Siemię lniane

... Siemię lniane jest zdecydowanie najlepszym roślinnym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3.Jest to również ziarno bardzo bogate w fitoestrogeny oraz błonnik. ...

dawno temu

Dlaczego warto karmić piersią?

... Według najnowszych zaleceń WHO niemowlę należy karmić wyłącznie piersią do szóstego miesiąca, a dokarmiać go naturalnym pokarmem do ukończenia drugiego roku życia. To jest oczywiście opcja ... przed alergiami (jeśli takowe wystąpią, naturalny ...

dawno temu

Źródła wapnia

... jest dużo i produkty w niego bogate są ogólnie dostępne. Do wypłukiwania wapnia z organizmu przyczyniają się: nadmierne picie kawy, spożywanie napojów energetycznych, stresująca praca i długotrwałe przebywanie w stresie, uboga dieta dla zdrowia. ...

dawno temu

Walka z wirusami. Co jeść?

... Gdy w twoim organizmie zagnieżdżą się wirusy, możesz je dokarmiać albo głodzić. Oczywiście wszystko zależy od spożywanych przez ciebie pokarmów. Chcesz wiedzieć jakie pokarmy niszczą infekcje wirusowe? Odpowiedź znajdziesz w dalszej części ...

dawno temu

Przepis na batonik energetyczny

... , nasion i bogatych w błonnik płatków, są cennym źródłem witamin i minerałów, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania. Pakując do dziecięcego lunch boxa takie łakocie możesz mieć pewność, że dajesz ...

dawno temu

Najważniejsze zasady diety karmiącej mamy

... gdy u niemowlaka pojawią się niepożądane dolegliwości lub stanie się marudny, lekarz może zalecić ograniczenie konkretnych pokarmów w diecie. Dowiedz się, czego nie powinna spożywać karmiąca mama! ... nie jeść, karmiąc? Wiele mam twierdzi, że ...

dawno temu

Zdrowe śniadania

... Aby dostarczyć naszemu organizmowi tego co najcenniejsze, śniadanie powinno być bogate w błonnik. To najważniejszy posiłek dnia, dlatego musi zawierać w sobie solidną dawkę witamin, aby dodać ... nam wapnia, a zawarte w mieszance składników ...

dawno temu

Kasza gryczana z serem - sposób na szybki i smaczny obiad

... Kasza gryczana to doskonałe źródło cennego błonnika. Dzięki niemu skończą się zaparcia i kłopoty z trawieniem. Świetnie oczyści też nasz organizm. Kasza ma niewiele tłuszczu i dlatego powinny ...

dawno temu

Potrawy z marchewki

... Marchew w diecie dziecka pojawia się już w 5-6 miesiącu życia. Ze względu na lekkostrawność i łatwo przyswajalność, jest jednym z pierwszych pokarmów po mleku matki. Co więcej, marchewka nie uczula ... . Jest doskonałym źródłem witaminy A, ...

dawno temu

Kasza w diecie

... Dietetycy często apelują, aby wymieniać tuczące i nic nie wnoszące do naszego organizmu makarony na zdrowsze kasze. Powód? Są one o wiele bardziej pożywne, a do tego są cennym źródłem błonnika ... czy zupy. Jest polecana alergikom i osobom ...

dawno temu

Co na opryszczkę?

... Jeśli męczy cię opryszczka, a wydatki na leki antywirusowe w znaczący sposób odcisnęły się na twoim budżecie, może czas spróbować diety? Wprowadzenie do diety pewnych pokarmów, a ograniczenie innych z pewnością nie zaszkodzi, a może pomóc. Co ...

dawno temu

Pitahaya Sok – egzotyczny sposób na odporność

... tylko w nocy. W środku kryje biały miąższ z mnóstwem drobnych pestek, wyglądających jak ziarnka maku. Jest bogatym źródłem witamin, minerałów i błonnika. Z ich dobrodziejstw możemy skorzystać, sięgając po gotowy suplement diety firmy Alter ...

dawno temu

Kolorowe odmiany papryki

... wpływa na potencję! Co więcej papryka jest bogatym źródłem błonnika, związków mineralnych i witamin z grupy B i C (której zawiera kilka razy więcej niż cytryna). Czy takie argumenty wystarczają, by przekonać Was do sięgania po nią częściej niż ...

dawno temu

Dieta na płaski brzuch

... . Redukcja tkanki tłuszczowej byłaby bardziej efektywna, jeżeli wzmocnić ją odpowiednim treningiem fizycznym. Niemniej jednak, warto wziąć pod lupę wszystkie pokarmy znajdujące się na naszym talerzu. Złe nawyki żywieniowe powodują również ...

dawno temu

Źródła magnezu

... swoją dietę, by przyuważyć, czy czasem produkty bogate w ten składnik nie zostały nieświadomie wyeliminowane z codziennego jadłospisu. Na które produkty należy zwrócić szczególną uwagę? ... swoją dietę, by przyuważyć, czy czasem produkty bogate ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść nasiona?

... Nasiona to cenne źródło białka, wysoka wartość odżywcza i niska cena. Z tych powodów powinniśmy jak najczęściej po nie sięgać. Warto jeść nasiona, zarówno na słono jak i na słodko, gdyż ten cudowny pokarm korzystnie wpływa na stan naszego ...

dawno temu

Co wiesz o brukselce?

... są przepyszne. Ale istnieją też takie warzywa, które można jeść przez cały rok. Mowa oczywiście o tradycyjnych ziemniakach, kalafiorze czy kapuście. Jest jednak jeszcze jedno warzywo – może nie zawsze doceniane – bogate w błonnik, witaminę K i ...

dawno temu

Kiedy dziecku się ulewa

... Małe dziecko, które zbyt łapczywie je, zarówno z piersi jak i z butelki, ulewa pokarm. Powodem takiej sytuacji jest często nadmierne nałykanie się powietrza przez dziecko w czasie karmienia. Poniżej podajemy kilka sposobów na polepszenie ...

dawno temu

Co jeść, aby przeżyć atak serca?

... Jeśli przeżyłaś już atak serca, oczywiste jest przejście na dietę. Niektóre pokarmy mogą zwiększać ryzyko zawału, inne je zmniejszać. Dlatego tak ważna jest wiedza na temat tego, co powinno się jeść, by móc złagodzić dolegliwości. Wskazówki ...

+ Pokaż więcej