Unikaj tych produktów. Niszczą DNA i przyśpieszają STARZENIE SIĘ skóry

Starzeniu się sprzyjają m.in. cukier, mocno przypieczone mięsa czy paczkowane wędliny.

To, co jemy, ma ogromny wpływ nie tylko na nasze zdrowie, ale także na wygląd. Cukier czy chemia zawarta w paczkowanych wędlinach pogarszają kondycję skóry przez negatywne oddziaływanie na jej głębokie warstwy.

Glukoza powoduje twardnienie kolagenu i elastyny, czego konsekwencją jest wczesne powstawanie zmarszczek. Dietetycy nie polecają także spożywania mocno przypieczonych mięs czy pieczywa, gdyż związki w nich zawarte niszczą DNA.

Źródło: TVP

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ukryj komentarze

Autor:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Niskokaloryczne, detoksykujące i bogate w substancje odżywcze. Wszystko o popularnych sałatach OŚRODEK OPIEKI dla seniorów - czym kierować się przy wyborze? Jakie konsekwencje może mieć całkowite zrezygnowanie z CUKRU? Była solistka Polskiego Baletu Narodowego TAŃCZY NA RURZE! HIT INTERNETU. Ironicznie o słowiańskiej urodzie! Zawał serca, udar, impotencja. Oto skutki choroby objawiającej się chrapaniem Nastolatka ZABIJA ZWIERZĘTA i chwali się tym na Facebooku W jego składzie znajdziesz nawet WODOROSTY. Tak oszukują nas producenci BIEDROŃ otwarcie o swoim chłopaku. "W ogóle nie był w moim typie" Odszedł od polskich świadków Jehowy. Teraz wyznaje, co przeżył Premier TUSK śpiewa "Hey Jude" w kancelarii! Mocne słowa kobiet. Odważyły się pokazać twarze i przyznać, jak potraktowali je mężczyźni