Hamburgery - drobiowe, domowe, dietetyczne

... , sólolej Krok 1 Zacznij od farszu do drobiowych hamburgerów. Pokrój warzywa: paprykę i cebulę w drobną kostkę, a seler w krążki. Krok 2 Podsmaż je na rozgrzanym oleju. Krok 3 Dodaj mięso i smaż ... na chwilę do piekarnika. Krok 6 Kiedy się ...

dawno temu

Ciasto z mięsem

... i ugniataj aż do uzyskania gładkiej masy. Składniki na farsz mięsny:mięso mielone wieprzowe,2 pomidory,2 cebule,sos Napoli,2 ząbki czosnku,3 ziemniaki,olej do smażenia. Cebulkę zeszklij na patelni ... na patelni i dopraw solą oraz pieprzem. ...

dawno temu

Omlet francuski

... z cebulą około 2 minuty. Dodaj tymianek i cząber. Patelnię przykryj i odstaw tak, aby farsz nie wystygł. Następnie wbij 5 jajek do miski, dodaj 2-3 łyżki mleka lub wody, posól i popieprz do smaku ... jajka i smaż na małym ogniu, aż omlet ...

dawno temu

Kotleciki z kurczaka

... na papkę i przypraw solą i pieprzem farsz. Krok 6: Rozgrzej patelnię, formuj z farszu mięsno-warzywnego kotleciki i smaż z obu stron na złoty kolor. Smacznego! ...

dawno temu

3 sprawdzone przepisy na pyszne jajka faszerowane

... ). W celu związania składników masy dodaj do niej odrobinę majonezu. Na koniec nadziewaj jajka powstałym farszem. Jeżeli w obecnej chwili zdrowo się odżywiasz i unikasz jak ognia majonezu, możesz ... go zastąpić greckim jogurtem naturalnym. ...

dawno temu

Dyniowych przysmaków ciąg dalszy - czas na deser!

... : Dyniowy farsz (ok. 45 g) 2 jajka ½ szklanki cukru 1 szklanka mleka skondensowanego Cynamon – 2 łyżeczki Sól 25 g masła Bułka tarta Cukier puder Cukier waniliowy 25 g mąki Rodzynki Skórka pomarańczy 1 ... się farszem. W tym celu, pokrojone ...

dawno temu

Ciasto na pierogi

... kuchni polskiej, ciesząca się powodzeniem również poza granicami naszego kraju. Nie ma w tym nic dziwnego! Delikatne ciasto i znakomity farsz sprawiają, że potrawa ta jest wyjątkowo smaczna. Na pierwszy ... rozwiązaniem jest sięgnięcie po gotowe ...

dawno temu

Tarta szpinakowa

... pomysłem na obiad jest przygotowanie pysznej tarty ze szpinakiem. Tarta szpinakowa z fetą jest propozycją dla całej rodziny. Przyrządzenie farszu jest dość proste, jednak jak wygląda przepis na ciasto ... jest dodanie do farszu odrobiny ...

dawno temu

Świąteczne pierogi po krakowsku. Rozwiązanie konkursu!

... oleju,1 torebka sosu pieczeniowego,2 jajka,pół szklanki mleka. Farsz: 0,5 kg ziemniaków ugotowanych w mundurkach,0,5 kg twarogu,100 g bryndzy,100 g oscypka,50 g czosnku niedźwiedziego,5 ząbków czosnku ... sprężyste i delikatnie żółciutkie - ...

dawno temu

Kuchnia meksykańska

... , którym owija się wybrane składniki. Jest on przygotowywany na specjalnych patelniach z połączenia maki kukurydzianej lub pszennej oraz wody z solą. Przygotowany do tortilli farsz najlepiej ... lub salsą. Burritos – to meksykański naleśnik ...

dawno temu

Zupa szpinakowa

... wiele potraw ze szpinakiem, do których użyć możemy jego zamrożonej odmiany. Zaliczyć trzeba tu przede wszystkim zapiekanki makaronowe, naleśniki, pierogi, krokiety, ale także ciasta na słono. Szpinak ...

dawno temu

Haggis – szkocka potrawa narodowa

... moczymy całą noc w osolonej zimnej wodzie. Z serca, płuc i wątroby jagnięcej oraz skrawków jagnięcego mięsa przygotowujemy farsz. Podroby należy przegotować, po czym posiekać na drobne kawałki. Dodajemy ... przyprawy, dwie posiekane cebule i ...

dawno temu

Jak upiec schab?

