Na jakiego penisa masz ochotę? Restauracja z penisami

... pojedynczej porcji może kosztować może nawet 250 zł – tyle mniej więcej zapłacimy za porcję końskiego penisa z jądrami w sosie chilli. Turyści, powinni uważać i dokładnie gryźć każdy kęs – anegdota ...

dawno temu

Koszyczek wielkanocny

... tradycji. Chlebem i solą witano niegdyś gości. Sól jest symbolem prawdy i oczyszczenia. Pieprz z kolei używany był niegdyś do przygotowywania sosu, w którym maczano wielkanocnego baranka. Chrzan ...

dawno temu

Kurczak w galarecie

... nałóż mięso i warzywa, zalej je tężejącą galaretą i wstaw do lodówki. Kiedy pierwsza warstwa zastygnie, udekoruj ją groszkiem, jajkiem na twardo i zalej pozostałą galaretą. 8. Pierś z kurczaka w galarecie jest już gotowa. Podawaj ją z sosem ...

dawno temu

Sytuacja kryzysowa: pięć posiłków za mniej niż 10 zł

... kosztował 10 zł. Śniadanie: banan z owsianką – około 1 zł Drugie śniadanie: jabłko – 50 groszy Lunch: mała puszka fasolki w sosie pomidorowym z dużym pieczonym ziemniakiem – 3 zł Kolacja: mieszanka warzywna (pół paczki), kilka młodych ...

dawno temu

Christmas pudding – przysmak z tradycją

... i kładziemy na dużym talerzu. Serwujemy gorący z cukrem pudrem, śmietaną, sherry lub gorącym sosem rumowym i przybrany gałązką ostrokrzewu. Gałązkę i alkohol podpala się przy zgaszonym świetle, a pojawia się wówczas błękitny płomień. ...

dawno temu

Chcesz mieć sylwetkę Cameron Diaz? Zobacz, jak ćwiczy i odżywia się gwiazda!

... i sosem ponzu. Cameron Diaz doradza, aby dietę modyfikować stopniowo – jeżeli wypijasz pięć słodkich napojów dziennie, ograniczyć się do trzech, a następnie całkowicie wyklucz je z diety i zastąp wodą ...

dawno temu

Rodzaje kasz i ich walory odżywcze

... – z kukurydzy. Jest bogatym źródłem beta-karotenu. Świetnie spełnia swoje zadanie dodana do sosów (bo lekko je zagęszcza) oraz zup i gulaszów. Można ją także dodawać do mięs i warzyw. Stanowi podstawowy ...

dawno temu

Przepis na cannelloni ze szpinakiem zapiekane z żółtym serem, czyli danie kuchni włoskiej idealne na chłody

... Czym jest cannelloni? Kuchnia włoska słynie z pysznych potraw z dodatkiem sosu pomidorowego i żółtego sera. Jednym z takich właśnie dań jest cannelloni, czyli makaron w formie rurek. Chociaż ...

dawno temu

Spowolniony metabolizm w sezonie jesienno-zimowym - jak sobie radzić?

... mających z tym problem oraz wapń, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych. Jogurtu możemy używać jako sosu do sałatek lub zjeść na śniadanie z płatkami owsianymi oraz świeżymi owocami ...

dawno temu

Cztery zestawy, które postawią Cię na nogi

... wysokowartościowego białka, żelaza i witamin: A, B1, B2, PP i D; szczególnie polecane wegetarianom. Brokuły: Uznawane za jedno z najzdrowszych warzyw, dzięki zawartości sulforafenu oraz witamin C i B zmniejszają ...

dawno temu

Witamina C - nie tylko na przeziębienie

... , papryce, pomidorach, brokułach, cebuli, sałacie i ziemniakach. Należy pamiętać, że witamina C jest substancją bardzo nietrwałą, wrażliwą na działanie światła i wysokiej temperatury. Dlatego też warzywa ...

dawno temu

Kwas foliowy

... , takie jak: szpinak, sałata, kapusta, natka pietruszki, szparagi, brokuły, kalafior, papryka, a także kiełki pszenicy i otręby pszenne. Wśród owoców dużą zawartością witaminy B9 wyróżniają się pomarańcze. Bardzo ...

