Ryba po grecku - na ciepło i na zimno

... Nie masz pomysłu na dzisijszy obiad? Chciałabyś zrobić coś wyjątkowego na kolację. Ryba po grecku to jedno rozwiązanie dwóch problemów. Doskonale smakuje na ciepło, a to co nie zostanie zjedzone ... pietruszki2 cebule2 liście laurowe3 ziarna ...

dawno temu

Ryby zimą i o każdej porze

... Dawniej ryby były podstawą jadłospisu i często gościły na naszych stołach. W dużej mierze wpływała na to cena, była znacznie niższa od mięsa. Dziś spożycie ryb jest mniejsze, bo i cena znacznie wzrosła, a na rynku pojawiło się dużo więcej ...

dawno temu

Ryby – recepta na zdrowie

...   Ryby obfitują w kwas tłuszczowy Omega-3, dzięki czemu wpływają pozytywnie na naszą odporność i zdrowie. Tym samym mogą wpływać na polepszenie nastroju, obniżają poziom cholesterolu, chronią też przed chorobami zapalnymi.   ... Ryby obfitują w ...

dawno temu

Szczupak faszerowany

... importowane, chwaląc ich walory smakowe, a zapominając o wielu gatunkach polskich, których mogliby pozazdrościć nam najwięksi smakosze. Otóż okazuje się, że dużym uznaniem cieszy się szczupak ... Ryby to jeden z produktów, którego na pewno nie ...

dawno temu

Danie lekkostrawne - klopsiki z ryby

... Danie lekkostrawne nie musi być wcale obrzydliwe. Wystarczy trochę się postarać i można stworzyć coś pysznego, co jednocześnie nie będzie zbytnio obciążało przewodu pokarmowego. Klopsiki z ryby są tego najlepszym przykładem. Sama spróbuj. ... ...

dawno temu

Słone paluszki..rybne i inne przekąski z morza

... O walorach jedzenia ryb nie muszę chyba przypominać, bo jest ich tak wiele, że już dawno powinniście ją sobie wpisać na stałe do jadłospisu, niezależnie czy jesteście na diecie, czy nie. Zamiast ... O walorach jedzeniaryb nie muszę chyba ...

dawno temu

Jakie ryby jeść, a jakich unikać? Na czarnej liście m.in. TOKSYCZNY TUŃCZYK

... Dietetycy zalecają spożycie 2-3 porcji ryb tygodniowo. Nie wszystkie jednak są dla nas zdrowe. ... Dietetycy zalecają spożycie 2-3 porcji ryb tygodniowo. Najistotniejszymi składnikami, decydującymi o wartości odżywczej ryb jest zawartość kwasów ...

dawno temu

Ryba na parze, czyli danie z parowaru

... najbliższych. Przepisy na parowar nie są zbyt skomplikowane, więc naprawdę warto w niego zainwestować i skrócić czas gotowania o połowę. Zacznijmy od czegoś prostego. Co powiecie na rybę na parze z ziemniaczkami, cukinią i aromatycznymi ziołami? ...

dawno temu

Jak wybrać dobrą RYBĘ? Niebezpieczne takie gatunki jak tuńczyk czy panga

... Ryby są cenny źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych. ... Ryby są cenny źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które działają przeciwnowotworowo i przeciwmiażdżycowo. Dlatego powinniśmy jeść je przynajmniej raz w tygodniu. Najzdrowsze są ...

dawno temu

Naukowcy odkryli zaskakującą korzyść wynikającą z jedzenia ryb

... Jeżeli do tej pory raczej unikałaś ryb, to prawdopodobnie zmieni się to, gdy przeczytasz ten artykuł. Istnieją bowiem zaskakujące korzyści wynikające z obecności w diecie kwasów tłuszczowych omega-3, których bogatym źródłem są właśnie ryby. ...

dawno temu

Ryba duszona w śmietanie

... Ryba duszona w śmietanie to świetny przepis dla wszystkich, którzy zupełnie nie mają czasu na gotowanie. Zrobienie tego smacznego dania nie wymaga żadnego wysiłku i trwa dosłownie kilka minut ... . Krok 6 Ryba duszona w śmietanie jest już ...

dawno temu

Pieczona ryba z serem - sposób na pyszny obiad

... wystarczy włożyć rybę do piekarnika, wcześniej odpowiednio ją przygotowując. Sprawdź, jak łatwo możesz wyczarować pyszne danie. ... wystarczy włożyć rybę do piekarnika, wcześniej odpowiednio ją przygotowując. Sprawdź, jak łatwo możesz wyczarować ...

dawno temu

Ryba pieczona w sosie imbiorowym

... będą mogły się popisać. Ryba pieczona w piwie z dodatkiem imbiru to naprawdę wyjątkowe i oryginalne danie. ... będą mogły się popisać. Ryba pieczona w piwie z dodatkiem imbiru to naprawdę wyjątkowe i oryginalne danie. Przygotuj: 50 dag ryby ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść ryby?