... łyżkę miodu2 łyżki olejuDo marynaty: 3 łyżki oleju4 ząbki czosnku1 łyżkę majeranku1,5 łyżki białego octu winnegoDo farszu: 100 g suszonych moreli bez pestek100 ml żubrówki Krok 1 Przygotowywanie ... w marynacie przez godzinę. W ciągu tego czasu ...

dawno temu

Pomysły na wielkanocne przekąski z jajkiem w roli głównej

... , czy ser żółty, a nawet grzyby - najlepiej pieczarki. Całość oczywiście przyprawiamy dla smaku solą i pieprzem i dekorujemy ziołami np. natką, koperkiem, czy szczypiorkiem (można je też dodać do farszu ... ). Jajka będą ładnie wyglądać, jeśli ...

dawno temu

Makaronowo w kuchni

... . Przekładane sosem i mięsnym farszem oraz udekorowane żółtym serem i zapiekane w piekarniku stanowią jedno z najsmaczniejszych dań rodem ze słonecznej Italii.   Cannelloni – dość sporej średnicy rurki ... , które nadziewa się farszem ...

dawno temu

Ciasto nie całkiem na słodko - ze szpinakiem, ryżem i boczkiem

... szpinak i ryż, trochę gorącego bulionu i powoli wszystko gotuj. Cały czas mieszaj, aż ryż będzie miękki, a cały bulion wyparuje. Farsz ten nie może być zbyt miękki, żeby ciasto się nie rozpadło. Teraz ... wymieszaj jaka ze śmietaną, serem, gałką ...

dawno temu

Faszerowane pomidory

... pomysłem jest wymieszanie składników farszu w miseczce. Pokroją fetę, grzanki i oliwki miesza się dodając do nich oregano oraz szczyptę pieprzu. Taki farszem należy napełnić pomidory, nakryć je ... się solą i pieprzem i nadziewa przygotowane ...

dawno temu

Jak marynować grzyby?

... grzybowych, uszek, krokietów i pierogów z grzybami. Najlepszym sposobem na możliwość cieszenia się smakiem grzybów zimą są grzyby marynowane. Gotowe weki są łatwe w przechowywaniu, a ich smak ...

dawno temu

Historia ziemniaka

... strony przyrządzić można potrawy z ziemniaków surowych lub gotowanych. W pierwszej grupie wymienić należy placki ziemniaczane, babkę ziemniaczaną oraz krokiety ziemniaczane. Potrawy z ziemniaków ...

dawno temu

Czy rezygnować z kaszy podczas odchudzania?

... - w połączeniu z serem, warzywami, grzybami może stanowić farsz do naleśników, pierogów, gołąbków; nadaje się do faszerowania warzyw np. papryki oraz jako dodatek do sałatek. Kasza jęczmienna - składnik ... się jako farsz do warzyw, składnik zup ...

dawno temu

Piersi z kurczaka z pieczarkami

... makaronowych czy też krokietów. Równie dobrze możemy przygotować na ich bazie smaczne przystawki, jak zapiekane pieczarki z serem albo szaszłyki z pieczarek. Bardzo dobrze delikatny smak omawianych ...

dawno temu

Co to jest "MOM"?

... ? Są to: pasztety, kiełbasy, kaszanki, krokiety, wędliny, konserwy mięsne, pulpety, gołąbki w słoiku, burgery etc. Jak się okazało, przemiał mięsny znajduje się również w niektórych obiadkach dla niemowląt ...

dawno temu

Paszteciki z pieczarkami

... farsz doprawiamy solą oraz pieprzem. Następnie przesiewamy mąkę, by dodać do niej miękkie masło, śmietanę, szczyptę soli i pokruszone drożdże. Z tych składników ugniatamy ciasto. Kiedy już będzie ono ... albo też zawiniętych rulonów. Pierwszy ...

dawno temu

Naleśniki z jabłkami - palce lizać!

... na tartce o grubych oczkach. Wrzuć na małą patelnię i przysmaż. Po 5 minutach posyp jabłka cynamonem, wymieszaj i zdejmij z ognia. Tak przygotowanym farszem przekładaj naleśniki Smacznego! ...

+ Pokaż więcej