Rodzaje i gatunki żółtego sera – który z nich wybrać?

... Bez względu na to, który rodzaj sera wybierzemy – warto, aby ten zdrowy i naturalny produkt zagościł na stałe w naszym jadłospisie. Przez smakoszy ceniony jest za walory smakowe, a przez dietetyków zalecany jako wartościowe źródło białka i ...

dawno temu

6 powodów, dla których warto jeść ser

... Ser to bogactwo fosforu, przyswajalnego białka oraz witamin A i D. Jednak ze względu na swoją kaloryczność najlepiej spożywać go rano. Dzięki temu zapewnimy sobie energię na cały dzień. 30 g żółtego sera zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na ...

dawno temu

Coś dla seromaniaków

... Choć ser żółty w postaci zapiekanej jest ponoć niezdrowy, to chyba każdy z nas przyzna, że smakuje wyśmienicie. Ciągnąca się, mięciutka konsystencja nadaje potrawom niebywałego smaku. Rację ... się odrobinę opatrzył polecam kilka nietypowych ...

dawno temu

Potrawy z kapusty

... Kapusta w tradycji kuchni polskiej obecna jest już od XIV wieku. Przez stulecia receptury na przygotowywanie z niej potraw były udoskonalane, dzięki czemu dziś możemy do woli się rozkoszować smakiem świątecznego kapuśniaka, surówki ze świeżej ...

dawno temu

Ser mascarpone - kilka fajnych przepisów

... . Punktem szczególnym tej kuchni są sery, z których najbardziej popularnym jest parmezan. Ale dziś mam dla was kilka przepisów z serem mascarpone. ... podzielonych na części, 15 g masła, kilka gałązek szczypiorku, umytego i pokrojonego drobno, 2 ...

dawno temu

Krokiety z serem

... jest przyrządzenie krokietów z serem. Jeżeli nie wyobrażasz sobie dnia bez choćby plasterka tego niezwykłego produktu, zobacz, co jeszcze możesz przygotować, korzystając z jego właściwości. Jeżeli natomiast jedzenie ... pleśniowym idealnie ...

dawno temu

Dania z serem

... Ponoć wynaleziono go aż 10 tysięcy lat temu. Dziś, wiele mówi się o złym wpływie serów na nasz organizm, jednak nie każdemu z nich można zarzucić działanie powodujące wzrost cholesterolu, przyrost ... wagi czy zatrzymywanie wody w organizmie. Są ...

dawno temu

Uwaga – produkt seropodobny!

...   Jakiś czas temu pisałam o tym, jak trudno jest obecnie kupić „masło bez oleju”. Podobnie zaczyna wyglądać sprawa z żółtym serem, który dostępny na różnego rodzaju „promocjach” często okazuje się nie serem żółtym, lecz wyrobem seropodobnym. ... ...

dawno temu

Sałatki na śniadanie

... Pożywne śniadanie jest tym, czego nam potrzeba po przebudzeniu. Co na śniadanie zaserwować całej rodzinie? Sałatka warzywna to dobry wybór. Dostarczy porcji witamin i minerałów oraz energii na najbliższe godziny. Poniżej znajdziesz przepisy na ...

dawno temu

Sałatka wigilijna z ananasem

... Co pojawia się na twoim stole w wigilijny wieczór? Na pewno jest barszcz z uszkami, pierogi z kapustą, karp. A czy jadłaś już sałatkę wigilijną? Jeśli nie, to powinnaś jej spróbować w tym roku ... pójdzie jak po maśle. 2. Rodzynki namocz w ...

dawno temu

Kapusta kiszona

... zimą, a także jesienią. Jednym z produktów charakterystycznych dla tych pór roku jest bez wątpienia kiszona kapusta. Trudno wyobrazić sobie jej brak nie tylko na wigilijnym stole ... , lecz również w mniej uroczystych sytuacjach. Czy jest bowiem ...

dawno temu

Smażony ser

... zaoszczędzić sobie czas i pieniądze. Zaliczyć do nich trzeba przede wszystkim pizze, różnego rodzaju pomysły na zupy, zapiekanki, a także smażony ser. Jeżeli jesteś ciekawa, co to takiego i w jaki sposób można zużyć zepsuty twaróg, poświęć ...