... paznokcie. Oczywiście idealna figura też musi być. Skoro tak, to pora zacząć działać zdecydowanie. Niech pierwszym krokiem będzie zamiana wieprzowiny na zdrowe ryby. ... paznokcie. Oczywiście idealna figura też musi być. Skoro tak, to pora ...

dawno temu

Jak wybrać najlepszą rybę? Kilka oznak, że mięso jest świeże

... Lekarze zalecają, by rybę jeść przynajmniej raz w tygodniu. Jednak pozostaje kwestia, gdzie ją kupić, by zamiast cennych kwasów omega oraz witamin nie jeść metali ciężkich. ... 1865178 Lekarze zalecają, by rybę jeść przynajmniej raz w tygodniu. ...

dawno temu

Potrawy z tuńczykiem

... . Poza tym jest produktem łatwo dostępnym i tanim, dlatego też jedzą go niemal wszyscy. Tuńczyk posiada nie tylko walory smakowe, ale też jego istotną zaletą jest fakt, że łatwo się go filetuje, zatem lubią go osoby ... Popularność tuńczyka w ...

dawno temu

Czy ryba jest zdrowa?

...   Niestety nie zawsze. Na rynku często występują ryby pochodzące z zanieczyszczonych zbiorników. Przesiąknięte substancjami toksycznymi, takimi jak np. pestycydy, z półek sklepowych trafiają wprost do naszego organizmu. Jak uniknąć ryb ...

dawno temu

Zobacz prosty przepis na doskonałą w smaku rybę po grecku!

... Ryba po grecku od wielu lat stanowi nieodłączny element Wigilii. Niemal każdy z nas podaje tę potrawę na stół w czasie świąt. To nie tylko proste w wykonaniu danie, ale również bardzo smaczne. Dowiedz się, jak krok po kroku wykonać smaczną rybę ...

dawno temu

Łosoś pieczony, czyli pyszna ryba z grilla

... grillowana ryba. Pyszny łosoś norweski z zielonym pieprzem, pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem. Aromatyczny, delikatny... ummm... palce lizać! ... grillowana ryba. Pyszny łosoś norweski z zielonym pieprzem, pomidorkami koktajlowymi i ...

dawno temu

Tłuste ryby - samo zdrowie

... Zgodnie z zaleceniami dietetyków ryby powinny pojawiać się na naszym stole przynajmniej 2-3 razy w tygodniu. Jednak Polacy wciąż jadają zbyt mało ryb, przeciętnie dwa razy mniej niż mieszkańcy Europy ... Zachodniej. Bywa i tak, że o rybach ...

dawno temu

Kolorowe odmiany papryki

... Nieocenione są walory papryki, a bogactwo jej rodzajów daje nam wybór, która jej odmiana będzie dla nas tą ulubioną. Co sprawia, że zasługuje ona na wysokie oceny w sferze wpływu na zdrowie i urodę ...

dawno temu

Ryba bez duszy

... Przynależność ryb do świata zwierząt to kwestia budząca niemałe kontrowersje - kto by pomyślał. Jednak to właśnie wynika z wypowiedzi i poglądów różnych osób. Na przykład kucharz w restauracji ... (tak się ów przybytek oficjalnie nazywa, chociaż ...

dawno temu

Przepisy na rybę

... proponuję zamienić ser na rybę. Sardynki, które zazwyczaj jadamy w oleju, tym razem proponuję w nowej wersji: na toście. Do przygotowania 2 porcji pysznego pieczywa potrzebujemy: 1 bochenek ciabatty,1 ... gęsta, dolewamy wody. Doprawiamy do ...

dawno temu

Poznaj najlepsze przepisy blogerów na świąteczną rybę i zaskocz bliskich tradycyjnymi daniami w nowej odsłonie!

... Czym byłyby święta bez ryb? Uwielbiamy je wszystkie i bardzo dobrze! Wciąż mówi się o tym, że Polacy jedzą zbyt mało ryb, więc w końcu będzie okazja, aby nadrobić braki w diecie. Jak smacznie przyrządzić świąteczną rybę podpowiadają blogerzy ...

+ Pokaż więcej