Unikaj tych produktów. Niszczą DNA i przyśpieszają STARZENIE SIĘ skóry

Starzeniu się sprzyjają m.in. cukier, mocno przypieczone mięsa czy paczkowane wędliny.

To, co jemy, ma ogromny wpływ nie tylko na nasze zdrowie, ale także na wygląd. Cukier czy chemia zawarta w paczkowanych wędlinach pogarszają kondycję skóry przez negatywne oddziaływanie na jej głębokie warstwy.

Glukoza powoduje twardnienie kolagenu i elastyny, czego konsekwencją jest wczesne powstawanie zmarszczek. Dietetycy nie polecają także spożywania mocno przypieczonych mięs czy pieczywa, gdyż związki w nich zawarte niszczą DNA.

Źródło: TVP

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Dwa testy i masz pewność, że wybrałaś dobry miód Pijesz WODĘ prosto z BUTELKI? To poważny błąd Obawiasz się pryskanych owoców i warzyw? Zobacz, zanim wybierzesz się do sklepu Smaczna alternatywa dla zwykłego RYŻU. Włosi go uwielbiają To one będą królowały w tym sezonie. Wraca moda sprzed lat Donatan i Cleo na konferencji! Nie mówią po ANGIELSKU! Frytki afrodyzjakiem? Jeśli są z... BAKŁAŻANA Zeszłoroczne KREMY Z FILTREM – wyrzucić czy używać? Jak NIE PRZYTYĆ po rzuceniu palenia. Kilka rad Dziecko wystawiło głodne psy na życiową próbę. Wszystko przez HERBATNIKA Najgorsze pozycje dla KRĘGOSŁUPA. Pozostajemy w nich przez większość doby Chorzy na raka w kontrowersyjnej kampanii