Unikaj tych produktów. Niszczą DNA i przyśpieszają STARZENIE SIĘ skóry

Starzeniu się sprzyjają m.in. cukier, mocno przypieczone mięsa czy paczkowane wędliny.

To, co jemy, ma ogromny wpływ nie tylko na nasze zdrowie, ale także na wygląd. Cukier czy chemia zawarta w paczkowanych wędlinach pogarszają kondycję skóry przez negatywne oddziaływanie na jej głębokie warstwy.

Glukoza powoduje twardnienie kolagenu i elastyny, czego konsekwencją jest wczesne powstawanie zmarszczek. Dietetycy nie polecają także spożywania mocno przypieczonych mięs czy pieczywa, gdyż związki w nich zawarte niszczą DNA.

Źródło: TVP

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Oto, co dzieje się w płucach palacza! Eksperyment fizyka i... Marcina Prokopa Przełomowe urządzenie w dziedzinie kosmetologii. SKANUJE TWARZ, by pomóc kobietom Popularna METODA ODCZULANIA to oszustwo! "To największa bzdura, w jaką uwierzyli ludzie" Zeszłoroczne KREMY Z FILTREM – wyrzucić czy używać? Jak Polacy uczczą DZIEŃ KOBIET? Prawie połowa nie zamierza świętować Zwiększają temperaturę mózgu i wpływają na zdrowie. Najmniej szkodliwe są... kuchenki mikrofalowe Polacy na bakier z aktywnością fizyczną. To częsty powód chorób Jak żyć z KREDYTEM NA 30 LAT? Tak powstaje popularny "eliksir młodości". Sekret drogocennego olejku arganowego Choroba nie tylko dorosłych. SEKSOHOLIZM zaczyna się dużo wcześniej Wykorzystał rentgen do stworzenia ARTYSTYCZNYCH FOTOGRAFII Młodzi rodzice odetchną z ulgą? Te pieluchy są suche nawet 12 godzin!