Kuchnia angielska

... smaku? Przecież i do naszej tradycji kulinarnej przeniknęły niektóre jej potrawy, czego przykładem może być doceniana fasolka po bretońsku, a także nowoczesne frytki ze smażoną rybą. Zanim wydasz ...

dawno temu

Pięć kiepskich wymówek od jedzenia warzyw

... podstęp. Spróbuj dodać zieloną fasolkę lub inne warzywa strączkowe do sosu pomidorowego, brokuły do pizzy lub groszek i zdrowe szparagi do dania z makaronem. Dodając warzywa, za którymi nie przepadasz ...

dawno temu

Sałatki z fetą

... dag sera parmezan, 30 dag szynki z indyka, kukurydza z puszki, zielony groszek oraz czerwona fasolka, 2 ząbki czosnku, majonez, sól i pieprz. Brokuły należy ugotować w lekko osolonej wodzie ...

dawno temu

Letnie grillowanie

... z marchewką i zielonym groszkiem, cebulką, czerwoną fasolką, kukurydzą, ryżem oraz serem żółtym. Można także dodać wydrążony wcześniej miąższ z cukinii i całość dokładnie wymieszać. Na koniec uzyskaną ...

dawno temu

Przepisy z kapusty pekińskiej

... papryka, puszka czerwonej fasolki i puszka kukurydzy (należy pamiętać o tym, aby je wcześniej dokładnie odsączyć z nadmiaru płynu, bo w przeciwnym razie sałatka może stać się zbyt wodnista), majonez, sok ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Owoce i warzywa w codziennej diecie – sposób na wzmocnienie odporności

... , fasolka? Wybierz to, co lubisz najbardziej, i zajadaj ze smakiem. Pieczone warzywa na kolację. Jeśli do tej pory nigdy nie próbowałaś pieczonych warzyw, czas to zmienić! Mrożona brukselka, kalafior ...

dawno temu

Dieta, fitness i wiek

... jak ser, mleko, zielona fasolka, groszek, brokuły oraz produkty bogate w witaminę C – sok pomarańczowy, zielone warzywa, słodkie ziemniaki. Bardzo ważne są też systematyczne treningi- 40-60 minut ...

dawno temu

Jak zrobić pite?

... wcześniej mięso mielone z dodatkiem startego sera żółtego, kawałki ananasa, czerwoną fasolkę i kukurydzę, a całość doprawić aromatycznym oregano. Tak przygotowany placek chlebowy wystarczy jedynie lekko ...

dawno temu

Mięso gyros

... może być więc warzywna sałatka. Składniki jakie w tym przypadku warto wykorzystać to: 2 pomidory, 3 ogórki kiszone, czerwona fasolka, starty ser żółty oraz oczywiście mięso. Tak przyrządzoną sałatkę ...

dawno temu

Wartości odżywcze oliwek

... 30 dag ogórków kiszonych, 20 dag wędliny i żółtego sera, 4 ugotowane na twardo jajka oraz 20 dag makaronu typu świderki. Do tego warto dodać kukurydzę z puszki oraz czerwoną fasolkę, a całość wymieszać ...

dawno temu

Nie rezygnuj z węglowodanów

... (groszek, bataty, fasolka, soczewica, marchewka, cebula, cukinia, bakłażany, ciecierzyca, zielone warzywa), nabiał. mdn/ zig/ zan/ ...

dawno temu

Wzdęcia u noworodka

... . Składniki pokarmowe dostarczane do organizmu kobiety mogą przenikać do mleka matki. W tym czasie kobieta powinna unikać pokarmów wzdymających, takich jak kapusta, kalafior, brukselka, brokuły, fasolka, bób ...

dawno temu

Szybkie dania z makaronem

... na ciepło. Można więc śmiało dodawać do niego ulubione składniki. Do ugotowanych wcześniej kluseczek można dorzucić np. odsączone z nadmiaru soku pomidory, czerwoną fasolkę, kukurydzę z puszki, starty ser ...

dawno temu

Działanie kopru włoskiego

... się dodany do pieczonego mięsa. Warto wkomponować go także do zasmażanej kapusty czy fasolki w sosie pomidorowym. Choć koper w większości potraw dodaje się do dań serwowanych na ciepło, to dobrym pomysłem jest także posypanie nim śniadaniowych ...

dawno temu

Kuchnia meksykańska

... w przygotowaniu. Cechuje je do tego bogactwo różnorodnych składników. Wśród najczęściej wymienianych składników tamtejszych dań wymienia się ostre papryczki chilli, czerwoną fasolkę i kukurydzę, a także rośliny ...

dawno temu

Właściwości słonecznika

... , czerwona fasolka, ogórki konserwowe, a także dodać grillowanego kurczaka i majonez, a następnie całość doprawić solą i pieprzem. W innej wersji sałatki z majonezem można przygotowaćprażonysłonecznik ...

dawno temu

Przepisy kulinarne - sałata lodowa

... nieco bardziej pikantnej propozycji przekąski. Składnikami, które posłużą nam do jej przygotowania będą czerwona fasolka, kawałki grillowanego kurczaka, kukurydza z puszki, papryka czerwona i żółta ...

dawno temu

Witaminy na paznokcie

... korzystnie na paznokcie. Żeby nie dopuścić do niedoborów tych witamin, należy jeść cukinię, ogórki zielone, fasolę szparagową, ziemniaki, banany, mleko, sery, wątróbkę, drożdże. Magnez, cynk i krzem ...

dawno temu

Tabela - indeks glikemiczny

... , fasola szparagowa 70, fasola z puszki 50, figi suszone 35, fruktoza 20, frytki 95 G glukoza 100, gaejpfrut 25, groch gotowany 22, groszek zielony 45, groszek zielony z puszki 61, gruszki 42 H herbatniki ...

dawno temu

„Przelot bocianów”, Hanna Kowalewska

... bohaterki z nienarodzonym dzieckiem, pieszczotliwie nazywanym fasolką. Jak wspomnieliśmy na początku, Przylot bocianów to powieść należąca do popularnego cyklu autorstwa Hanny Kowalewskiej ...

dawno temu

Klasyczna zupa ziemniaczana. Sycąca, bardzo pożywna i zapomniana potrawa kuchni polskiej

... , boczkiem, porem, cukinią, salami, parmezanem, łososiem, czosnkiem, pieczarkami czy fasolką. Wszystko zależy od tego, co lubisz i jaką wersję zupy ziemniaczanej chcesz podać na stole. Klasyczna ...

dawno temu

Chcę być aktywną a nie grubą staruszką

... ) natomiast szybko zaakceptowały nową kuchnię. Mamy świetną zabawę, gdy wspólnie łuskamy fasolkę sojową (jej strączki wypełniają cały zamrażalnik). A słodycze? Dziewczynki nie chcą batoników? - Moje ...

dawno temu

Matka Polka zbiera lajki na Facebooku

... do przodu, niektórzy zaczną też z pewnością relacjonować „staranka o fasolkę”. W internetowym świecie mam nie uprawia się bowiem seksu, tylko stara o dziecko, skrajnie infantylne jednostki piszą ...

dawno temu

TOP 10: 10 rzeczy, które trzeba zrobić w Londynie

... Oczywiście chodzi o tradycyjne English breakfast. Muszą być kiełbaski, bekon, jajka, tosty, podsmażony pomidor i fasolka. Do tego oczywiście herbata, tylko z mlekiem! O poranne menu nietrudno. Prawie każdy ...

+ Pokaż więcej