Naleśniki z twarożkiem

... Tradycyjne placki z dżemem są nudne. Jest przecież tyle ciekawszych składników, które warto wykorzystać jako farsz do naleśników. Dziś kilka ciekawych przepisów z zastosowaniem twarożku. Co ciekawe, można używać go jako nadzienie zarówno w ...

dawno temu

Alternatywne puree

... , w której rozprowadzamy żółtko. Puree z marchewki jest bardzo uniwersalne i można nim zastąpić puree ziemniaczane niemal w każdej kulinarnej kompozycji.   Puree z fasoli  500g białej fasoli,1 marchewka,1 ...

dawno temu

Przepis na paluszki rybne

... pietruszki, pokropić sokiem z cytryny, a następnie obtoczyć w panierce z pokruszonych drobno płatków kukurydzianych. Tak przygotowane filety kładzie się na rozgrzaną patelnię i smaży na oliwie ... , który rozpuszczając się pod wpływem ...

dawno temu

Przepis na placuszki z jagodami - smacznie i zdrowo

... . W drugim naczyniu połącz składniki mokre. Do mokrych składników dodawaj stopniowo suche. Mieszaj do czasu połączenia wszystkich składników. Na rozgrzany tłuszcz nakładaj łyżką ciasto i lekko przyklepuj. Smaż na wolnym gazie na złoty kolor, po ...

dawno temu

The History of the Potato Chips

... Chipsy ziemniaczane wywodzą się z Nowej Anglii jako odmiana frytek i nie są wynikiem inwencji kulinarnej, ale powstały w przypływie złości. ... , podobnie jak w większości języków europejskich. W Wielkiej Brytanii i Irlandii nazywa się ją ...

dawno temu

Jak zrobić perfekcyjne frytki?

... , której na szczęście i ty możesz się nauczyć. Domowe frytki są bowiem znacznie lepsze niż jakiekolwiek frytki z pulpy ziemniaczanej, które jesz w fast foodach (a które ziemniaków zawierają tylko część – reszta to różnego rodzaju stabilizatory). ...

dawno temu

Krewetki z czosnkiem

... . I tak spotkać się możemy z zupą z dodatkiem krewetek, pierogami bądź naleśnikami z farszem przygotowanym z ich udziałem. Obok tego można je piec, smażyć, gotować albo grillować i za każdym razem cieszyć ... się wyjątkowym smakiem, dodając je ...

dawno temu

Kurczak z jabłkami - pomysł na świąteczny obiad

... bulionu warzywnego,sól,pieprz,liście melisy do dekoracji.1. Najpierw smażenie kurczaka. Umyj go, oczyść, pokrój na porcje i zarumień na rozgrzanym oleju. 2. A teraz mała zamiana. Przełóż mięso do rondla ... . Umyj cytrynę, osusz ją i cienko ...

dawno temu

Farsz do tortilli

... , który coraz częściej pojawia się w naszych rodzimych punktach gastronomicznych typu fast food jest tortilla, czyli pszenny placek z dodatkami. Jaki rodzaj farszu można do niej zastosować? ... , który coraz częściej pojawia się w naszych ...

dawno temu

Kuchnia brytyjska: Scotch eggs

... Scotch eggs, czyli jaja po szkocku to klasyczna i prosta w przyrządzeniu brytyjska potrawa w postaci smażonych jaj na twardo zawiniętych w mięso mielone z dodatkiem przypraw i ziół pokryte panierką z bułki tartej.  ... Scotch eggs, czyli jaja po ...

dawno temu

Pomysły na farsze

...   Któż z nas nie lubi faszerowanych warzyw? Albo naleśników z ciekawym nadzieniem? Czy też może zapiekanek ziemniaczanych z interesującym wnętrzem? Nie zapominajmy również o canelloni ... Któż z nas nie lubi faszerowanych warzyw? Albo naleśników ...

dawno temu

Przepis na cukinię w cieście naleśnikowym

... będzie miało dość spójną konsystencję (gęstszą niż na naleśniki). Obtaczaj plastry cukinii w cieście i kładź je na rozgrzaną oliwę z oliwek. Smaż z obu stron do czasu, aż będą rumiane. Cukinia jest gotowa, gdy skórka daje się łatwo kroić. ...

dawno temu

Tatar wołowy - przepis dla twardzieli

... Befsztyk tatarski to danie, na które nie wszyscy się skuszą. Surowa wołowina wiele z nas zapewne odstraszy, a szkoda, bo potrawa jest naprawdę bardzo smaczna i co więcej, drogie panie, przyrządza się ją wyjątkowo szybko. Nie ma tu smażenia, nie ...

dawno temu

Krewetki w cieście

... się do tych cenionych owoców morza. Wystarczy, że przygotujesz krewetki smażone w cieście, podążając za poniższym przepisem. Przepis na krewetki w cieścieDo zrealizowania przepisu na krewetki w cieście będziesz ... należy zanurzyć w cieście, ...

dawno temu

Chrupiące Snacki idealne na imprezę

... Masz dość nasiąkniętych tłuszczem, pełnych sztucznych barwników chrupków? Wypróbuj nowe Snacki do smażenia „Przysmak Świętokrzyski”, które samodzielnie przygotujesz w domu na najlepszym oleju ... lub patelni, a następnie rozgrzej naczynie do ...

dawno temu

Gotowanie ziemniaków

... w mundurkach, a po wyjęciu z garnka delikatnie oddzielamy skórkę. Cenne witaminy warzywo traci także w czasie smażenia w głębokim tłuszczu. Frytki czy ziemniaczane talarki, zamiast składników odżywczych ...

dawno temu

Ciasto brzoskwiniowe

... i pieniędzy możemy dodać do niego różnego rodzaju owoce. Dzięki temu otrzymamy na przykład smaczny placek z brzoskwiniami. W czasie zimy trudno jest stosować w kuchni świeże truskawki albo czereśnie ... z poniższego przepisu na ciasto ...

dawno temu

Zapiekanka mięsna, czy rybna? Co wolisz?

...   Niech żałują wszyscy Ci, którzy nie mają piekarnika. Zima to czas zapiekanek - chrupiących, pachnących, kuszących i aromatycznych. Zapiekanki ziemniaczane, warzywne, mięsne, rybne, tarty ... Niech żałują wszyscy Ci, którzy nie mają piekarnika. ...

dawno temu

Zupa z boczkiem

... –pokrojony w kostkę boczek smażymy na chrupko wraz z cebulką. Suszoną fasolę należy wcześniej namoczyć na kilka godzin, a następnie ugotować wraz z ziemniakami. Do tak przygotowanej zupy wlewamy bulion ... , smażony boczek wraz z zeszkloną ...

dawno temu

Najbardziej kaloryczne potrawy

... Smażone frytki z sosem, słodkie pączki, czekoladowe batoniki, torty z kremem – które z tych produktów kryją największą ilość kalorii? Czy ich jedzenie jest wskazane? Co trzeba zrobić, aby spalić ... energetycznej. Do najbardziej tuczących potraw ...

dawno temu
+ Pokaż więcej