Właściwości soli

dawno temu

Cenne właściwości orzechów

... Najnowsze badania potwierdzają, że należy spożywać 2-3 porcje orzechów tygodniowo. Zdrowotne właściwości orzechów: zawarte w orzechach tłuszcze nienasycone korzystnie wpływają na poziom ...

dawno temu

Warzywa dla dzieci

... Niemowlęta, w zależności od sposobu karmienia już w okolicach 4-6 miesiąca powinny oprócz wartościowego dla nich mleka otrzymywać inne produkty, które dodatkowo wzbogacają dietę dziecka. W pierwszej ... kolejności otrzymują owoce i wybrane ...

dawno temu

Poznaj doskonały wpływ granatu na skórę!

... Granat to bogate źródło silnych przeciwutleniaczy oraz witamin. Składniki te są niezwykle cenne dla zdrowia. Oprócz tego owoc ten przynosi wiele korzyści skórze, gdyż wykazuje właściwości przeciwzapalne, antybakteryjne, a także ...

dawno temu

Cała prawda o oleju z orzecha włoskiego

... i dressingów. Często stosowany jest także do przyrządzania naleśników, racuchów, ciast i deserów. Jakie właściwości posiada olej z orzecha włoskiego? ... i dressingów. Często stosowany jest także do przyrządzania naleśników, racuchów, ciast i ...

dawno temu

Urodowe właściwości cytryny

... Dzięki właściwościom cytryny z łatwością pozbędziesz się ciemnych plam i przebarwień. Wystarczy regularnie wcierać świeży, cytrusowy sok w pożądaną sferę ciała i czekać na rezultat. Owoc ten okazuje ...

dawno temu

Co jeść w okresie karmienia piersią? List do dietetyczki

... do formy, a jednocześnie dostarczyć dziecku z matczynym mlekiem wszystkiego, czego potrzebuje. Na te pytania odpowiada nasza ekspertka Agnieszka Boryna. ... do formy, a jednocześnie dostarczyć dziecku z matczynym mlekiem wszystkiego, czego ...

dawno temu

Spaghetti z czosnkiem i oliwą, czyli jak jeść zdrowo i smacznie

... Zdrowotne właściwości czosnku i oliwy z oliwek znane są od dawna. Czosnek od wieków stosowany jest w walce z nadciśnieniem tętniczym. Z kolei oliwa z oliwek, według najnowszych doniesień, przyspiesza ... metabolizm i obniża poziom cholesterolu. ...

dawno temu

Nietolerancja laktozy

... W mleku i produktach mlecznych zawarty jest cukier - laktoza. Po spożyciu jest on rozkładany przez enzym - laktazę. Gdy tego enzymu zabraknie lub jest go zbyt mało, organizm nie przyswaja laktozy ...

dawno temu

Właściwości witaminy C

... , a jej właściwości bakteriobójcze pomagają zwalczyć infekcje. Szerokie jest także wykorzystanie witaminy C w kosmetyce, ponieważ jest naturalnym przeciwutleniaczem, a także przyspiesza gojenie podrażnień ...

dawno temu

Rumianek dla dziecka – dlaczego warto go mieć w pogotowiu?

... Rumianek jest rośliną leczniczą, po którą sięgamy przy wielu dolegliwościach. Jest składnikiem wielu kosmetyków, także tych przeznaczonych do higieny intymnej dzieci. Jakie są jego właściwości ... , przy jakich schorzeniach można go stosować i ...

dawno temu

Aloes - zastosowanie w kosmetyce

...   Na jego bazie produkuje się wiele kosmetyków. Mają one działanie kojące i zwykle polecane są do skóry wrażliwej. Czy kiedykolwiek zastanawiałaś się, z jakich innych powodów roślina ta cieszy się popularnością w przemyśle kosmetycznym? Jeśli ...

dawno temu

Właściwości kaszy jaglanej

... warto dodawać do mleka. Do takiego posiłku dobrym pomysłem będzie także dorzucenie do jabłek w cynamonie czy rodzynek, bakalii lub pokruszonych orzechów. Innym rozwiązaniem jest także wkomponowanie kaszy ...

+ Pokaż więcej