Tropem włoskich przysmaków – carpaccio

... z tego kraju. Przygotowuje się z surowego, czerwonego mięsa, z dodanym dla smaku sokiem z cytryny i podaje z bukietem sałatek, czy talerzem serów. Przepisów na wykonanie carpaccio jest wiele, a bogactwo ... dodatków pozwala nieco puścić wodze ...

dawno temu

Karkówka pieczona w marynacie z musztardy Kamis Specialite

... Artykuł sponsorowany Pieczone mięso znakomicie sprawdza się na świątecznym, rodzinnym obiedzie. Jego smak i aromat jest w stanie ująć każdego. Wbrew pozorom przyrządzenie pieczonego mięsa nie jest ani trudne, ani pracochłonne. ... Artykuł ...

dawno temu

Bezpieczny i wiarygodny drób. Co powinien wiedzieć konsument?

... O tym, że mięso drobiowe jest dobrym źródłem pełnowartościowego białka zwierzęcego, ma mniejszą wartość energetyczną w porównaniu np. z mięsem wieprzowym czy wołowym, a jego tłuszcz jest bogaty ... w nienasycone kwasy tłuszczowe, wie już ...

dawno temu

Krwisty czy dobrze wysmażony? Jak przygotować idealny STEK

... Wołowe mięso jest cennym źródlem minerałów. ... to nie lada wyzwanie. Zobaczcie, jak przyrządzać mięso, by – w zależności od upodobań – wyszło krwiste, półkrwiste lub dobrze wysmażone. Źródło: TVP Źródło zdjęć: Shutterstock ...

dawno temu

Przepis na jajecznicę

... Mięso z dziczyzny jest o wiele mniej kaloryczne niż wieprzowe, dlatego liczba miłośników posiłków przygotowanych na jego bazie stale rośnie. Aromat dań przyrządzonych na ich bazie jest nieoceniony! A jakby tak rozpocząć poranek pyszną jajecznicą ...

dawno temu

Makaronów ciąg dalszy

... się na naszych termometrach. Cóż, nie dziwota, że ludziom odechciewa się mięsa, kiedy magiczna granica 30 stopni zostaje przekroczona... I to jest właśnie czas, aby zasięgnąć ze skarbnicy wiedzy i mądrości, jaką jest kuchnia śródziemnomorska. A ...

dawno temu

Pomysł na gulasz

... Sztandarowe węgierskie danie i u nas cieszy się dużą popularnością. Potrawa najlepiej smakuje z mięsem wieprzowym, jest soczysta, bardzo sycąca oraz o bardzo wyrazistym smaku. Choć przygotowanie dania jest dość pracochłonne, to na pewno warto ...

dawno temu

Indyk z żurawiną - palce lizać!

... O indyku była już kiedyś mowa. Jego mięso jest bardzo smaczne i wyrafinowane. Odpowiednie przyrządzenie potrawy z mięsa indyczego też nie jest łatwą sztuką – albo za suche, albo za tłuste, a często ... w ogóle się przypala. Jednak istnieje ...

dawno temu

Bakłażany faszerowane

... , że przygotujemy faszerowane bakłażany. Doskonale komponujące się z mięsem świetnie nadają się na letni obiad. Jak przygotowaćbakłażany nadziewane? Już teraz zapoznaj się z przepisem na bakłażany faszerowane ... . Przepis na faszerowane ...

dawno temu

Kuchnia francuska

... Zapewne większość z nas kojarzy kuchnię francuską z takim potrawami jak ślimaki, żabie udka czy owoce morza. Kraj ten słynie także z pysznych serów i wytwornych win podawanych do posiłków. Warto ... Zapewne większość z nas kojarzy kuchnię ...

dawno temu

Sos funghi

... nazwie. Aromatycznych dodatków do mięs i makaronów nigdy nie jest za wiele. Włoskie smaki znów mogą zagościć w Twoim domu! Zatem, do dzieła. ... nazwie. Aromatycznych dodatków do mięs i makaronów nigdy nie jest za wiele. Włoskie smakiznów mogą ...

dawno temu

Panierka do kurczaka

... Zapomnijcie o standardowej panierce do mięs w postaci tartej bułki. Takie danie wieje nudą i z czasem może się przejeść, a do tego nie dostarcza naszemu organizmowi wielu korzyści. Jakie inne zdrowe i pełne wytwornego smaku panierki do mięs ...

