek do dań w postaci kremowego dipu z zielonych oliwek ... także zastosowanie w przemyśle ...

dawno temu

Świąteczne pierogi po krakowsku. Rozwiązanie konkursu!

... Na nasz świąteczny konkurs przyszło wiele różnorodnych zgłoszeń. Pojawiły się przepisy tradycyjnych potraw, jak pieczone ryby i słodkości, ale też zupełnie zaskakujących, jak zupa śledziowa czy sałatka z uszkami (dla osób nie przepadających za ...

dawno temu

6 nietypowych gatunków fasoli

... . W gotowaniu zachowuje się tak samo jak fasola biała i czerwona, można ją więc bez problemu łączyć. Ze względu na swój wygląd, najczęściej wykorzystywana jest do dań, gdzie widać jej dekoracyjne walory – sałatek i zup.   ... – sałatek i zup. ...

dawno temu

Tuńczyk: właściwości

... tuńczyka? W Japonii jest często spożywany na surowo w postaci sushi. W Europie zwykle konserwowany lub wędzony. Poniżej przepis na pyszną i szybką sałatkę z tuńczyka. ... tuńczyka? W Japonii jest często spożywany na surowo w postaci sushi. W ...

dawno temu

Przepis na paluszki rybne

... , dużo lepszym rozwiązaniem będzie spożywanie ich wraz z warzywną surówką. Tym, którzy na urlop póki co nie wyjechali, warto zaproponować paluszki rybne. ... , dużo lepszym rozwiązaniem będzie spożywanie ich wraz z warzywną surówką. Tym, którzy ...

dawno temu

Jak jeść awokado? Proste przepisy z zielonym owocem w roli głównej

... Popularność awokado od dłuższego czasu wzrasta, co jak najbardziej cieszy, ponieważ owoc ten zawiera w sobie bardzo dużo zdrowych tłuszczy i witamin. Doskonale pasuje do past, koktajli oraz sałatek ... potrawy. Pamiętaj, że także świetnym ...

dawno temu

Napoje też kalorie

... przed każdym posiłkiem. Dzięki temu szybciej poczujesz sytość. 3. Sok owocowy Ten z kartonu może być wysokokaloryczny. Wybieraj te, które nie zawierają cukru. Jeśli masz czas, rób soki sama. 4. Sok warzywny ... warzywny Zawiera o połowę mniej ...

dawno temu

Przekąski na sylwestra - pyszne i niskokaloryczne

... przekąski na sylwestra przygotujesz bez trudu. Będą nie tylko pyszne, ale także niskokaloryczne, a więc zupełnie bezpieczne dla twojej figury. Warzywa na parze – pyszne szaszłyki Szaszłyki warzywne ...

dawno temu

Majonez – czy zawsze szkodliwy?

... na wielkanocnym stole w towarzystwie jajek na twardo, sałatek itd. Jak więc rozbroić takiego wroga? Może używając do celów niekulinarnych, np. takich jak podane poniżej. ... na wielkanocnym stole w towarzystwie jajek na twardo, sałatek itd. Jak ...

dawno temu

Właściwości bananów

... Banana można spożywać na surowo, w sałatkach, jogurtach, w postaci suszonej, smażonej lub jako dodatek do ciast. Bardzo smaczne i pożywne są koktajle bananowe. Banan w diecie dziecka pojawia się około ósmego miesiąca, choć niektóre mamy podają ...

dawno temu

Smażona cukinia - pomysł na kolację

... Smażona cukinia to doskonały pomysł na kolację albo podwieczorek. Coś zamiast kanapek albo sałatki. Robi się ją w tak prosty sposób, że opisanie tej czynność, trudno nawet nazwać przepisem. Warto ...

dawno temu

Dania w sam raz na upały

... swoje przyzwyczajenia żywieniowe. Ciężkie, tłuste potrawy i góry mięsiwa należy warto zastąpić warzywami, owocami i innymi delikatnymi i bogatymi w witaminy daniami. Oto przepisy:     Sałatka królewska   8 ...

dawno temu

Potrawy z porem

... wplatać w serwowane dania jak najczęściej. Tak też jest z porem. Jakie specjały możemy wykonać wykorzystując to warzywo? Sałatka z porem– możesz ją przyrządzić np. mieszając kawałki kurczaka wędzonego ...

dawno temu

Szałwia w twojej kuchni!

... W naszej kuchni używamy wielu różnych przypraw. Jedne pasują bardziej do mięsa, inne do zup czy sałatek. Najczęściej kierujemy się walorami smakowymi, nie zastanawiając się nad ich wartościami ... się z wyrazistymi w smaku potrawami. Gatunków ...

dawno temu

Jakie właściwości ma ocet jabłkowy?

... Ocet jabłkowy jest substancją często docenianą nie tylko ze względu na walory smakowe, ale także z uwagi na właściwości odżywcze i lecznicze. Jest niezastąpionym elementem sałatek i surówek ...

dawno temu

Po czym poznać, że owoc jest dojrzały?

... . Specjaliści ds. żywienia zalecają spożywanie co najmniej 5 porcji warzyw i owoców dziennie. Jednak zanim podasz owoc swojemu dziecku lub dodasz go do sałatki owocowej, upewnij się, czy jest dojrzały. ... . Specjaliści ds. żywienia zalecają ...

dawno temu

Właściwości kminku

... to jednak mistrzów kuchni od dodawania go do szeregu różnych potraw czy nawet chlebowych wypieków. Czym zasłużyła się ta aromatyczna przyprawa, że jest składnikiem wielu dań na bazie mięsa czy nawet sałatek.  ... to jednak mistrzów kuchni od ...

dawno temu

Krewetki

... i chcielibyście odtworzyć ich smak we własnej kuchni? Krewetki to rarytas, który pasuje do zup, sałatek, makaronów, ryżu. Można je smażyć, grillować, gotować. Albo jeść bez dodatków. No, nie zaszkodzi kieliszek ...

dawno temu

Co pić, by zdrowym być?

... , ponieważ nadmiar podwyższa ciśnienie. Krok 4 Warto pić soki. Świeżo wyciskane soki z owoców i soki warzywne to doskonałe źródło witamin, enzymów i biopierwiastków, które nasz organizm doskonale ...

dawno temu

Deska zamiast oponki?

... Uzyskanie płaskiego brzucha jest równie łatwe jak skropienie sałatki oliwą z oliwek, rozsmarowanie na krakersie masła orzechowego czy nawet - o tak! - oblizanie palców z roztopionej czekolady ...

dawno temu

Trochę Turcji na talerzu

... Są potrawy bardziej pasujące do kobiet i te bardziej odpowiadające mężczyznom. Jeśli zdobyte ma zostać serce kobiety, najlepiej postarać się o coś lekkiego, warzywnego, z ledwo wyczuwalną nutką oliwy ...

dawno temu

Ciasta wegańskie

... zaplanowana dieta warzywna jest zdrowa i zapewnia wszystkie potrzebne składniki odżywcze. Niektórzy specjaliści podkreślają, że dodatkowo dieta wegan obniża zagrożenie zachorowania na nowotwory, choroby układu krążenia, osteoporozę i otyłość. ...

+ Pokaż więcej