Zupa ogonowa

... , gdy przygotujemy ją na bulionie z kości wieprzowych. Jak już zostało to po części wskazane, przepisy na zupyróżnią się między sobą także dodawanymi warzywami. I tak, w zależności od tego, co dodamy do bulionu ... znanych propozycji trzeba ...

dawno temu

Przepis na pasztet domowy

... do polskich warunków. Podstawowym surowcem do przyrządzenia pasztetu jest mięso wieprzowe lub cielęce z drobiem i wątróbką. Dla smakoszy kuchnia polska oferuje pasztety z zająca oraz z różnymi ... proporcje. Składniki, które potrzebne nam będą ...

dawno temu

Wieprzowina z warzywami - smacznie i kolorowo

... wieprzowinę ketchupem, solą i pieprzem. Krok 5 Potrawka wieprzowa jest już prawie gotowa. Możesz ją zagęścić mąką ziemniaczaną. Najlepiej smakuje z ryżem. Smacznego!   ...

dawno temu

Galareta z kurczakiem

... atrakcyjnych pomysłów. Począwszy od tak klasycznych potraw jak sałatka jarzynowa albo śledzie po kaszubsku, skończywszy na rybie po grecku albo tatarze wieprzowym. Ciekawym pomysłem na przygotowanie zimnej ... inne, chociaż właściwości są bardzo ...

dawno temu

Bezpieczny i wiarygodny drób. Co powinien wiedzieć konsument?

... O tym, że mięso drobiowe jest dobrym źródłem pełnowartościowego białka zwierzęcego, ma mniejszą wartość energetyczną w porównaniu np. z mięsem wieprzowym czy wołowym, a jego tłuszcz jest bogaty ...

dawno temu

Sos tatarski

... , piekąc ciasto drożdżowe albo przyrządzając zrazy wieprzowe. Nawet robiąc najprostsze dania, jak omlet bądź naleśniki, warto jest znać kilka tajemnic, dzięki którym będziemy mogli swobodnie decydować ...

dawno temu

Kurczak faszerowany

... potraw jest dodawanie do nich farszu. To właśnie on stanowi podstawę naleśników, pierogów, ale także zrazów wieprzowych. Bardzo smacznym pomysłem na obiad jest kurczak faszerowany. To świetna odmiana ...

dawno temu

Pierożki z ciasta francuskiego

... . Wiele godzin spędzonych w pracy oraz równoczesne prowadzenie domu nie sprzyjają także spędzaniu wielu godzin w kuchni przy pichceniu bigosu albo galaretki z nóżek wieprzowych. Dlatego też warto czerpać ... . Wiele godzin spędzonych w pracy ...

dawno temu

Gołąbki z grzybami

... bądź też kuchni marokańskiej. Obok kosztowania czegoś nowego lubimy natomiast wracać do smaków dzieciństwa. Zdarza się jednak, że nie potrafimy przyrządzać zrazów wieprzowych tak jak robiła to nasza babcia ...

dawno temu

Zapiekanka z brokułami i makaronem

... takie rozwiązanie, wiedząc, że w innym przypadku spędzi kilka godzin na zawijaniu zrazów wieprzowych albo mieleniu mięsa na kotlety. Na szczęście mamy również inne możliwości przygotowania dań smacznych, zdrowych ...

dawno temu

Ryba w sosie śmietanowym

... , to jednak istnieje zestaw produktów i potrawy, po które z chęcią sięgamy w czasie poszczenia. Wskazać tu trzeba przede wszystkim ryby, które nierzadko zastępują nam ulubiony drób bądź mięso wieprzowe ...

dawno temu

Smaczna sałatka Beatki

... łyżki majonezusólewentualnie ostra papryka lub przyprawa do gyrosa do posypania kurczaka1. Sałatka z makaronu ryżowego jest naprawdę smaczna. Zacznij od ugotowania tych małych ziarenek według przepisu ... na opakowaniu. 2. To będzie naprawdę ...

dawno temu

Dania greckie

... , czosnkiem i rodzynkami. Takie faszerowane liście winogron można spożywać zarówno na gorąco, jak i na zimno, z sosem lub bez. W każdej wersji smakują wyśmienicie.Pożywny, ale tuczący gyros Choć ... kiełbasek czy plasterków boczku. Grecki gyros ...

dawno temu

Rodzaje kiełbas

... Biała kiełbasa – powstała z mięsa wołowo-wieprzowego. Wyśmienicie smakuje z sosem musztardowym czy ćwikłą. Jest delikatna w smaku. Nadaje się zarówno do gotowania, jak i pieczenia. Możemy ją ... wykorzystać np. jako dodatek do żurku czy podawać ...

dawno temu

Swojska kiełbasa

... z mięsa wieprzowego. Trudno to sobie wyobrazić, ale wieprzowina była zastępowana baraniną, koniną, dziczyzną lub wołowiną lub drobiem ze względów ekonomicznych i właśnie w ten sposób powstała kiełbasa ... zapoznamy się z przepisem na swojską ...

dawno temu

Mięso ze smakiem, czyli aromatyczne dodatki

... , zmieszać z gyrosem, sałatką z kurczaka, czy podawać jako nadzienie do mięsno-warzywnych naleśników. Każdorazowo smakuje wyśmienicie i nadaje potrawom delikatny smak. Ćwikła – ta buraczana sałatka nadaje ...

dawno temu

Biała kiełbasa w różnych odsłonach

... Dobrej jakości biała kiełbasa robiona jest z mięsa wieprzowego, czasami z dodatkiem wołowego, zawsze w cienkim wieprzowym jelicie naturalnym. Do mięsa dodaje się przyprawy: czosnek, majeranek, czarny ...

dawno temu

Golonka w piwie

... . Przepisy na golonkę przewidują przede wszystkim jej gotowanie lub pieczenie. Możemy się także spotkać z jej wersją peklowaną. Golonka wieprzowa może być także produktem, z jakiego z łatwością ... . Przepis na golonkę w piwieDo przygotowania ...

dawno temu

Jedzenie z grilla a kaloryczność

... , to najlepiej wieprzową, a nie żadną biesiadną, grillową, majówkową czy biwakową. I najważniejsza informacja - podczas grillowania mięso traci aż 20 proc. tłuszczu. kg ...

dawno temu

Zupa chińska

... ograniczenia związane ze składnikami używanymi do ich gotowania. Bardzo często ich smak opiera się na bulionie z mięsa wieprzowego, drobiu, lecz również dziczyzny bądź wołowiny. Głównym czynnikiem ... , 1 ząbek czosnku, 3 cebule dymki, sól, 1 ...

dawno temu

Kotlety w kilku odsłonach

... . Sprawdzą się tutaj świetnie np. pieczarki – Mniam Mniam Bardzo wytworną propozycję, którą bez wątpliwości możemy zaimponować gościom jest kotlet wieprzowy z kością z bardzo pomysłowymi dodatkami - Eat ...

dawno temu

Mięso w sosie

... wieprzowymi. Mięso dusi się w tym sosie, dzięki czemu nabiera kruchości i delikatności, a jednocześnie całkowicie „przechodzi” aromatem. Wyrazistości potrawie nada dodanie podczas duszenia ziela angielskiego ...

+ Pokaż więcej