dawno temu

Przepis na żeberka na parze

... . Przeciśnij czosnek przez praskę, a następnie wymieszaj go z sosem teriyaki, solą ziołową, curry i pieprzem. 2. Potnij teraz mięso na pojedyncze żeberka i polej je przygotowaną marynatą. Pozwól mięsu ... wchłaniać pyszny smak przez 2-3 godziny. ...

dawno temu

Mycie, które oczyszcza

... Mycie rąk jako rytuału odpuszczenia win, wykreował Shakespeare obarczając nim lady Makbet. Według naukowców to naprawdę działa. ... Mycie rąk jako rytuału odpuszczenia win, wykreował Shakespeare obarczając nim lady Makbet. Według naukowców to ...

dawno temu

Takiej SZYNKI nie kupuj w żadnym wypadku. Zwróć uwagę na kolor i skórkę

... Podstawowym składem dobrej szynki powinny być: mięso sól i przyprawy. ... Podstawowym składem dobrej szynki powinny być: mięso, sól i przyprawy. Zawartość wody nie może przekraczać 2 proc. Im więcej dodatków, tym mniej zdrowa jest wędlina. ...

dawno temu

Paluszki serowe - przepis

... Świetnie smakują podane jako obiadowy starter, ale prawdziwym rarytasem jest delektowanie się ich smakiem w trakcie degustacji wina. Jak zrobić pyszne paluszki serowe? ... Świetnie smakują podane jako obiadowy starter, ale prawdziwym rarytasem ...

dawno temu

Bezmięsny poniedziałek

... Wielu z nas nie wyobraża sobie diety bez mięsa. Wędlina na śniadanie, kurczak na obiad, parówki na kolację i tak w kółko. I chociaż coraz więcej mówi się o tym, że codzienne spożywanie mięsa ... , bo ludzie są bardziej pozytywnie nastawieni do ...

dawno temu

Co to jest "MOM"?

... zdrowotne i odżywcze produktów. A czy wiecie co oznacza napis "MOM drobiowy", znajdujący się na etykiecie produktów mięsnych? Mięso oddzielone mechanicznieMOM to skrót od mechanicznego oddzielania ... mięsa od kości. Metoda ta jest stosowana ...

dawno temu

Groźna włośnica

... Włośnica jest ciężką chorobą pasożytniczą, wywołaną zakażeniem włośniem krętym. Ludzie zarażają się tą chorobą jedząc surowe lub niedogotowane mięso świń. Solenie, mrożenie lub krótkotrwałe wędzenie ... mięsa nie zabija pasożyta. Choroba zwykle ...

dawno temu

Kotlety siekane - porządny obiad

... na zimno, jak i na ciepło. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do kanapek na długiej, zimowej wycieczce. Przygotuj: 100 g siekanego mięsa (wołowe, wieprzowe lub cielęce)bułkęjajkocebulęolej do smażenia 1 ... . Przygotowanie kotletów siekanych ...

dawno temu

Jedzenie z grilla a kaloryczność

... 1770230 Mięso powinniśmy grillować powoli, spokojnie, na małym ogniu, kaszankę powinniśmy owinąć folią aluminiową, a pieczywo nie powinno być za bardzo przypalone. Jeśli grillujemy kiełbasę ... , to najlepiej wieprzową, a nie żadną biesiadną, ...

dawno temu

Kotlet z próbówki?

... Od 2007 roku, holenderscy naukowcy próbują stworzyć sztucznie hodowane mięso wieprzowe, poprzez wyabstrahowanie komórek macierzystych tkanki mięśniowej świni i stymulowanie komórek do dojrzewania ... . Teraz, media podały, że na Eindhoven ...

dawno temu

Poznaj smaki południowego Tyrolu

... Tyrol słynie bowiem z soczystych jabłek, zdrowych pomidorów oraz słodkich malin i moreli. Roter Hahn jest idealnym miejscem dla wielbicieli wędlin i mięs. Turyści szczególnie chwalą sobie smak ... i mozarelle. 34012 Jedną z najpopularniejszych ...

dawno temu

Unikaj tych produktów. Niszczą DNA i przyśpieszają STARZENIE SIĘ skóry

... Starzeniu się sprzyjają m.in. cukier, mocno przypieczone mięsa czy paczkowane wędliny. ... na jej głębokie warstwy. Glukoza powoduje twardnienie kolagenu i elastyny, czego konsekwencją jest wczesne powstawanie zmarszczek. Dietetycy nie polecają ...

+ Pokaż więcej