dawno temu

Sałatka z winogronami

... to, że dla dobrego samopoczucia należy jeść wyłącznie liście sałaty. Istnieje wiele pomysłów na sałatki, które mogą stanowić pełnowartościowy posiłek pełen odpowiednich ilości składników odżywczych, soli ... i minerałów. Jedne z nich są bardziej ...

dawno temu

Sałatki z mięsem

... spędziłoby się cały dzień na zajadaniu samych owoców! Taki sposób odżywiania nie jest jednak zbyt racjonalny, bo nie dostarcza organizmowi niezbędnych witamin i minerałów. Pomysłem na danie lekkie, ale jednocześnie zapewniające solidną dawkę ...

dawno temu

Gatunki sera

... Ulubiony przysmak myszy, wytworna przystawka koneserów wina, a także składnik chętnie wykorzystywany np. w kuchni włoskiej. Największym ich producentami są Francja, Szwajcaria oraz Holandia. Gatunków sera jest bez liku. Przedstawimy Wam te ...

dawno temu

Kapusta dobra na wszystko

... Okazuje się, że nasza polska, tradycyjna kuchnia wcale nie jest taka zła. Szczególnie dla kobiet. Popularna u nas kiszona kapusta, która jeszcze nie jest przysmakiem na Zachodzie, redukuje ryzyko zachorowania na raka piersi. Ale nie tylko. Jakie ...

dawno temu

Sery świata – może kawałek Pijanej Kozy?

... Wbrew nazwie, żadna koza nie cierpi na nadmierną wesołość podczas dojenia mleka na ten ser. Nazwa pochodzi od tego, że ser namacza się w czerwonym winie typu Doble Pasta na 48 – 72 godzin. ... Jak w większości najlepszych wynalazków kulinarnych, ...

dawno temu

Sałatka ze słonecznikiem

... Wydaje się, że nie jest prostym zadaniem znalezienie kogoś, kto kategorycznie nie lubi sałatek. Nawet amatorzy konkretniejszego jedzenia od czasu do czasu obok jedzenia golonek z kapustą albo żeberek ... w miodzie z chęcią sięgają po coś ...

dawno temu

Surówka z kapusty kiszonej

... Kiszona kapusta okazuje się być idealnym dodatkiem do codziennego menu w okresie zwiększonej zachorowalności na grypę i przeziębienie. Wzmocnij swój organizm już dziś, przyrządzając smaczną surówkę z kapusty kiszonej. Przepis poniżej. ... ...

dawno temu

Kolekcja imprezowych torebek od Milate

... Torebka jest niezwykle ważnym elementem stroju imprezowego. Jednak chociaż z jednej strony może nadać stylizacji unikalny charakter, z drugiej nie zawsze zapewnia swobodę. Często przed wieczornym ... wyjściem zastanawiamy się, którą torebkę ...

dawno temu

Sałatka meksykańska

... Sałatka meksykańska to bardzo dobry pomysł na kolację. Przygotujesz ją bardzo szybko i równie szybko będziesz mogła cieszyć się pysznym smakiem. Składniki tego wegetariańskiego dania są dostępne w każdym sklepie, więc nie będziesz musiała ...

dawno temu

Właściwości kiszonej kapusty

... Choć szczyt jej popularności przypada na sezon jesienno-zimowy, warto po nią sięgać przez cały rok. Jak się okazuje, tradycyjna kuchnia polska, dzięki m.in. kapuście kiszonej wcale nie jest taka niezdrowa i tucząca. Co o kapuście warto wiedzieć? ...

dawno temu

Surówka z kapusty włoskiej i innych witamin

... Zawsze, a zwłaszcza w zimie, powinnyśmy dbać o dostarczanie organizmowi jak największej ilości witamin. Najdoskonalszym ich źródłem są oczywiście warzywa. Dlatego surówka z kapusty włoskiej jest idealnym dodatkiem do obiadu. Na dworze śnieg i ...

dawno temu

Surówka z kapusty - kolorowo i świątecznie

... Kolorowa surówka z kapusty to świetny dodatek do obiadu w pierwszy dzień świąt. Nie tylko wyśmienicie smakuje, ale także doskonale się prezentuje, co w tym wyjątkowym czasie jest bardzo ważne. Naprawdę warto jej spróbować. Sama się przekonaj. ...

+ Pokaż więcej