Pasty rybne – smaczne i zdrowe

... śmietanką, doprawiamy kminkiem, kolendrą, cynamonem i pieprzem i dusimy pod przykryciem jakieś 10 minut. Po tym czasie pasta jest już gotowa – wystarczy ją przestudzić. Jeśli zaś ryba nie rozpadła ... się na kawałeczki w czasie duszenia i nie ...

dawno temu

Owoce morza - charakterystka

... . Krewetki zawierają witaminy z grupy B oraz są cennym źródłem selenu, potasu czy magnezu. Małże – świetnie smakują z masłem czosnkowym. Jada się je na surowo lub pieczone czy duszone i podaje ...

dawno temu

Przepis na sos grzybowy

... i kilkoma kroplami cytryny, a gdy masa zacznie wrzeć, wrzuć do naczynia grzyby i duś kilka minut, by mieszanka nabrała odpowiedniego smaku. Dodaj do całości kilka ząbków czosnku. Na patelni podsmaż ...

dawno temu

Ser camembert i dressing paprykowy

... . Pozostaw warzywa na bardzo wolnym ogniu i dodaj pokrojony w cieniutkie plasterki czosnek, tymianek rozmaryn, kolendrę, koper, pieprz, listek laurowy i resztę oliwy. 3. Wystarczy, że będziesz dusiła ...

dawno temu

Przepisy na dania dietetyczne

... przeciwnie, oto kilka przepisów na śniadanie, obiad i kolację, które dostarczą kulinarnych rozkoszy, ale nie dostarczą kalorii. Jajko sadzone z pieczarkamiPoszatkuj cieniutko 3-4 pieczarki i duś je ...

dawno temu

Dieta przy wrzodach żołądka

... są: jajecznica na parze, jajka na miękko,produkty mleczne,puree ziemnieczane lub warzywne,galaretki owocowe, kisiel, budyń,przecierane i duszone owoce,przecierane zupy,rozdrobniona i dobrze ugotowana ...

dawno temu

Przepis na naleśniki - naleśniki wegetariańskie

... placki na drugą stronę. 4. A teraz farsz do naleśników. Rozgrzej na patelni olej i podsmaż na nim dymkę. 5. Następnie dodaj warzywa i duś je tak długo, aż będą miękkie. Możesz oczywiście podlewać ...

dawno temu

Indyk z warzywami - smacznie i oryginalnie

... minut w temperaturze 175 st. C. 4. Kapusta do indyka do prosta sprawa. Po prostu posiekaj ją i obsmaż na 2 łyżkach masła. Dodaj bulion warzywny (zostaw ok. 50 ml), a także sól i pieprz. Duś kapustę ...

dawno temu

Szpinak - jak go smacznie przyrządzić?

... nie było grudek. Do garnka wlewamy oliwę z oliwek tak, aby przykryła jego dno. Smażymy cebulkę i czosnek na szklisty kolor. Dodajemy posiekany szpinak, dokładnie mieszamy i dusimy na wolnym ogniu ...

dawno temu

Kurczak po węgiersku

... , przykryj naczynie i duś pyszne danie przez kwadrans. W razie konieczności podlej wrzątkiem. 5. Kurczak po węgiersku jest już prawie gotowy. Podawaj go zawsze w otoczeniu sporej ilości zieleniny. 6. Ta potrawa z drobiu świetnie smakuje z ...

dawno temu

Pyszna zupa pomidorowa z niespodzianką

... i pieprzem. Krok 3 Przepis na zupę pomidorową mówi, że po 10-15 minutach duszenia, musisz zmiksować pomidory, a następnie wlać szklankę wrzątku z rozpuszczoną kostką bulionową oraz dokładnie roztarty twarożek ...

dawno temu

Burns Night

... . Haggis to specjał szkockiej kuchni, przyrządzany z owczych podrobów wymieszanych z cebulą, mąką owsianą, tłuszczem i przyprawami, zaszytych i duszonych w owczym żołądku. 51420 Robert Burns (1759-1796 ...

