Kiwi dla dzieci

... , jako składnik soku lub marmolady. Nie nadaje się do mlecznych koktajli, gdyż zawarta w nim aktynida - enzym rozkładający białka, sprawia, że napój ma gorzki smak. Poniżej przeczytacie, jakie właściwości ma kiwi i jak przyrządzić smaczny sok. ...

dawno temu

Przepis na zupę nic

... Obok przepysznych leniwych pierogów, bułek drożdżowych i pierogów z jagodami najbardziej lubianym przez dzieci posiłkiem jest prosta i szybka w przyrządzeniu zupa nic. Wielu z nas pamięta smak ...

dawno temu

Prosty przepis na pączki

... ugniatamy aż do momentu, kiedy powstanie zwarte ciasto.Z masy formujemy kule, a do ich środka wkładamy wybrane nadzienie do pączków. Może to być więc marmolada, mus jabłkowy, budyń, dżem z róży ...

dawno temu

Ciasta świąteczne - co zrobić, by się udały?

... manny lub mąki ziemniaczanej. Krok 3 Nigdy nie robiłaś ciasta drożdżowego? Czas spróbować. Aby się udało wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Dodaj odrobinę budyniu waniliowego ...

dawno temu

Przepyszne lekkie ciasto z wiśniami

... , a Włosi do porannego espresso zawsze dodają słodkiego rogalika lub kawałek serniczka. Wygląda na to, że wszystkich nas łączy jedno – słodkie desery. ... , a Włosi do porannego espresso zawsze dodają słodkiego rogalika lub kawałek serniczka. ...

dawno temu

Zniszczone włosy - maseczki, które im pomogą

... drożdżowa. Wystarczy podgrzać pół opakowania drożdży piekarskich z odrobiną mleka i wetrzeć w skórę głowy. Potem należy owinąć włosy folią i poczekać kwadrans. Następnie płukanie i mycie szamponem ...

dawno temu

Drożdże na włosy

... drożdżowe na porost włosów. Miękką i gęstą fryzurę możesz także otrzymać, stosując drożdże piwne. Nie wiesz, w jaki sposób to zrobić? Spróbuj wykonać maseczkę z drożdży na włosy, na którą przepis ...

dawno temu

Kanapki na przyjęcie

... rodzajem pieczywa będzie rogalik francuski. Proponuję przygotować 4 rogaliki i przekroić je na pół. Smarujemy je odrobiną pesto równomiernie po obu stronach. Awokado kroimy w cienkie plastry i układamy ... na połowie każdego rogalika i ...

dawno temu

Jak gotować na parze?

... Niektóre potrawy, jak na przykład pyszne i puszyste placki drożdżowe, ze swej natury gotuje się, wykorzystując parującą wodę. Istnieją jednak produkty, które zazwyczaj przygotowujemy w inny sposób ...

dawno temu

Ciasto bananowe

... się w wielu sytuacjach. Ciasto drożdżowe ze śliwkami to dobry pomysł na rodzinny piknik, a połączenie ciasta, owoców i bitej śmietany idealnie nadaje się, by akcentować różnego rodzaju uroczystości ...

dawno temu

Koktajl mleczny

... bardzo skutecznie i z negatywnymi konsekwencjami dla naszego zdrowia ulegamy namowom kupienia batonika albo słodkiego rogalika. Zdecydowanie lepszym wyjściem jest samodzielne przygotowanie koktajlu ...

dawno temu

Żeberka w kapuście

... i kuszące zapachy, które nawet najbardziej silnego zwolennika zdrowego odżywiania potrafią zwalić z nóg. W tym niezwykłym czasie chyba najbardziej nęci nas aromat świeżo smażonych pączków z marmoladą ...

dawno temu

Sos tatarski

... , piekąc ciasto drożdżowe albo przyrządzając zrazy wieprzowe. Nawet robiąc najprostsze dania, jak omlet bądź naleśniki, warto jest znać kilka tajemnic, dzięki którym będziemy mogli swobodnie decydować ...

dawno temu

Zobacz, co je polski uczeń!

... Co uczniowie najczęściej kupują w czasie przerw? Chipsy, batoniki i rogaliki z kremem. Tymczasem nie są to najtrafniejsze przekąski. I nie chodzi tylko o ich kaloryczność i szkodliwość dla zdrowia ...

dawno temu

Ciasto budyniowe

... śmietankowego, który zrobiła dla nas mama albo babcia. Dość wspomnieć towarzyszące nam uczucie niecierpliwości, kiedy nie mogłyśmy się doczekać, aż pięknie pachnąca babka drożdżowa wreszcie ostygnie i będziemy ...

dawno temu

Szyszki ryżowe

... Nic nie smakuje lepiej jak samodzielnie wykonany słodki poczęstunek. Nawet najbardziej ekskluzywne sklepy nie mają w swoim asortymencie naszego ulubionego ciasta drożdżowego babcinej roboty ...

dawno temu

Paprykarz rybny

... lepszego od upieczonego przez babcię ciasta drożdżowego albo będącego specjalnością mamy kotleta jajecznego. Obok tych niezwykłych potraw wskazać trzeba również produkty, które cieszyły się wówczas dużą ...

dawno temu

Kilka deserów z procentami

... się zwykle migdałów układanych na wierzchu ciasta. Ciasto z rumem – słodki i rozgrzewający rum będzie pasował do miękkich ciast drożdżowych. Alkohol warto zmieszać z esencją herbacianą, by powstał ... z tego nieco lżejszy procentowo poncz. Jeśli ...

dawno temu

Przepis na herbatniki

... ulegają one zepsuciu. Jednakże kiedy zdecydujemy się na upieczenie wyrobów z ciasta francuskiego z jabłkiem, rogalików drożdżowych, biszkoptów, markiz, makaroników albo pierników, możemy być pewni ...

dawno temu

Nadzienie do pączków

... z marmoladą To chyba najpopularniejszy typ tej słodkiej przekąski, a wybór smaków jest ogromny. Może to być marmolada truskawkowa, śliwkowa czy z dzikiej róży. Polewa może być np. lukrowa. Pączek ...

dawno temu

Drożdże na trądzik

... . Polecane są również kąpiele w roztworach drożdżowych. Kąpiele są doskonałym sposobem na stres. Odprężają i relaksują organizm. Do wanny należy wlać mniej więcej 1/3 gorącej wody oraz wcześniej przygotowane ... i selen. Zasady stosowania ...

dawno temu

Pyszne BUŁECZKI z dodatkiem naturalnej witaminy C

... Wczesna wiosna to trudny okres dla naszej odporności. Warto więc dostarczać organizmowi witaminę C w każdej postaci. Zwłaszcza, jeśli jest tak pyszna jak nasze drożdżowe bułeczki z cytryną ...

dawno temu

Właściwości maku

... się więc rogalikami czy kajzerkami z jego dodatkiem. Najpopularniejszą potrawą na jego bazie jest pyszna bożonarodzeniowa kutia czy słodki makowiec. W Wielkopolsce mak słynie także jako dodatek ...

+ Pokaż więcej