MATERIAŁ PROMOCYJNY

Co kupić na parapetówkę koleżance?

... okazję jest zestaw akcesoriów do kuchni. Znacząco ułatwia on codzienne gotowanie. Dzięki niemu wszystkie niezbędne przybory ma się zawsze przy sobie. Do czynienia możemy mieć z zestawami na stojaku ... Patelnia — praktyczny prezent na ...

dawno temu

Jak zrobić prostą zapiekankę makaronową z boczkiem?

... i zawsze zachwyca. Poznaj dwa przepisy na serową zapiekankę. Przepis na zapiekankę z serem i boczkiem Jest to proste i efektowne danie, które nie wymaga wcześniejszego gotowania makaronu ... , cały czas mieszając. Odcedź mleko i dodaj je do ...

dawno temu

Zupa chińska

... ograniczenia związane ze składnikami używanymi do ich gotowania. Bardzo często ich smak opiera się na bulionie z mięsa wieprzowego, drobiu, lecz również dziczyzny bądź wołowiny. Głównym czynnikiem ... rosołowej gotujemy rosół. Mięso wieprzowe ...

dawno temu

Zapiekanka z kalafiora

... . I tu pojawia się problem niezbyt przyjemnego zapachu, który towarzyszy gotowaniu kalafiora. Zastanawiałaś się kiedyś, dlaczego tak się dzieje? Kwiat ten posiada olejki eteryczne, których podgrzanie powoduje ...  – gotowanego z zasmażoną na ...

dawno temu

Pieczona wołowina

... , które sprawdzają się w smażeniu, marynowaniu, gotowaniu oraz w pieczeniu. W zależności od obróbki, jakiej poddamy mięso, musimy dostosować się do kilku zaleceń. Po pierwsze, smażona polędwica, karkówka ... lub żeberka, muszą być posolone ...

dawno temu

Wigilijna zupa rybna

... ,sól,pieprz.Głowy albo płetwy należy dokładni umyć i wrzucić gotującej się wody. Cebula powinna zostać opalona nad płomieniem i dodania do wywaru razem z obraną marchewką, pietruszką, selerem i porem ... . Dodać do niego trzeba także 5 ziaren ...

dawno temu

Żółto na talerzu, czyli dania z curry

... 1½ godziny (aż jagnięcina będzie miękka). Na sam koniec gotowania (około 10 minut przed końcem) dodajemy groszek i doprawiamy solą i pieprzem.   Jabłka pieczone  4 jabłka,2 cm korzenia imbiru,½ laski ... posypujemy je suto curry, dodajemy ...

dawno temu

Kuchnia tajska

... . Krewetki oraz mleko kokosowe należy dodać w końcowym etapie przyrządzania tej zupy. Aby zupa stała się lekko kwaśna, pod koniec gotowania należy wcisnąć do niej kilka kropel soku z cytryny. Przed podaniem można ją udekorować listkami limonki. ...

dawno temu

Potrawy z marchewki

... , aż warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania dodaj kleik i masło. Zdejmij rondelek z gazu i przestudź. Zmiksuj całość na jednolity krem. Zupka gotowa. Drugie danie – ryż z marchewką i królikiemPrzygotuj ... . Następnie pokrój warzywa w kostkę (im ...

dawno temu

Święta bez zbędnych kilogramów

... w Naturhouse. W święta nie rezygnuj z ulubionych przysmaków, lecz przygotuj je w mniej kaloryczny sposób. Zamiast smażenia na głębokim tłuszczu, piecz lub gotuj. Przygotowując bigos, dodaj więcej chudego ... oraz gotowane, pieczone, grillowane ...

dawno temu

Kurczak z morelami na cytrynowym kuskusie

... sok z cytryny i doprowadzamy całość do wrzenia. Gotujemy minutę, po czym zdejmujemy z ognia, przykrywamy i odstawiamy na 5 minut. Do kurczaka dodajemy zieloną fasolkę, oliwki i pokrojone w średnią ... kostkę morele (oczywiście bez skórki). ...

dawno temu

Rodzaje ryżu

... aromat, dlatego chętnie wykorzystuje się go do ciast czy deserów. Łatwy do gotowania. Idealny do potraw egzotycznych. Ryż krótkoziarnisty - posiada lekko owalne ziarenka, lekko klejący. Spełnia swoją ...