dawno temu

Zupa czosnkowa - przepis na zdrowie

... na pomidora. Zdejmij skórkę i pokrój je w kostkę, a poźniej dodaj do cebuli i czosnku. Krok 3 Duś warzywa tak długo, aż bedą miękkie. Około 8 minut. Krok 4 Pora na bulion. Wlej go do uduszonych składników ...

dawno temu

Gulasz - przepis meksykański

... na gulasz mówi, że trzeba teraz trochę cierpliwości. Duś mięso tak długo, aż będzie miękkie. Pod koniec dodaj czerwoną fasolę i przecier pomidorowy. Smacznego! Jeszcze tylko puree ziemniaczane.   ...

dawno temu

Spaghetti z kurczakiem - jak je zrobić?

... . Dopraw wszystko pieprzem, solę i bazylią. Krok 5 Wszystkie składniki musisz dusić pod przykryciem kilka minut, a następnie zdjąć z ognia i dodać śmietankę oraz starty żółty ser. Krok 6 Spaghetti ...

dawno temu

Jak zrobić placuszki z cukinii?

... ozdobione warzywne. Pokrój więc paprykę w kostkę, a pieczarki zetrzyj na tarce. Włóż warzywa na patelnię i duś 10 minut. Dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Krok 2 Obierz cukinię i pokrój ...

dawno temu

Jak zrobić spaghetti?

... . Krok 3 Polej pomidory wrzątkiem i zdejmij skórkę. Krok 4 Pokrój je w kostkę. Krok 5 Pokrój cebulę i delikatnie zeszklij ją na oliwie z oliwek. Krok 6 Do cebuli dorzuć pomidory i duś 10 minut ...

dawno temu

Hamburgery - drobiowe, domowe, dietetyczne

... tak długo, aż się zarumieni. Krok 4 Wlej sok pomidorowy i bulion, dodaj musztardę i skórkę. Nie zapomnij o soli i pieprzu. Wszystko zamieszaj i duś 25 minut. Krok 5 Bułki przekrój na pół, wydrąż i włóż ...

dawno temu

Dieta dla kobiety trenującej

... się na śniadanie jaja (choćby w postaci omleta z płatkami owsianymi i owocami zamiast nieszczęsnego musli), na drugie śniadanie kanapka z pieczonym schabem i mozzarellą zamiast jogurtu owocowego, na obiad większa ... dawka ryby, na podwieczorek ...

dawno temu

Dieta odmładzająca

... jarzynowego z drożdżami piwnymi. Kolacja: dwa jajka sadzone z duszonym szpinakiem, pieczone jabłko, herbata z cytryną. Napój do poduszki: gorące lub zimne chude mleko z drożdżami piwnymi. Dzień drugi w diecie ... chleba chrupkiego, filiżanka ...

dawno temu

Marzysz o zgrabnej sylwetce? Zresetuj swoje ciało na wiosnę!

... Jak uniknąć przybierania na wadze? przestaw się na stałe pory jedzenia i unikaj podjadania między posiłkami,jedz zawsze śniadanie, zamiast smażyć, piecz lub duś,ogranicz spożywanie soli, pij dużo ...

dawno temu

Warzywa faszerowane dziczyzną

... , a następnie dodajemy farsz, który możemy urozmaicić dodatkami. Można go wzbogacić ryżem, czy kaszą gryczaną, lub kaszą manną, dodać suszone pomidory, grzyby podsmażane lub duszone z cebulą, posiekaną ...

dawno temu

Paella z kurczakiem

... go jednak na samym końcu, po tym, jak przygotujemy resztę dania. Na początek na rozgrzanej oliwie podsmażamy na złocisto kurczaka, dodajemy do niego duszone pomidory, cukinię, paprykę, zeszkloną cebulkę ...

dawno temu

Zapiekanka z łososiem

... przed tobą. Obierz cebulę, posiekaj i zeszklij. Dodaj szpinak i duś 2 minuty. 3. Pora włączyć piekarnik. Ustaw pokrętło na 200 stopni. 4. Posiekany koperek wymieszaj ze śmietaną, musztardą i żółtkami ...

+ Pokaż więcej