Odkrywamy tajemnice przypraw

... . I właśnie do ich przyprawiania była głównie używana. Dziś stosuje się ją niemal do wszystkiego – od mięs białych (kurczak), ryb (łosoś, dorsz), przez warzywa, aż do ziemniaków, ryżu, czy nawet frytek (dziękujemy ci, McDonalds ...

dawno temu

Dressingi majonezowe – PRECZ z monotonią

... i świeżo zmielony czarny pieprz. Doskonały do sałatki z tuńczyka, sałatki z łososiem, jak i innych sałatek rybnych i ryżowych. Sos cesarski 200ml majonezu,100ml śmietany 18%,8 kaparów w occie,1 ...

dawno temu

Wegetariańskie dania z grilla

... się do sklepu rybnego po świeżego pstrąga, dorsza lub dzwonki łososia. Pamiętaj, by oczyścić rybę z łusek. Umytą rybę natrzyj tymiankiem i połóż na folii do pieczenia. Skrop rybę sokiem z cytryny i połóż ...

dawno temu

Przesolone

... wędzonej ryby (łososia, makreli, węgorza) wędlin, zwłaszcza importowanych (salami węgierskiego, szynki parmeńskiej), a także serów (fety, parmezanu, większości żółtych serów) wystarczy by pokryć całkowicie ...

dawno temu

Libido kobiety

... o produkty zawierające cynk i witaminy z grupy B. Znajdziesz je w łososiu, jajkach, migdałach, orzeszkach i figach. Korzystnie na potencję wpływa również awokado i czerwone mięso. Szampan, truskawki ...

dawno temu

Makaron cannelloni - przepisy

... ciężko napełniać nadzieniem. Szpinak wybornie będzie smakować również w zestawieniu z wędzonym łososiem oraz startym serem żółtym. Do bezmięsnego cannelloni idealnie pasować będzie bakłażan czy cukinia ...

dawno temu

Gdy bolą kolana

... . łososi, śledzi, makreli, które obfitują w kwasy omega-3. Gdy odczuwasz ból: posmaruj bolące miejsce maścią rozgrzewającą, a następnie owiń je folią. Bądź jednak bardzo ostrożna, aby nie doszło ...

dawno temu

Źródła naturalnego kwasu DHA

... , łososiu, dorszu, sardynce, makreli i tuńczyku. Niestety wciąż zjadamy zbyt małą ilość ryb – rzadko kiedy sporządzone z nich dania pojawiają się na naszych stołach choćby trzy razy w tygodniu. Z drugiej ...

dawno temu

Przepis na promienną skórę jesienią!

... . Szczególnie bogate w ten składnik są produkty tj. tuńczyk, łosoś i pstrąg. Włącz te ryby do jadłospisu, a zauważysz znaczną poprawę kondycji swojej cery, która stanie się bardziej miękka. Kwasy omega ...

dawno temu

Co jeść, aby mieć piękną cerę?

... do stosowania od wewnątrz, właśnie dzięki zawartym w nich kwasom tłuszczowym. Te same cudowne właściwości posiadają tłuste ryby morskie, tj. łosoś czy makrela. Uzupełniając dietę w NNKT dodatkowo ...

dawno temu

Działanie kopru włoskiego

... , takich jak jajecznica czy omlet. Koper świetnie wydobywa także głębię smaku ryb (zwłaszcza łososia, karpia, pstrąga, węgorza oraz śledzia) oraz duszonych grzybów, a także doskonale komponuje ...

dawno temu

Pyszne święta z grzybowymi sakiewkami!