dawno temu

Zupa pomidorowa dla dzieci

... i dokładnie umyj. Potnij na plasterki. Pietruszkę w listkach posiekaj. Cebulę obierz i umyj. 3. Ugotuj udko w bulionie. Pod koniec gotowania wrzuć do wywaru wszystkie warzywa oprócz natki. Gdy zmiękną ...

dawno temu

Czernina z kaczki - dla widzów o mocnych nerwach

... łyżkę masła łyżeczkę soli łyżeczkę mąki1. Najpierw gotowanie rosołu. Zrób go z podrobów, nóżek, skrzydełek i włoszczyzny. 2. Kiedy bulion będzie gotowy, wsyp śliwki, rodzynki i przypraw zupę czerninę ...

dawno temu

Ratatuj - potrawa z Nicei

... i pieprz. 4. Ratatuj jest już przygotowany, ale pozostało jeszcze gotowanie, które powinno potrwać godzinę lub nawet półtorej godziny. 5. Jeśli w trakcie tego procesu zauważysz, że sosu jest zbyt dużo ...

dawno temu

Przepis na zupę - rzodkiewka w roli głównej

... ,szklanka jogurtu naturalnego. Sposób przyrządzenia Rzodkiewkę dokładnie umyj. Liście odetnij i włóż do garnka. Zalej je wywarem z kurczaka. Doprowadź zawartość do wrzenia i gotuj przez 15 minut ... . Po 3 minutach wlej na patelnię pozostały ...

dawno temu

Żurawina a zdrowie

... , dżemy, konfitury posiadają właściwości zdrowotne, jednak nie w tak dużym stopniu jak surowy owoc. Pamiętajmy, że długie gotowanie i smażenie pozbawia warzywa i owoce ich cennych właściwości. Dlatego starajmy się spożywać żurawinę prosto z ...

dawno temu

Szpinak - jak go smacznie przyrządzić?

... . Następnie wbijamy jajka i mieszamy całość. Gdy jajko się zetnie, wlewamy śmietanę z mąką i rosołkiem. Mieszając doprowadzamy do zagotowania. Voila! Rada: do gotowania warto wybrać dość wysoki garnek, gdyż bulgoczący szpinak może narobić ...

dawno temu

Słodka depilacja, zrób to sama: pasta cukrowa

... – wystarczy cukier, kilka kropel soku z cytryny i odrobina wody. Składniki gotujesz w aluminiowym garnku doprowadzając do wrzenia, następnie gotujesz jeszcze chwilę, aż masa zgęstnieje i zostawiasz ...

dawno temu

Jak zrobić bigos, pyszny bigos?

... laurowy1,5 kg kiełbasy2 cebulesólpieprzszklanka wytrawnego wina2 łyżki powideł śliwkowych Krok 1 To przecież danie z kapusty. Zalej kiszoną niewielką ilością wody, wrzuć listek laurowy i gotuj 10 minut ... bez przykrycia. Po tym czasie przykryj ...

dawno temu

Jak zrobić pierogi z kapustą i grzybami?

... . Krok 2 Zalej wodą grzyby i kapustę, dodaj do nich 4 łyżki oliwy i gotuj tak długo, aż wszystko zmięknie. Krok 3 Farsz na pierogi potrzebuje jeszcze cebuli. Pokrój ją w kostkę, podsmaż na pozostałej ... 7 Pierogi z kapustą i grzybami – przepis ...

dawno temu

Angielska kuchnia: trifle

... można udekorować bitą śmietaną i dodatkowymi owocami. Deser ten powinno się podawać po uprzednim schłodzeniu. Przydatne słownictwo: biszkopt – biscuit łyżka stołowa – soup spoon likier – liqueur żółtko (jajka) – egg yolk misa – bowl odsączyć – ...

dawno temu

Tabela - indeks glikemiczny

... , fasola szparagowa 70, fasola z puszki 50, figi suszone 35, fruktoza 20, frytki 95 G glukoza 100, gaejpfrut 25, groch gotowany 22, groszek zielony 45, groszek zielony z puszki 61, gruszki 42 H herbatniki ... Mung 25, kiwi 52, kleik ryżowy 90, ...

dawno temu

Jedzeniowy lans

... nie śnił po nocach o tym, żeby Magda Gessler nakarmiła go foie gras. Gotowanie i kuchnia kojarzyły się wyłącznie z mamą, która w pocie czoła i dziwnie pachnących oparach szykuje rosół i schabowe ... ? Na osobistą kucharkę nie wszystkich jeszcze ...

+ Pokaż więcej