Kurczak faszerowany

... , umiejętnie je zamknąć i upiec albo też usmażyć na patelni z rozgrzanym olejem. Każdy sposób jest dobry i prawie identyczny pod względem czasochłonności, dlatego też wybór jakiegokolwiek z nich zależy ...

dawno temu

Makaron z serem pleśniowym

... , zdejmujemy przygotowany sos z ognia i doprawiamy go do smaku solą i pieprzem. Na patelni podsmażamy cebulę i dodajemy ją do sosu. Do sosu dodajemy odsączony groszek i polewamy nim wcześniej podzielony na porcje makaron. Następnie na wierzch ...

dawno temu

Spaghetti z boczkiem

... cebula,2 ząbki czosnku,sól,pieprz,bazylia,ser żółty.Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy na drobne kawałki. Następnie delikatnie podsmażamy je na patelni z olejem, gdzie następnie powinien trafić ...

dawno temu

Sałatka z surimi

... uprażyć go przez chwilę na suchej patelni. Kiedy już to zrobimy, wystarczy posypać nim przygotowaną wcześniej sałatkę. W razie potrzeby całość możemy posolić i dodać odrobinę pieprzu, a także oliwy z oliwek. Smacznego! ...

dawno temu

Świąteczne pierogi po krakowsku. Rozwiązanie konkursu!

... się zagotuje. Kroimy cebulkę i wędzony boczek na drobną kosteczkę i smażymy na patelni z niewielkim dodatkiem tłuszczu. Kiedy woda zacznie nam wrzeć, wrzucamy do niej powolutku pierożki - nie za dużo ...

dawno temu

Zapiekanki makaronowe

... oraz sosem. Oto kilka propozycji na zapiekanki z makaronem. Zrobienie zapiekanki makaronowej z kiełbasą nie zajmie ci wiele czasu. Wystarczy, że na patelni podsmażysz cebulę oraz kiełbasę i dodasz je ...

dawno temu

Kilka pyszności z awokado

... : Na dużej patelni należy usmażyć boczek, odwracając od czasu do czasu, aż kawałki staną się kruche i rumiane (około 10 minut). Odsącz tłuszcz papierowym ręcznikiem. Wyłóż miąższ awokado do dużej miski ...

dawno temu

Jak jeść szparagi?

... oraz pieprz. Cebulkę należy zeszklić na patelni w maśle, dodać do niej kawałki szparagów i całość podsmażyć. Na koniec taką mieszankę umieszcza się w garnku, zalewa bulionem i doprawia przyprawami według ...

dawno temu

Szybkie dania z makaronem

... żółty, poszatkowaną cebulkę oraz paprykę czerwoną. Do takiej kompozycji warzyw dobrym pomysłem jest dodanie mięsa mielonego połączonego z jajkiem i podsmażonego na patelni wraz z dodatkiem sosu ...

dawno temu

Grecka musaka

... będzie psuł smak całej potrawy. Czosnek i poszatkowaną w talarki cebulkę smaży się natomiast na maśle. Kiedy składniki ładnie się zarumienią na złocisty kolor, należy włożyć na patelnię także mięso ...

dawno temu

Kuchnia meksykańska

... , którym owija się wybrane składniki. Jest on przygotowywany na specjalnych patelniach z połączenia maki kukurydzianej lub pszennej oraz wody z solą. Przygotowany do tortilli farsz najlepiej ...

dawno temu

Właściwości słonecznika

... słonecznika można przyrządzić warzywną sałatkę, wykorzystując ziarna zarówno w postaci surowej, jak i lekko prażonej na patelni. Można skomponować takie składniki jak: brokuły, jajka ugotowane na twardo ...

dawno temu

Poznaj nowe spojrzenie na tradycyjną kuchnię polską

... . Smaż mięso na patelni z rozgrzanym olejem rzepakowym, a następnie wstaw na 15 minut do piekarnika. W międzyczasie wymieszaj śmietanę z zielonym sosem tabasco, sokiem z cytryny, solą i cukrem. Następnie ...

dawno temu

Pasty rybne – smaczne i zdrowe

... filetujemy. Na niedużej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na niego rybkę. Zanim rybka się ładnie podsmaży ucieramy czosnek z solą. Gdy dorsz będzie już złocisty dodajemy do niego czosnek, zalewamy ...

dawno temu

Czego nie kupować kobiecie?

... od razu nasuwa nam się myśl – powinnam o siebie zadbać i dokładniej usunąć zbędne owłosienie, o co właściwie mu chodzi? Garnki, patelnie, miksery, żelazka - praktyczne prezenty od razu spychają ...

dawno temu

Świat się gotuje!

... Gessler, koniecznie z promowanymi przez nich przyprawami, na reklamowanej patelni i rekomendowanym lekiem na wątrobę w ramach deseru? Ludzie, ogarnijcie się, kupcie se samolot i zróbcie prywatny ...

dawno temu

Sos orzechowy

... : Orzechy należy sparzyć i obrać ze skórki. Następnie rozdrabniamy je na niewielkie kawałki i prażymy na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Po chwili dodajemy do całości cukier i czekamy, aż trochę ...

dawno temu

Jajka w sosie musztardowym

... następujących składników: 6-8 jajek gotowanych na twardo,1 łyżki mąki,1 łyżki masła,4 łyżek musztardy stołowej,¾ szklanki mleka,¼ szklanki wody,soli,pieprzu,natki pietruszki.Sposób przygotowania: Na patelni ...

dawno temu

Omlet Dukana

... trzepaczki. Następnie dodajemy mleko, cały czas mieszając. Zioła kroimy w niewielkie kawałki i dodajemy do ciasta albo po usmażeniu omletu na zewnątrz. Zanim omlet trafi na wysmarowaną oliwą patelnię ...

dawno temu

Zapiekanka z tuńczykiem

... tych składników pozostałą ilością makaronu. Masło należy roztopić na patelni, dodając mąkę. Po chwili wystarczy dodać mleko, sól i pieprz. Kiedy sos zgęstnieje, wlewamy go na makaron, a następnie zapiekankę posypujemy bułką tartą. Całość ...

dawno temu

Naleśniki bez mleka

... jest już gotowe do smażenia. Wystarczy tylko za pomocą łyżki wazowej wlać je na patelnię i smażyć przez około 2 minuty. Następnie należy delikatnie przewrócić naleśnik na drugą stronę i usmażyć ...

dawno temu

Żeberka z grilla

... ! Kiedy za oknem pojawi się deszcz, będziesz mogła po prostu je usmażyć na grillowej patelni albo wykorzystać piekarnik. Nie czekaj zatem i już teraz poznaj przepis na żeberka z grilla. Przepis na żeberka ...

dawno temu

Banany w czekoladzie

... cieście zanurzamy banany i smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron. W tym czasie roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej. Kiedy banany będą już zarumienione, zdejmujemy je z patelni i układamy na talerzu, polewając przed podaniem czekoladą i ...

dawno temu

Omlet biszkoptowy

... delikatnie łączymy razem z pianą. Kolejnym krokiem jest usmażenie omletu na patelni z dodatkiem masła albo oleju. Smacznego!   ...

+ Pokaż więcej