... , 330 ml wody, skrobi ziemniaczanej, 30 ml oliwy z oliwek, 3 ząbków czosnku, 1 średniej cebuli, tymianku, soli i pieprzu do smaku. Zacznij od przygotowania ciasta filo (lub kup gotowe ...

dawno temu

Mięsne chipsy, czyli brytyjski sposób walki z otyłością

... , że mięsne chipsy zawierać będą zaledwie 399 kalorii na 100g (w porównaniu do 540 kalorii w ziemniaczanych). Mają także mieć o 10g mniej tłuszczu. Zawartość niezdrowej soli, również będzie mniejsza! Oto prawdziwa technologia przyszłości ...

dawno temu

Jak odtłuścić swoje posiłki?

... ! Stosuj odtłuszczone zamienniki niektórych przekąsek. Zamiast popularnych chipsów ziemniaczanych, wybierz te owocowe. Jeśli nie potrafisz odmówić sobie pieczonych potraw, postaraj się je przygotowywać ...

dawno temu

Batonik zamiast jabłka, czyli co jedzą nasze dzieci

... nudna dla dziecka. Zamiast tradycyjnego puree ziemniaczanego zaserwuj ryż z sosem curry lub grillowane ziemniaczki. Nie posypuj wszystkiego serem żółtym, częściej stosuj przyprawy. Pozwól dziecku odkrywać nowe smaki i samemu przekonać się, że ...

dawno temu

Gdzie przyda nam się feta?

... – to świetna propozycja np. na grilla. Po wydrążeniu środków wkładamy do ziemniaka masę z fetą. Jaką? Np. drobno posiekany wędzony boczek, ser feta i szczypiorek łączymy z masą ziemniaczaną i dodajemy ...

dawno temu

Łysienie plackowate – nieuleczalna choroba

... wyłysienia, w obrębie których skóra nie jest zapalnie zmieniona. Mówiąc językiem potocznym na głowie pojawia się utrata włosów w formie tzw. placków - stąd nazwa choroby. Istnieje również zagrożenie ...

dawno temu

Sposób na zakwasy

... krążenia. Rozciągnij bardzo delikatnie mięśnie – pomoże ci to uelastycznić skórę i zachować aktywność. Krok 4: Odpoczynek Nie chodzi, oczywiście, o leżenie plackiem na łóżku przez cały dzień. Obciążony ...

dawno temu

Pomysły na wielkanocne przekąski z jajkiem w roli głównej

... sałatki i jajka na cieście w formie placków z lekko wywiniętymi ku górze brzegami. Dobór warzyw zależy od nas. Możemy więc wykorzystać połączenie marchewki z groszkiem, pietruszkę, seler, pora ...

dawno temu

Mięso też zdrowe

... się komórek. Wątróbkę jedz raz w tygodniu na obiad, większa dawka może podnieść poziom złego cholesterolu. Ryby morskie (makrela, łosoś) to leki wprost z oceanu. Morskie są lepsze od słodkowodnych ...

dawno temu

Pasta z kurczaka

... do kanapekoparte są na mięsie ryb oraz jajkach. Chyba każda z nas choć raz przygotowywała pastę jajeczną albo z łososia. Jednakże równie dobrze możemy pokusić się o zrobienie pasty kanapkowej z kurczaka ...

dawno temu

Witaminy na cerę

... razowym. Witamina B2 znajduje się w jajach, wątrobie, serze chudym, migdałach, grzybach, zielonych częściach warzyw, łososiu, makreli, fasoli, grochu, soi, mleku, orzechach włoskich. Źródłem witaminy ...

dawno temu

Domowe wędzenie

... albo wędzonej kiełbasy. Obok tego bardzo smaczną, zdrową i efektowną propozycją są wędzone ryby. Kto bowiem nie zachwyca się smakiem wędzonego łososia? Nie ma nic lepszego niż jeszcze ciepłe wędzone ryby. Obok ...

dawno temu

Szybkie przystawki

... bufetu z delikatnym kurczakiem lub gotowanym łososiem. Na talerzu układamy na przemian krążki lub plastry pokrojonych truskawek, ogórka i awokado. Jeśli sałatkę przegotowujecie na długo przed podaniem ...

+ Pokaż więcej