dawno temu

Jak zmienić dietę? List do Dietetyka

... wodą dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, obrane ze skórki pomidory, marchew oraz podzielone na różyczki brokuły. Po 15 minutach wyjmujemy warzywa i do otrzymanego, gorącego bulionu wkładamy płat ...

dawno temu

Rozwój mózgu dziecka i składniki odżywcze ważne dla tego procesu

... . Poza suplementacją warto także wkomponować w dietę produkty bogate w kwas foliowy, takie jak: zielone warzywa liściaste, brokuły, kalafior, bób, buraki, pomarańcze czy groch. Istotne, aby dieta mamy ...

dawno temu

Jeść to, co praprzodkowie

... spożywać wołowinę i baraninę oraz owoce morza i ryby; okonie, dorsze, jesiotry, halibuty, pstrągi tęczowe. Z warzyw najbardziej wskazane są: brokuły, cebula czerwona, papryka, czosnek, karczoch ...

dawno temu

Jeść to, co praprzodkowie

... , powinni spożywać wołowinę i baraninę oraz owoce morza i ryby; okonie, dorsze, jesiotry, halibuty, pstrągi tęczowe. Z warzyw najbardziej wskazane są: brokuły, cebula czerwona, papryka, czosnek, karczoch ...

dawno temu

Zminimalizować ryzyko nowotworów

... obniżysz o 35% ryzyko raka żołądka. Lekko pieczące podniebienie substancje zawarte w rzodkiewkach neutralizują kancerogeny, ponadto warzywa te, wraz z brokułami, zwalczają Helicobacter pylori - bakterię ...

dawno temu

ABC cery naczynkowej

... , porzeczki, cytrusy) oraz K (szpinak, brokuły, oleje).Enzymatyczny piling - złuszcza i usuwa obumarłe komórki. Niewskazany jest natomiast tradycyjny piling mechaniczny, który może podrażnić skórę i uwydatnić ...

dawno temu

Inteligencja zależy od odżywiania

... i roztargnienie. Produkty bogate w kwas foliowy to: sałata, szparagi, soczewica, brokuły, kalafior, mąka z pełnego przemiału, kiełki pszenicy, szpinak, ziarno soi, żółtko jajek. Makroelementy Wapń ...

dawno temu

Dziecko na dwa domy

... , każe sprzątać w pokoju, zabrania wielu rzeczy, karmi brokułami, kładzie spać, zmusza do mycia zębów i tak dalej. Tata staje się idolem, bo z tatą spędza się miło czas, chodzi na pizzę, to w zasadzie ...

dawno temu

Zanim bocian przyleci – vademecum przygotowań do ciąży

... wszystkich. Znajdziesz je głownie w zielonych warzywach takich jak: sałata, brokuły, brukselka, szpinak, kapusta włoska, szparagi czy kalafiory. Jednak mimo najlepszych wysiłków twoja dieta wciąż może zawierać zbyt małe ...

dawno temu

Pietruszka zamiast chlorelli? 8 polskich odpowiedników egzotycznych superfoods

... pietruszki, szpinaku czy brokuły mają podobne działanie. Można je jeść w każdej postaci. Koktajl z natki pietruszki z bananem będzie prawdziwą witaminową bombą. Miód manuka/miód polski Miód manuka ...

dawno temu

Chroń oczy przed monitorem!

... cytrusowych, truskawkach, kiwi; Flawonoidy – w winogronach, śliwkach, brokułach; Likopen – w pomidorach, czerwonych grejpfrutach.Życie w pośpiechu nie zawsze jednak pozwala nam na to, aby dostarczyć ...

dawno temu

Wady i zalety kuchni japońskiej

... też powszechnych u nas tłustych, zawiesistych sosów. Wiele tradycyjnych dań japońskich bazuje na surowych rybach, które zawierają dużo substancji antyodżywczych, hamujących wchłanianie witaminy H ...

+ Pokaż więcej