Unikaj tych produktów. Niszczą DNA i przyśpieszają STARZENIE SIĘ skóry

Starzeniu się sprzyjają m.in. cukier, mocno przypieczone mięsa czy paczkowane wędliny.

To, co jemy, ma ogromny wpływ nie tylko na nasze zdrowie, ale także na wygląd. Cukier czy chemia zawarta w paczkowanych wędlinach pogarszają kondycję skóry przez negatywne oddziaływanie na jej głębokie warstwy.

Glukoza powoduje twardnienie kolagenu i elastyny, czego konsekwencją jest wczesne powstawanie zmarszczek. Dietetycy nie polecają także spożywania mocno przypieczonych mięs czy pieczywa, gdyż związki w nich zawarte niszczą DNA.

Źródło: TVP

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Trening TABATY szybko wysmukli ciało. Wystarczą 4 minuty dziennie! Najzdrowsza WODA to ta Z KRANU. Pij zamiast mineralnej i nie gotuj KSIĄŻKIEWICZ o macierzyństwie: "Nie jest łatwo" Jak zwiększyć skuteczność produktów ANTYCELLULITOWYCH? Naturalny sposób na zwiększenie POTENCJI SEKSUALNEJ Fakty o jedzeniu, które TRZEBA znać! Marihuana MEDYCZNA. Czym różni się od zwykłej i czy jest bezpieczna? Tak powstaje żywność z puszki. Testerzy smaku co dwie godziny sprawdzają produkcję Czego nie wiesz na temat... BIELIZNY? Odchudza, oczyszcza, a nawet łagodzi katar. Jeden z najdrowszych dodatków do posiłków Mleko matki „szczepionką” na raka i cukrzycę? Lekarze nie mają wątpliwości Jest zdrowy i nie tuczy. Cała prawda o MAKARONIE