Unikaj tych produktów. Niszczą DNA i przyśpieszają STARZENIE SIĘ skóry

Starzeniu się sprzyjają m.in. cukier, mocno przypieczone mięsa czy paczkowane wędliny.

To, co jemy, ma ogromny wpływ nie tylko na nasze zdrowie, ale także na wygląd. Cukier czy chemia zawarta w paczkowanych wędlinach pogarszają kondycję skóry przez negatywne oddziaływanie na jej głębokie warstwy.

Glukoza powoduje twardnienie kolagenu i elastyny, czego konsekwencją jest wczesne powstawanie zmarszczek. Dietetycy nie polecają także spożywania mocno przypieczonych mięs czy pieczywa, gdyż związki w nich zawarte niszczą DNA.

Źródło: TVP

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

STUDENTKI, SAMOTNE MATKI, mężczyźni. Zarabiają tysiące na nagości w internecie Gdzie spędzić urlop nad POLSKIM MORZEM? Mapa najlepszych kąpielisk Zatrważające dane: w ciągu pięciu lat połowa osób wraca do nałogu SOK zamiast porcji warzyw i owoców. Jak wybrać najzdrowszy? Płukanie nie wystarczy. Jak EKOLOGICZNIE zmyć pestycydy z owoców i warzyw? Straciła OBIE NOGI. Mimo to zatańczyła na studniówce 21-letnia modelka z Radomia podbija Indie Wadliwe IMPLANTY PIERSI nadal zagrażają zdrowiu kobiet. Wśród poszkodowanych Polki Czego nie wiesz na temat... BIELIZNY? Seks bez tajemnic. Jak wygląda życie intymne na emeryturze? Mężczyzna nie pomaga w domu? To może być twoja wina Jakie błędy popełniamy podczas BIEGANIA? "To nie jest sport dla osób z nadwagą"