Unikaj tych produktów. Niszczą DNA i przyśpieszają STARZENIE SIĘ skóry

Starzeniu się sprzyjają m.in. cukier, mocno przypieczone mięsa czy paczkowane wędliny.

To, co jemy, ma ogromny wpływ nie tylko na nasze zdrowie, ale także na wygląd. Cukier czy chemia zawarta w paczkowanych wędlinach pogarszają kondycję skóry przez negatywne oddziaływanie na jej głębokie warstwy.

Glukoza powoduje twardnienie kolagenu i elastyny, czego konsekwencją jest wczesne powstawanie zmarszczek. Dietetycy nie polecają także spożywania mocno przypieczonych mięs czy pieczywa, gdyż związki w nich zawarte niszczą DNA.

Źródło: TVP

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Uroda to nie wszystko, pomagają też leczyć. Moda na alpaki zawitała do Polski Te nasiona leczą imponującą liczbę różnorodnych dolegliwości. Wystarczy zalać je wodą lub uprażyć Nieoczekiwane zwroty akcji na ślubach i weselach Próżność czy sposób na dorobienie po 50 roku życia? AMATORZY MODY podbijają sieć Jak powstają CZEKOLADOWE JAJKA? Częsty błąd posiadaczek cery tłustej. Wybierają niewłaściwy KREM 8 milionów Polaków ma ZABURZENIA PSYCHICZNE Polacy na bakier z aktywnością fizyczną. To częsty powód chorób Jak dbać o oczy? Wystarczy zdrowa dieta Idealne ciastka na deszczowe wieczory. 4 składniki i gotowe Robert Biedroń o Januszu Palikocie: "Myślę, że się pogubił" Pracodawca musi być na to gotowy. Nawet 60 dni w roku WOLNYCH OD PRACY dla rodziców